Juanito Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 Политика је нужна, али странчарење није. Политика која се врти око институција је корисна. Политика која се заснива на странкама, лидерима и ботовима је тотално бесмислена работа и губљење времена и труда. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 4 minutes ago, Juan рече Политика је нужна, али странчарење није. Политика која се врти око институција је корисна. Политика која се заснива на странкама, лидерима и ботовима је тотално бесмислена работа и губљење времена и труда. To je суштина програма и деловања ДЈБ - јачање институција. Не митинзи, не дрека, не револуције. И не од сад, погледај како је Радуловић критиковао „реформу“ правосуђа коју је спровела ДС. Мислиш да ће Радуловић, Павловић, Стевановић итд. да се баве политиком наредних 20 година? Оће, ал' мало сутра. Ако желиш нешто добро да урадиш, мораш некако то да прогураш. Мислиш да суштинско унапређење институција може да се оствари без политичке снаге и подршке грађана? Не може нигде, ни ту где си сад, ни у скандинавским земљама, а свакако не у Србији. Будућност политичке активности јесу грађански покрети попут ДЈБ. Такви покрети су политички стубови најуређенијих земаља света. То што неки патетичар води Фејсбук страницу није много битно. Неће тај никад бити на некој битној функцији. А ако знаш неки други начин који успева за јачање институција, волео бих да чујем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 5 hours ago, Juan рече Саша Радуловић је показао да је неспособан да организује и води политичку партију, те више не верујем да је способан да спроведе било какве промене. Напротив. Успео је са годишњим буџетом од 25000 евра да у земљи опште апатије и безнађа доведе један мали покрет до 6% на републичком нивоу и у позицију једине политичке опције која се разматра као глас „за“, а не „против“ и о којој апстиненти размишљају. Притом је сачувао покрет од тајкунског новца, интересних група и прелетача, а његов највећи успех је што је читавом друштву наметнуо транспарентност и економију као теме. У овој земљи можда још пар људи може са тим буџетом да прогура неки политички програм. То је невероватна ствар за Србију у којој се претходних 30 година стварала група заклетих антиполитичких апстинената који не би гласали ни за кога у овом универзуму и увек имају хиљаду популарних антиполитичких фраза спремних као изговоре за своју одлуку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 Хе хе. Аурор and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 6 hours ago, Плутон рече Не тврдим да није било грешака при подношењу листе, али тврдим да те грешке не могу бити разлог за њено одбацивање. Овде пише кад се листа одбацује, кад се враћа на дораду итд. Листа ДЈБ одбијена је без образложења. Предата је благовремено. Дакле, где пише да су недостаци тј. грешке које је листа имала довољни за њено одбацивање? Ја сам пре једно 15 година написао један Hello World програм у Ц++. Пре тога сам редовно у Кјубејзику "програмирао" неке ствари. Замисли сад да кренем да причам неком програмеру на основу тог свог "искуства" и да му паметујем. Е сад, ти мени причаш неке ствари а да ниси напиасао ни "Здраво свете" у праву. Отприлике као Шурда кад ј тумачио правне норме у Врућем Ветру. Не мислим стварно да те нешто вређам, далеко од тога, стварно те сматрам веома бистрим дечком, посебно за године које имаш, ал нешто једноставно не можеш на интелект, школе се завршавају и пракса се завршава да би могао да тумачиш прописе. Рекао сам ти како стоје ствари. Више од тога морао бих да пишем елаборат, а то ми не пада на памет, јер ем ме нико не плаћа ем ја немам никакав интерес за тако нешто. Или ми верујеш оно што сам написао или јок. Не терам те. Веруј Радуловићу, није фрка, ја сам само рекао како видим ствари са правне тачке гледишта, уопште не мораш да ми верујеш. 6 hours ago, Плутон рече Остављаш неку малу могућност да је одлука ПИК-а противзаконита? Ни најмању. Остављам могућност да ће можда да пусте ту листу искључиво зарад стабилности, супротно закону. Дакле, целоходност а не законитост. Ако се буде гледао само закон, нема никакве шансе да усвоје жалбу и пусте листу. То могу да потпишем где год да треба, и да целу своју каријеру ставим на тај потпис. Толико сам сигуран у ово што причам. 6 hours ago, Плутон рече Радуловић има озбиљан правни тим, где не раде „клинци и студенти“. И није дилетантизам ако се говори о томе да ПИК не поштује Закон и да за све друге важе иста правила, а за ДЈБ не. Све листе које су имале недостатке или било какве друге формалне грешке, враћене су на дораду, осим листе ДЈБ. Нема. Да има озбиљан правни тим, ово не би смело да му се деси. Било који озбиљан правник је морао да га упозори на ове невероватне пропусте. Већ сам ти објаснио разлику између недостатака код других и код вас. Ниси обавезан да прихватиш моје објашњење, наравно, али разлике су суштинске. Једноставно, на покрајинској листи, за разлику од републичке, исказали сте крајњи дилетантизам, и то ништа неће да измени, све да вам и управни суд пусти листу. Ово је последица тога да он мисли да је најпаметнији на свету и да се свуда трпа, што је генерално недостатак свих српских "вођа". Да није тако, сваки просечан правник би му направио форму за покрајинске изборе. За то не треба да имаш неког правничког генија, само да пустиш неког просечног да ради свој посао без да му се мешаш. Овим је доказао да је апсолутно исти као и све остале србске вође. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 53 minutes ago, Плутон рече Напротив. Успео је са годишњим буџетом од 25000 евра да у земљи опште апатије и безнађа доведе један мали покрет до 6% на републичком нивоу и у позицију једине политичке опције која се разматра као глас „за“, а не „против“ и о којој апстиненти размишљају. Нисам рекао да не уме да привуче гласаче, већ да не уме да води странку. Не слажем се да је је небитно ко му уређује фејсбук страницу, нарочито кад се узме у обзир да су социјалне мреже главни медиј кампање за ДЈБ. А и гласачи нису привучени Радуловићевом стручношћу и способношћу, нити начином на који води странку, већ сопственим очекивањама за која очекују да би их Радуловић могао испунити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 29 minutes ago, RYLAH рече Овим је доказао да је апсолутно исти као и све остале србске вође. Мудри Милош, Карађорђе и све часне срБске вође? Аурор and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 32 minutes ago, RYLAH рече а сам пре једно 15 година написао један Hello World програм у Ц++. Пре тога сам редовно у Кјубејзику "програмирао" неке ствари. Замисли сад да кренем да причам неком програмеру на основу тог свог "искуства" и да му паметујем. Е сад, ти мени причаш неке ствари а да ниси напиасао ни "Здраво свете" у праву. Отприлике као Шурда кад ј тумачио правне норме у Врућем Ветру. Не мислим стварно да те нешто вређам, далеко од тога, стварно те сматрам веома бистрим дечком, посебно за године које имаш, ал нешто једноставно не можеш на интелект, школе се завршавају и пракса се завршава да би могао да тумачиш прописе. Рекао сам ти како стоје ствари. Више од тога морао бих да пишем елаборат, а то ми не пада на памет, јер ем ме нико не плаћа ем ја немам никакав интерес за тако нешто. Или ми верујеш оно што сам написао или јок. Не терам те. Веруј Радуловићу, није фрка, ја сам само рекао како видим ствари са правне тачке гледишта, уопште не мораш да ми верујеш. Ниси написао ништа конкретно. Написао си да је листа одбијена због формалних недостатака, али ниси написао зашто je то исправна одлука (још одбацивање без образложења) и зашто није враћена на дораду. Ја ти не паметујем, питао сам те, а ти си испричао 300 чуда, али ништа везано за разлоге због којих је листа требало да буде одбијена. Има неколико ad hominem дисквалификација Радуловићевог правног тима (иако тамо седе неки правници који су старији и искуснији од тебе, па није лепо, у најмању руку, дисквалификовати их без навођења неког разлога). Дакле, питам још једном, не тражећи елаборат, већ просто било шта, макар једну реченицу којом ти, као правник, мени, лаику, објашњаваш случај о ком говоримо, зашто ДЈБ греши, зашто ће највероватније и Управни суд да погреши, а ДС је у праву? Добио сам објашњење од правника из ДЈБ, па ме занима и твоје, а онда ћу да упоредим, да видим у складу са својим знањима и могућностима, шта сматрам исправнијим. И наравно, оно што мислим не мора да буде тачно, али да бих упоредио образложење Радуловићевог правног тима са твојим, морам да имам твоје. 32 minutes ago, RYLAH рече Ни најмању. Остављам могућност да ће можда да пусте ту листу искључиво зарад стабилности, супротно закону. Дакле, целоходност а не законитост. Ако се буде гледао само закон, нема никакве шансе да усвоје жалбу и пусте листу. То могу да потпишем где год да треба, и да целу своју каријеру ставим на тај потпис. Толико сам сигуран у ово што причам. 32 minutes ago, RYLAH рече Нема. Да има озбиљан правни тим, ово не би смело да му се деси. Било који озбиљан правник је морао да га упозори на ове невероватне пропусте. Већ сам ти објаснио разлику између недостатака код других и код вас. Ниси обавезан да прихватиш моје објашњење, наравно, али разлике су суштинске. Једноставно, на покрајинској листи, за разлику од републичке, исказали сте крајњи дилетантизам, и то ништа неће да измени, све да вам и управни суд пусти листу. Ово је последица тога да он мисли да је најпаметнији на свету и да се свуда трпа, што је генерално недостатак свих српских "вођа". Да није тако, сваки просечан правник би му направио форму за покрајинске изборе. За то не треба да имаш неког правничког генија, само да пустиш неког просечног да ради свој посао без да му се мешаш. Овим је доказао да је апсолутно исти као и све остале србске вође. Понављам, Радуловић има читав правни тим са којим ради већ 10 година, поред тога гомилу правника у покрету (не студената, већ правника попут тебе). Ја не могу ни да бирам да ли да прихватим твоје објашњење, јер га нема. Има само Ја сам правник, ти ниси. Мислим, у реду, нисам, ал' то нема везе са овим случајем јер те само питам за објашњење. Не питам те да ли у Радуловићевом правном тиму седе деца јер тачно знам ко седи тамо, не питам те да ли се Радуловић бламира, већ ме занима конкретно, зашто је одбацивање листе оправдано са правне стране? И не бих те смарао, али си рекао да јесте па ме занима зашто тако мислиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 35 minutes ago, Juan рече Мудри Милош, Карађорђе и све часне срБске вође? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 Очекивана и исправна одлука Управног суда. Воља грађана који су потписали листу ДЈБ је испоштована, а срамни покушај ДС-а и њихове екипе из ПИК-а да противзаконито одбаце листу покрета на основу измишљених разлога који везе с везом немају је осујећен. florenntina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 10 hours ago, Плутон рече Ниси написао ништа конкретно. Написао си да је листа одбијена због формалних недостатака, али ниси написао зашто je то исправна одлука (још одбацивање без образложења) и зашто није враћена на дораду. Управо супротно. Написао сам, али се теби одговор није свидео, и онда можемо да се вртимо у круг до сутра. Једноставно, правно је било савршено логично да се у датој ситуацији листа одбаци, јер је имала недостатака у погледу форме, а све што има недостатке у погледу форме, правно је релативно или апсолутно ништаво тамо где се тражи тачно одређена форма, зависи од ситуације до ситуације. Неке ствари се касније могу и исправити одређеним правним средствима, а неке ствари не. 10 hours ago, Плутон рече Понављам, Радуловић има читав правни тим са којим ради већ 10 година, поред тога гомилу правника у покрету (не студената, већ правника попут тебе). Онда је ово још већи блам. 10 hours ago, Плутон рече Ја не могу ни да бирам да ли да прихватим твоје објашњење, јер га нема. Другачије не знам како да ти објасним сем да се у ситуацијама када имаш процедуралне недостатке поднесци одбацују ако их је поднело лице са одређеним квалификацијама. Овде су процедуре кристално јасне и поступак подношења изборне листе је строго формалан, а они су погрешили у самој форми. Који је одговор који ја могу даље од тога да ти дам, а да би те задовољио? Ево сад видим и да је Управни суд донео одлуку. Паметна одлука, али политичка одлука. Било би ми интересантно ако имаш негде линк до целе одлуке да видим образложење те одлуке. Да се гледло право, а не стабилност, односно политички интерес, оваква одлука никада не би била донета. УРЕЂЕЊЕ: Прочитао сам одлуку Управног суда. Политичка одлука, без правног образложења зашто ставови Изборне комисије нису исправни. Памента одлука, али политичка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 18 hours ago, Juan рече Политика је нужна, али странчарење није. Политика која се врти око институција је корисна. Политика која се заснива на странкама, лидерима и ботовима је тотално бесмислена работа и губљење времена и труда. Da sto se tice naseg podneblja, samo sto u svim normalnim zemljama demokratija ne moze da funkcionise bez partija od SAD-a do Japana. E sad naravno da je pitanje kakva je partija, ne samo kako se odnosi spolja prema institucijama, nego i iznutra recimo da li su liderske partije ili kadrovske. Kod nas su ti skoro sve liderske i ti lideri se drsko ponasaju prema clanovima i rukovodstvom partije, tako sam cuo da radi Vucic - psuje, vredja sve ostale u partiji i onda oni iole normalni i pametni napustaju istu jer nece da budu ponizavani imaju ljudi neko dostojanstvo, dok sa druge strane pored njega ostaju sva ona najgora bagra i laskavci sto nemaju problema da trpe. To je lose po citavu drzavu, jer se tako prema partiji ponasaju autoritarne licnosti, tako se ponasao Sloba i to ce skoro uvek na kraju dovesti do pada takvih licnosti. Postoji jedna politikoloska izreka da su partije cuvari demokratije, sto znaci da ako u partiji postoji demokratija u smislu da clanovi imaju odredjena prava i slobodu, da ne zavise sve odluke na lideru, onda ce takvi odnosi da se prenesu i na vladu, pa cemo imati autonomnije ministre koji rade svoj posao, sto sada nije nego samo glume pitbulove premijera. A takvih partija ima, doduse kod nas gotovo da nema, DJB nisam analizirao kakvi su odnosi izmedju Radula i rukovodstva i clanstva. Americke partije su mnogo decentralizovane. Jeste li ikad culi za lidere GoP-a i Demokrata? Obama, Hilari, Tramp, Kruz nikada nisu ni bili lideri i kod njihovih stranaka lideri se menjaju na cini mi se 2 godine, dakle postoje unutarstranacki izbori, i ti lideri su vise ti menadzeri koji su tu samo da koordinisu rad. Partije sluze vise za filtriranje, nema botovanja, nego je to cisto onako kao pasos za politiku. U Kongresu demokrate mogu da ispale Obamu i glasaju protiv njegovog predloga zakona, jer smatraju da nije dobar zato sto ih razni lobiji i narod iz njihovih izbornih jedinica pritiska. Kod nas nema izbornih jedinica tj. ima jedna i poslanici nemaju kancelarije u njima, a mi skoro da ne znamo ko su ti poslanici. Glasa se za partije ne za poslanike, izborni sistem je katastrofan jer je proporcionalan, pored toga na sastav vlade uopste gradjani ne uticu toliko. Zakona o lobiranju jos nema, sve to dovodi do ovakvih posledica zbog cega stranke postaju liderske i botovske. Pored toga politika se ne zasniva samo na institucijama, nego na samim gradjanima koji bi morali biti zoon politikon-i, da udruzivanjem u razne organizacije pre svega civilnog drustva pa onda partija pritiskaju politicare na vlasti da urade nesto sto oni ne zele. Ako gradjani sami ne budu bili zainteresovani za politicko stanje u zemlji, onda neka ne kukaju kada dobiju diktatore na vlasti, demokratija ne moze bez gradjana da se izgradi. A kod nas ljudi i dalje vuku nostalgiju za komuzmom kada je drzava i vodja sve resavao, umesto da sami preuzmu posao u svoje ruke, to je ono odricanje od slobode = odricanje od odgovornosti, naravno to je tako jer nikada neke prave slobode ovde nije ni bilo. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 14 hours ago, RYLAH рече Ово је последица тога да он мисли да је најпаметнији на свету Nije to karakteristika samo njega, Pavlovic se slicno ponasa. Ali to nije nista neobicno jer su takvi skoro svi ljudi pogotovo oni koji su inteligentnije, znamo to i po nasem forumu ne bi bilo rasprava ako svako ne bi mislio za sebe da je najpametniji Bas je skoro radjeno neko istrazivanje o tome zasto inteligentni ljudi prave greske kakve ne prave oni koji to bas i nisu i uvidelo se da je problem u egu i samouverenosti, sto je donekle paradoks - kako inteligentni ljudi mogu biti skloni takvoj generalizacji da misle ako su bili u pravu u 5-6 slucajeva, da ce tako uvek biti? Ne kazem doduse da je Radule nesto previse inteligentan u rangu Ajnstajna, ali je svakako pametan covek. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 20 minutes ago, Deja Vu рече Ako gradjani sami ne budu bili zainteresovani za politicko stanje u zemlji, onda neka ne kukaju kada dobiju diktatore na vlasti, demokratija ne moze bez gradjana da se izgradi. A kod nas ljudi i dalje vuku nostalgiju za komuzmom kada je drzava i vodja sve resavao, umesto da sami preuzmu posao u svoje ruke Ево, ја сам заинтересована за политичко стање у земљи и нико ми не дâ да похапсим све који су били на политичкој сцени у претходне 3 деценије и да истима наплаћујем сваки уздах доживотно. (По великој милости мојој - издаси би били бесплатни) kordun, Плутон, -Владимир- and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 29 minutes ago, Џуманџи рече Ево, ја сам заинтересована за политичко стање у земљи и нико ми не дâ да похапсим све који су били на политичкој сцени у претходне 3 деценије и да истима наплаћујем сваки уздах доживотно. (По великој милости мојој - издаси би били бесплатни) Aј књу ит! RYLAH, Џуманџи and kordun је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука