Justina Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 ovo pitanje se odnosi na sve koji prete ovu temu. Sta znaci starosedelac?koliko godina treba necije prezima da obitava na jednom prostoru,da bi rekli da je starosedelac? Alo bre o cemu vi ovde pricate. Ja sam postavio temu o zabranjenoj istoriji srba, Vi ste tu temu sveli o tome na neka sitne stvari. Ja pricam o nekoj seobi slovena,koja nam je naturena,o kojoj nemanjci ne da nisu pricali,nego nisu imali pokma o tome. Uozbilite se,zamolio bih vas,ovo je ozbiljna tema. A vdiis, mene bi pre zanimala srpska istorija bas iz vremena Nemanjica, ali i svih 500 godina pod Turcima. Inace Adam i Eva, amebe ne zanimjaju cak ni ozbiljnu nauku. Uostalom, niko nikome ne moze da ukrade istoriju. Zasto neko nije ukrao istoriju Egipcanima, Grcima, Rimljanima, Kinezima? Kako je moguce da su Grci pisali o raznim starim narodima ( koji su i nestali),a nas Srbe , niti bilo kakve Slovene nisu pominali? Etrurci ili Etruščani bili su jedan od italskih naroda antičke Italije. Oni su na Apeninskom poluostrvu stvorili prvu veliku civilizaciju, čiji uticaj na Rimljane postaje sve više očigledan. Upravo su Etrurci naučili Rimljane alfabetu i brojevima, kao i mnogim elementima u arhitekturi, umetnosti, religiji i odevanju. Toga je bila etrurski izum, a dorski stub etrurskog stila (pre nego njegova grčka verzija) postao je glavni element renesansne i klasicističke arhitekture. Etrurski uticaj na antičko pozorište vidi se u reči phersu (= "maskiran čovek"), koja je u latinskom postala persona, a u engleskom person. Grci su Etrurce zvali Tyrsēnoi ili Tyrrhēnoi, dok su ih Latini nazivali Tusci ili Etrusci, odakle potiču i srpskohrvatski nazivi za njih. Na latinskom se njihova zemlja zvala Tuscia ili Etruria. Prema grčkom istoričaru Dioniziju iz Halikarnasa (oko 20. st. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Хм... јел' ово једна од оних тема Јован Деретић, Србија до Токија и то? Kad ti bude siptar dosao do ispred kuce,pitacu te dokle je srbija,samo se vi sprdajte srpskoj istoriji,taj deretic koji je ceo svoj zivot posvetio proucavanju srbske istorije,nije zasluzio da mu se neko podsmeva. Gospodji justina grcima ne da nije oduzeta istorija nego im je i dodata. Samo da vam kazem,citali str skadar na bojani i ucili u skolama,a ne verujete da su srbi tu ziveli,u tu istoriju ne verujete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Imate na program histori istoriju hrvacke,pogledajte videcete koje su tu lazi i prevare,mislite da hrvati pljuju po svojoj istoriji,mislite da oni govore i smeju se svojim istoricarima,oni njih slave,zato sto oni postuju svoji zemlju i narod za razliku od nas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Citali smo i slusali od nasih uucitelja da je postojala drzava Raska i drzava Zeta,nikad te drzave nisu postojale,postojale su banovine Raska i Zeta,to su bile dve centralne banovine,jer je u zeti bila prestonica Skadar,hiljadugodisnja prestonica Srbije,a raska je bila stari ras i oblast bili vrlo bogati,ta je oblast imala centralnu ulogu u Srbiji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Problem je u tome što pojedini nacionalisti iz nekog potpuno bizarnog razloga smatraju da je pitanje toga ko je "starosedelac" i ko je kada došao nekako relevantno za moderna geopolitička pitanja i za pitanje državnih granica, te ovaj stav utiče na to da smišljaju zabavne teorije... a o tome smo ti ja već pričali, kao i o haplogrupama... Inače, i po nauci i po Bibliji, ne postoje "starosedeoci" u Evropi... svi ljudi su u Evropu došli... neko pre a neko kasnije... Idi to ispricaj autoru udzbenika za istoriju u kojem pise da su Albanci starosedeoci a Srbi dosljaci ....ili idi pa reci americkim indijancima to isto, da su i oni dosljaci kao i britanci ....da su svi oni dosli iz Afrike ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Znate li vi da je siptarska delegacija na donatorskoj konferenciji uneska delila brosure,gde su pokazivali,pokusali da dokazu,da sve svetinje na kosovu i metohiji,da su ostaci ili kako su oni to rekli nasledje ilirsko vizantijsko nasledje albanskog naroda. a da su pravoslavne svetinje u stvari katolicke svetinje,koje su srbi prisvojili i prikazuju ih kao svoju bastinu,kao svoje nasledje. Te brosure su tragicne do te mere da su imale zvanican logo umnika,da niko nije od nasih predstavnika vlasti nije reagovao na to. Navodno delegacija srpske pravoslavne crkve je ulozila neki protest ali nista znacajno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Citali smo i slusali od nasih uucitelja da je postojala drzava Raska i drzava Zeta,nikad te drzave nisu postojale,postojale su banovine Raska i Zeta,to su bile dve centralne banovine,jer je u zeti bila prestonica Skadar,hiljadugodisnja prestonica Srbije,a raska je bila stari ras i oblast bili vrlo bogati,ta je oblast imala centralnu ulogu u Srbiji. Бановина је облик државног уређења. Основе! Основе да се науче! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Бановина је облик државног уређења. Основе! Основе да се науче! ti prvo napravi razliku od banovine i drzave. Da je drzava nebi se zvala banovina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Јесте баш та. Ако те интересује - учествујеш. Ако те не интересује - не учествујеш. Видиш како је то једноставно. А да се подсмеваш то можеш било где, не мораш овде. O naprotiv! Trenutno nema bolje teme za podsmeh... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 A kako objasnjavate neobicnu cinjenicu da najveci borci za srpstvo i srpski jezik nisu stanju jednu jedinu recenicu ispravno da sastave? GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Imate na program histori istoriju hrvacke,pogledajte videcete koje su tu lazi i prevare,mislite da hrvati pljuju po svojoj istoriji,mislite da oni govore i smeju se svojim istoricarima,oni njih slave,zato sto oni postuju svoji zemlju i narod za razliku od nas. Meni je jedan poznanik iz Zagreba pricao da i oni ( Hrvati, barem oni sa vise od dva grama mozga u glavi) umiru od smeha od nekih svojih patriotskih istoricara, a za svoj HAZU kazu da tamo njihovi akademici raspravljaju da li je madjarski kralj Bela IV (November 1206; † 3. Mai 1270 ) imao crnog ili belog konja, pa ako se dogovore onda piju crno ili belo vino. Znaci, ozbiljni hrvatski istoricari, akademici sada proucavaju 13.vek. A sta proucavaju sede glave iz SANU? Inace, Bela IV je bio i hrvatski kralj, al kao Bela III A Banovina je valjda isto sto i Knezevina, Vojvodina, sto ce reci nesto kao danas Lihtenstajn. Monako ili Luksemburg. Znaci kao i drzava. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 odgovori mi na ovo pitanje,mene ne zanima tvoja istorija slovena,gde je ovaj narod koji je ziveo na tim prostorima,to su poznata ratnicka plemena. pa kako to da odjednom nestanu. drugo pitanje.Kako to kad su se oni pokrenuli na tu neku seobu,oces da kazes krenuli su pa gde stignu,sa sve porodicama i stokom,put koji je trajao mozda 10 hiljada kilometara,pa zar niko nije te ljude napadao usput,nijedna voska nije pokusala da ih pljacka,svi su bili fini prema njima. Odgovori mi. mi vrlo dobro znamo da su vekovima rimljni drzali te teritorije pod svoje,cuvene rimske legije su sacinjene od ljudi iz tih plemena,i ti hoces nemenu da kazes,plemena koja su imala najmocnija oruzja tog doba dozvolila nekim tamo divljacima varvarima oji su sisli sa planine da ih proteraju i to cime kukama i motikama. Moguce pravili stampedo sa stokom i rasteravali tu vojsku. Budi realan. Tu pricu ti pricaj deci ona ce ti poveruju,ozbiljan covek ne. Романизирали се, бураз. Касније се велики дио њих словенизирао. А они који нису, одржали су се јер су у својим крајевима остали већина. Одличан примејр мијешања Словена и домородаца је однос Црногораца и Албанаца. Оличење свега тога је Марко Миљанов...пола Србин, пола Шиптар Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 idi ti bato moj u tvoju lepu pa njima pricaj o seobama slovena,vidi sta ce ti oni kazu. mogu ti i ja reci. Nisi mi bas neki sagovornik,sa kaladonta prelazis da komentrises istoriju srba. opet ponavljam da je drzava nebi se zvala banovina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 A najlepse od svega je to da istorija koju zastupa dejan kv NIKADA nece postati zvanicna, koliko god on i kompanija pisali po forumima. Ta cinjenica sama po sebi ovakve teme cini zabavnim... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 ti prvo napravi razliku od banovine i drzave. Da je drzava nebi se zvala banovina. Не би* ( одвојено ) Бановина, кнежевина, деспотовина...све су то облици држава Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука