Жедни Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Otvaram temu, gde ćemo pisati o ljudima kojima treba pomoć. Deci koja žive na ulici i koja nemaju šta da jedu, deci bez krova nad glavom ljudima koji su izgubili sve u životu i prema kojima život nije bio baš milostiv. Možda će neko ko bude imao izdvojiti i pomoći ovim ljudima jer baš kao što u naslovu piše "Naše malo nečije sve". Гоце, Fotina444, Manastir Bradaca and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Јануар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Dvoje dece Ljubisavljevića odrasta u neviđenoj nemaštini Srce za decu: Zbog gladi mi se često vrti u glaviProbudim se gladan. Creva vrište, stružu. Popijem vode, gurnem pesnicu u stomak i tako se smirim i ponovo uspavam, priča Srefan Ljubisavljević (11) iz Lebana. On sa sestrom Draganom (13) odrasta više gladan nego sit u naherenom kućerku na brdu iznad varoši. Glavna kuvarica u kući je upravo Dragana koja bratu i ocu servira jednolične obede, čorbu, pasulj, pire. - Sinoć sam spremala čorbu od krompira i osetila miris pečenja iz komšiluka. Toliko mi se jelo meso. Zavrtelo mi se u glavi. Sela sam i plakala - priča devojčica. Stefan i Dragana su učenici 6. i 8. razreda OŠ „Vuk Karadžić“, žive u nehumanim uslovima sa svojim ocem Slavoljubom Ljubisavljevićem (44), drvosečom nadničarem. Dvoje ptića je otac sam podigao. Majka ih je napustila kada su bili mali. Nisu je upamtili. Požrtvovani otac Slavoljub ipak nije uspeo da svojoj deci obezbedi ni najosnovnije uslove za život. Da nije školskih drugova, deca bi se hranila po kontejnerima. - Najsrećniji sam kada u školi moj drug Veljko podeli sočnu picu sa mnom. Dragana i ja smo pokušali da je umesimo i nije nam uspelo, a ona je posle plakala jer je bila mnogo gladna - priča Stefan.U dom Ljubisavljevića dolazi jedino direktorka lokalnog Centra za socijalni rad Snežana Todić, koja je deci postala zamena za njihovu neviđenu majku.- Mnogo te volim, kada ćeš opet da dođeš - šapuće joj ćutljiva Dragana pri pozdravljanju. Život bez majke je od devojčice napravio i domaćicu.- Tata po ceo dan cepa drva pa sam ja naučila da spremam pire, da pravim čorbu i da kuvam pasulj. Pomaže mi brat, samo nije ukusno, nema mesa - priča devojčica koja nikada nije bila u prilici da se poigra s igračkama. Celokupnu imovinu Ljubisavljevića čine dve sobe sa dva polomljena šifonjera, polomljenim kaučem u kome zajedno spavaju otac, ćerka i sin, zatim nešto što liči na električan šporet, sklepani kuhinjski stočić i sudopera koju im je poklonila teta Sneža. Pod zemljani. Nema frižidera, nema televizora, ne postoji radio-aparat, nema radnog stola za decu. Nemaju ni kupatilo ili lavabo, a kupaju se u plastičnom koritu. - Sramota me da neko uđe u kuću. Mnogo smo siromašni. Drugarice ne dovodim, ali ni one mene ne zovu. Imala sam jednu lutku, bila mi je najbolja drugarica, poveravala sam joj se, kada smo bile same u sobi, plakala sam i pričala joj sve muke. Negde mi je ispala na ulici i nisam mogla da je nađem. Sada sam sama - priča Dragana dok stidljivo krije pogled. Međutim, njene brige nisu samo dečje. - Volela bih da imam krevet, da ceo bude moj. Velika sam, ne mogu više da spavam sa bratom i ocem. Volela bih da imamo i kupatilo, da se okupam u kadi - priča stidljiva Dragana. Očinska ljubavI majka sam im i otac. Nisam hteo ponovo da se ženim iz straha da ne budu maltretirani. Kada dođem sa nadničenja i kada oboje skoče da me grle i ljube, ja budem najsrećniji i najbogatiji čovek na svetu - priča otac Slavoljub. Kako pomoći Ukoliko želite da se uključite u našu akciju, to možete da učinite uplatom na dinarski račun "Blic fondacije" 2750010221949709 90, kao i na devizne račune 10221949711 84 - eur, 10221949717 66 - usd i 10221949724 45 - chf, kod "Sosijete ženeral banke". Možete pomoći i slanjem SMS-a na broj 2552 (važi za sve mreže), a cena poruke je 100 dinara. Za sve informacije javite se na broj telefona redakcije "Blica": 011/333-4-528. http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/433425/Srce-za-decu-Zbog-gladi-mi-se-cesto-vrti-u-glavi Пг, Manastir Bradaca, Ненад Р. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Веома лепа тема и ту више не треба причати , већ да се помогне. Пг, Жедни, Zero and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/1493448/%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%9B+%D0%B7%D0%B0+%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%83+%D0%90%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%83.html Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 bilo bi sjajno kada bismo se organizovali i sakupili novac, hranu, garderobu i neophodnih jos stvari, ko koliko moze, na jedno mesto, i u dogovoru medjusobnom raspodelimo ljudima u potrebi. licno ili postom. prethodno se raspitamo ili ako neko zna neku porodicu, pojedinca koja je u teskoj finansijskoj situaciji, pa da pomognemo. Zero, Predrag S., Ненад Р. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/56/%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0+%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81/1500598/%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%9B+%D0%B7%D0%B0+%D0%90%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%98%D1%83.html Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Заиста лепо од тебе. Само, има пуно сличних тема, као на пр. https://www.pouke.org/forum/topic/20959-%D1%85%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B5/ Или... https://www.pouke.org/forum/forum/280-%D1%85%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD/ Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 И Хвала Богу да их има Још Јелена .Има много људи коме треба помоћи па ни једна тема није сувишна. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Да, али ја не волим кад је све раштркано, већ да је све на једном месту, прегледније, лакше... Као што је тема https://www.pouke.org/forum/topic/20959-%D1%85%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B5/ која је и замишљена тако - да се све ове ствари ставе на једно место. Прочитајте прву поруку ове теме. Ова тема, коју је ЗДОВЗ отворио, наравно с најбољим намерама, је само дупликат, те предлажем да се споје. Шта ћу кад "болујем" од педантерије Дуња and feeble је реаговао/ла на ово 2 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Фебруар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 POMOZIMO: Viktoru fali 4.000 evra da bi prohodao! (VIDEO) Viktor bi polovinom marta trebalo da ode na operaciju. Zato molimo dobre ljude volje koji su mogućnosti da pomognu. Viktoru Vasiljeviću iz Ljiga, koji ima pet godina i koji boluje od teške bolesti, celebralne paralize, nedostaje četiri hiljade evra od operacije koja će mu pomoći da prohoda! Uz pomoć ljudi dobre volje, udruženja građana i odbojkaškog kluba “Spartak” iz Ljiga do sada je skupljeno tek pola sume. Roditelji su mu bez stalnog zaposlenja i nisu u mogućnosti sami da prikupe preostali novac. Viktor bi polovinom marta trebalo da ode na operaciju. Zato molimo dobre ljude volje koji su mogućnosti da pomognu! Ukoliko želite da pomognete, detalje o načinu na koji to možete da uradite možete pronaći na linku: http://viktorvasiljevic.blogspot.com/ http://vesti365.net/pomozimo-viktoru-fali-4-000-evra-da-bi-prohodao-video/ Maja Trifunovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Фебруар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 STRAVIČNA SUDBINA PORODICE OBRADOVIĆ NAJTUŽNIJA PRIČA NA SVETU: "Nemam novca da krstim dete koje umire!" „Kada su mi rekli da Teodora boluje od malignog tumora i da postoji samo jedan odsto šanse da preživi, video sam ceo svoj svet kako se ruši. Toliko je bola bilo u mom životu, odrastao sam uz oca koji me je tukao i terao da na minus 15 satima klečim u dvorištu... Taman kada sam uz porodicu koju sam sam izgradio konačno spoznao sreću, saznao sam da mi dete umire. Otkako je bolesna, upao sam u dugove. Nemam više nade, ali želim bar da je krstim... Ni za to nemam para! Ne mogu sebi da oprostim“, počinje svoju potresnu priču Zoran Obradović (37) iz Stare Pazove. Nesrećni otac kaže da je njegova mezimica imala samo godinu dana kada je počela da se budi noću i vrišti. Lekari su mislili da da joj nije ništa i da je u pitanju tek upala uveta... Otac ga izbacio iz stana jer je beba plakala: Zoran i Teodora | Foto: Dimitrije Goll - Situacija je bivala sve gora, pa sam pozajmio sam pare i odveo je kod privatnog lekara u Inđiju. Tamo su mi rekli da je hitno odvedem u dečju bolnicu u Beogradu, priča nesrećni otc i dodaje da i pored toga što se njegovom detetu stanje pogoršavalo, lekari i dalje nisu ozbiljno shvatali situaciju... - Povraćala je, imala povišenu temperaturu, probleme sa stolicom, anemiju, a lekari su mislili da su u pitanju obične stomačne tegobe i prepisivali su joj neke kesice i praškove za bolje varenje. Tek nekoliko meseci kasnije, urađen je ultrazvuk, koji je pokazao da Teodora ima kancer koji je zahvatio jetru, slezinu, bubrege, kičmeni stub... Bilo je previše kasno. Lekari su nam rekli da praktično ima samo jedan odsto šanse da preživi - priča za „Alo!“ očajni otac Zoran, dok njegova supruga Dragana (26) mazi dete koje spava. Ne govori, ali ponekad kaže „mama“: Dragana sa ćerkicom | Foto: Dimitrije Goll - Kada su nam rekli, mislila sam da ću se onesvestiti. Sestra je uzela dete, a ja sam otrčala u toalet i povraćala - kaže Teodorina majka. - Teško podnosim njene bolove. Smršala je. Sa tri godine ima svega devet kila sa sve garderobom. Više ne priča. Ponekad kaže „mama“. Ali, sve čuje. I sve razume. Plače ponekad glasno i ne može da se zaustavi - objašnjava potresena Dragana. Porodica sa bolesnim detetom živi u teškoj bedi | Foto: Dimitrije Goll Kao da sve to nije dovoljno, ova porodica nalazi se u veoma teškoj materijalnoj situaciji. Otkad im se ćerka razbolela, ostali su bez dinara, upali u dugove, a sada nemaju novca ni da krste svoju devojčicu... - Radim kao građevinac, ali više ne mogu da radim kao ranije. Dete je stalno u bolnici i sa Draganom se smenjujem na deset dana. Ranije sam radio po dva, tri posla, sada radim samo povremeno. Ne bežim od rada, ali ne mogu da postignem sve - kaže Zoran, koji na kiriju daje 100 evra mesečno. Na početku braka, kada se Teodora rodila, živeli su u očevoj kući, ali ih je Zoranov otac izbacio iz kuće, jer mu je, kako Zoran kaže, smetao detetov plač. Zoran i Teodora | Foto: Dimitrije Goll - U teškoj sam situaciji, a ima ljudi koji to koriste. Imao sam dve svinje i prodao sam ih za 18.000, iako je cena oko 36.000 dinara. No, nisam imao kud. Sada nemam para ni za pelene. Dete mi je 5. februara napunilo tri godine, bila je u bolnici, a mi nismo mogli ni tortu da joj odnesemo da je obradujemo. Želeo sam i da je krstim, ali jednostavno ni to detetu ne mogu da priuštim - priča nesrećni otac. Teodora je mali heroj- Mnogo voli muziku. Tako je budimo. Zbog bolova mnogo plače u poslednje vreme, ali se smiri kada je uzmemo u naručje, pustimo muziku i ljuljuškamo je. Međutim, ne voli balade, samo vesele pesme - priča mama Dragana. Inače, Teodora je do sada imala devet ciklusa hemioterapije. Lekari su se plašili da neće izdržati nijedan, međutim, devojčica ih je sve iznenadila. PomoziteDragana Obradović ima otvoren račun u Euro banci. Svako ko je u mogućnosti, novac može uplatiti na 250-2050006971500-93 ; RS205. Obradovići će se za pomoć obratiti i u emisiji „Sve za ljubav“, u kojoj će ispričati svoju potresnu priču. http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/najtuznija-prica-na-svetu-quot-nemam-novca-da-krstim-dete-koje-umire-quot/46494 Maja Trifunovic and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 U teškoj sam situaciji, a ima ljudi koji to koriste. Imao sam dve svinje i prodao sam ih za 18.000, iako je cena oko 36.000 dinara. Заиста јако потресна прича и треба помоћи. Maja Trifunovic је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Trifunovic Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Pomoci i se Slava Gospodu . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 ... ..... :oleeeee: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Господ нека се смилује на ове несрећнике, а и ми да помогнемо колико можемо. Само, не могу да верујем да би им иједан свештеник иједан динар узео за крштење детета. Друго, негде сам прочитала да и обичан човек, мирјанин, може да крсти оног коме прети смртна опасност, а није крштен. Жедни је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука