Гости Guest Написано Јануар 20, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Патријарх Јазиги: Никад нећемо пристати са онима који чине светогрђе над светињама 20. Јануар 2014 - 14:15 Грчка православни Патријарх антиохијски и свег Истока Јован Х Јазиги је истакао да неће имати удела са онима који чине светогрђе над светињама, нити ће ћутати о отмицама епископа, свештеника и невиних људи. У Божићној посланици објављеној у уторак Патријарх Јован је рекао да ”неће ћутати у вези са отмицама наших јерараха Јована Ибрахима и Павла Јазигија… Устаћемо против оних који су заточили глас нашег мира, а ту мислим на монахиње и сирочад Малуле.” ”Наши корени су зашли дубоко у историју и географију овог региона … и докле год смо ми амбасадори љубави и мира, нећемо бити врећа за ударање”, казао је, тврдећи притом да ће звона наставити да звоне у Сирији, па шта буде. Патријарх Јазиги је нагласио да волети Бога и друге значи да се не сме злоупотребити јединство због личних разлога, рекавши да је Бог тамо где спокој превладава и у срцима пуним љубави, и позива на решавање проблема кроз љубав и слогу, што је и логика Библије. Он се молио за Сиријце у домовини и у иностранству, такође се молио да сузе ожалошћених буду убрисане, да се бескућници утеше, да упокојени пронађу покој, а да отети буду пуштени на с Грчка православни Патријарх антиохијски и свег Истока Јован Х Јазиги је истакао да неће имати удела са онима који чине светогрђе над светињама, нити ће ћутати о отмицама епископа, свештеника и невиних људи. У Божићној посланици објављеној у уторак Патријарх Јован је рекао да ”неће ћутати у вези са отмицама наших јерараха Јована Ибрахима и Павла Јазигија… Устаћемо против оних који су заточили глас нашег мира, а ту мислим на монахиње и сирочад Малуле.” ”Наши корени су зашли дубоко у историју и географију овог региона … и докле год смо ми амбасадори љубави и мира, нећемо бити врећа за ударање”, казао је, тврдећи притом да ће звона наставити да звоне у Сирији, па шта буде. Патријарх Јазиги је нагласио да волети Бога и друге значи да се не сме злоупотребити јединство због личних разлога, рекавши да је Бог тамо где спокој превладава и у срцима пуним љубави, и позива на решавање проблема кроз љубав и слогу, што је и логика Библије. Он се молио за Сиријце у домовини и у иностранству, такође се молио да сузе ожалошћених буду убрисане, да се бескућници утеше, да упокојени пронађу покој, а да отети буду пуштени на слободу. Завршио јер молитвом да Господ заштити Сирију, Либан, Блиски исток и сав свет. Извор: OCP Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! -Владимир-, Интегра, Банатски деран and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Нека им је Бог свима на помоћи... Туга колико се чини да овоме нема краја... Панарет је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука