Калеидоскоп Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 I tebi sve najbolje, dobri moj! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 није тачно да смо ми хтели за њих да гинемо...они(британци) су нам их увалили... Наравно, нисам ни сумњао да су апсолутно увек други криви за све. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Наравно, нисам ни сумњао да су апсолутно увек други криви за све. Ај се потруди па мало истражи документацију из тог периода... ја јесам... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Ај се потруди па мало истражи документацију из тог периода... ја јесам... Хвала на савету, али мислим да су ми догађаји везани за тај период добро познати...што засигурно не мења чињеницу да су нам увек други примарно криви за све. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Хвала на савету, али мислим да су ми догађаји везани за тај период добро познати...што засигурно не мења чињеницу да су нам увек други примарно криви за све. То само мислиш... и ја сам тако мислио... али ко понуђен, ко почашћен. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 То само мислиш.. Ма јок, ти знаш шта ја мислим или знам...ајде, олади више. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Ма јок, ти знаш шта ја мислим или знам...ајде, олади више. Ово је било добронамјерно..нема потребе да будеш папак... Gerhard је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Ово је било добронамјерно..нема потребе да будеш папак... Ни на трен нисам посумњао у твоју добронамерност. Њу је просто немогуће не приметити. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Zašto se ložite na dnevno političke izjave, ljudi moji? Što se tiče identitet, o tome da li smo mi, Makedonci Bugari ili Srbi, mogu napisati tomovima, ali kako smo i pre videli tačno ovde, to neće nikoga ubediti da promeni svoj stav. Kako Zayron reče, manite se te diskusije. Svi Bugari smatraju Makedonce svoja zabludena braća, a tokom svake okupacije Makedonije sa bugarske strane od 1878 pa na dalje su popljačkali što se moglo pljačkati. Ja bi to ne radio kad pođem kod svog brata. Najzanimljivije kod Makedonaca je to da svi drugi bolje znaju šta su Makedonci nego oni sami. Tako su na primjer Makedonci: Bugari, Srbo, slavinizirani Grci, Jelini pa čak i slavinizirani Šiptari. U svakom slučaju je najbitnije to da nisu Makedonci, u tom se svi slažu da Makedonci ne postoje!? Što se nas panslavisita tiče isto kao što Ukrajinci nisu nikakvi "Malorusi" tako ni Makedonci nisu nikakvi Malobugari, Malosrbi ili Malogrci isto tako kao što ni ni Crnogorci nisu nikakvi Malosrbi a ni Hrvati "pokatoličeni Srbi". Калеидоскоп је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Radio sam nesto u Bugarskoj pre izvesnog vremena i bgari su jednoglasni kad je u pitanju Makedonija i Makedonci. To su Bugari. To nisu ni Srbi ni Makedonci nego Bugari... To je u Bugarskoj cinjenica oko koje nema rasprave. Postoje publikacije, knjige, istorijski spisi i navodi... Sve lepo dokmentovano i argumentovano... Jel moguce da nisu u pravu? ps. Ta cinjenica je toliko zastupljena u bugarskoj (od male dece do matorih ljudi) da vam najiskrenije preporucujem da kad ste tamo ni u kom slucaju ne pominjete makedoniju u kontekstu srpke teritorije ili naroda.. Vidi se da im fali neki Cloudking da im pametuje kako su NAZIonalisti i slicne stvari ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Vidi se da im fali neki Cloudking da im pametuje kako su NAZIonalisti i slicne stvari ... Pametni ljudi ne pametuju... ne poredi me vise sa sobom пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Ни на трен нисам посумњао у твоју добронамерност. Њу је просто немогуће не приметити. рече ти... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 рече ти... Да ми је твоја "памет" да се мало одморим. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 25, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 да не постављам нову тему, блиска је овој... _________________________ Društvo | subota 25.01.2014 | 21:35 Tiha asimilacija Srba u Makedoniji Izvor: Tanjug Beograd -- Najveći izazovi sa kojima se Srbi u Makedoniji suočavaju su tiha asimilacija, slab natalitet, zaštita srpskog kulturnog nasleđa, kaže Slavka Drašković. Slavka Drašković (Foto: Tanjug, arhiva) Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu je na Svetosavskoj akademiji istakla da je važno insistirati na sprovođenju Medjudržavnog sporazuma Srbije i Makedonije o zaštiti nacionalnih zajednica, Srba u Makedoniji i Makedonaca u Srbiji. "Politika Vlade Srbije prema Srbima u regionu jedan je od stubova državne politike iz ekonomskih, političkih i identitetskih razloga. Srbi su u Makedoniji autohtoni narod koji ovde živi vekovima", ocenila je Drašković u saopštenju Kancelarije.Stalni izazovi su i manjak sredstava za efikasno funcionisanje i nedostatak radnog prostora za krovne srpske organizacije, a tu je i problem nemogućnosti ispovedanja veroispovesti na čijem rešavanju treba zajedno da rade obe države, navela je ona.Drašković je dodala da će Kancelarija finansijski pomagati projekte Srba u Makedoniji, od nacionalnog značaja.Direktorka je posebno naglasila potrebu očuvanja srpskih istorijskih spomenika na Kajmakčalanu, Srpskog vojničkog groblja u Bitolju, kompleksa Zebrnjak i Skocivir i Kučevišta.Kako se navodi, Drašković se sastala sa predstavnicima srpske zajednice u Makedoniji iz Skoplja, Bitolja, Kumanova, Tetova, Kućevišta, Valandova, Prbištipa, i poručila Srbima u Makedoniji da budu jedinstveni."Molim vas da se držite zajedno, da se angažujete u radu vašeg predstavničkog tela, Skupštini dijaspore i Srba u regionu, kao i na izmenema Zakona o dijaspori i Srbima u regionu", rekla je Drašković.Direktorka Kancelarije boravi u Makedoniji od 25. do 28. januara, a u saopštenju se navodi da će se Drašković sastati u ponedeljak, 27. januara sa makedonskim zvaničnicima kako bi razgovarali o poboljšanju položaja srpske zajednice.Prema popisu stanovništva iz 2002. godine, u Makedoniji živi 36.000 Srba, uglavnom u Skoplju i Kumanovskoj dolini.U odnosu na popis iz 1994. godine, zabeleženo je 8.000 manje pripadnika srpskog naroda.Prema procenama srpskih asocijacija koje se pozivaju na podatke MUP-a Makedonije da je u periodu od 1994. do 2002. godine, Srbima je dodeljeno 17.000 državljanstava i Srba ima više od 61.000, navodi se u saopštenju. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=01&dd=25&nav_category=12&nav_id=804462#_tab Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 to je prirodan proces asimilacije, pogotovo što se radi o narodima istog mentaliteta, porekla i vere... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука