Crveni Baron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Рекох, мјешавина. На крају превагну романски елемент у стварању нациеј и у језику Znaci Latini ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 ima covek malo vise rupa u njegovoj istoriji srba Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 šiptare je doveo car dušan sa kavkaza da čuvaju ovce al pod uslovom da ne smiju silaziti sa brda Dejan_kv је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 šiptare je doveo car dušan sa kavkaza da čuvaju ovce al pod uslovom da ne smiju silaziti sa brda da bas tako,ali cu ja malo opsirnije pisati o tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Није баш тако...надам се да се шалите...везано за цара Душана и његову "иницијативу за унапређење сточарства"" насељавањем Шиптара на Балкан. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 ali su dosli sa kavkaza Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 šiptare je doveo car dušan sa kavkaza da čuvaju ovce al pod uslovom da ne smiju silaziti sa brda Ау бре. Надам се да тролујеш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 ali su dosli sa kavkaza То је друга ствар. Dejan_kv је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 A tipa R1a karakteristican za slovene ima nekih 15% Srba .... Pa sada vidita kada su se Srbi naselili na Balkan .. Tik nakon sto su pobili sve dinosauruse... milion godina gore- dole... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 ma šala ovo za ovce ljudi, ko bi njima ovce dao da čuvaju, ipak su koze u pitanju šala je bila, ljudi imate li vi smisla za humor, dajte malo više bosanaca ovamo na forum.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 srbsku uvek me fascinira ova rec, pogotovo jer je gramatički ispravna :fmqmtx: Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Jeli kako ti citas knjige kad uzmes da citas,negde neki pasus procitas koji ti je zanimljiv. Pisacu ovih dana o siptarima pa nauci nesto. Је ли* То се пише одвојено. Шиптарима* Великим словом, јер је то назив једног народа А мој дијалекат је источнохерцеговачки, нарјечје Вука Караџића, добри мој. На мом дијалекту ти је саздан српски књижевни језик, и ми смо ијекавци. Читај Вукова дјела и видјећеш да је и он био ијекавац. Црна Гора, југозападна Србија, источна Херцеговина и источна Босна су обухваћени источнохерцеговачким нарјечјем. Само што су се скоро сви у Србији поекавичили, а Тршић им стоји одмах поред И за крај, ја се историјом бавим више од деценије. Можда звучим арогантно сада. Ваљда јер јесам, јер мрзим видјети незналице које се баве историјом и мисле да све знају. Поготово ове наше балканске незналице. Дакле, Деки, као прво, поправи правопис, ако ти је стало до српства и србовања, научи свој језик ( а под тим "научи" значи и да престанеш лупати глупости о мом "акценту". Акценат се чује у говору, а не види се у писању, осим ако не акцентујеш ријечи. Ти си хтјео дати коментар на моје "несрбијанско" нарјечје. Дакле, ни основне појмове не знаш ). Друго, узми па читај озбиљне историчаре, попут Ћоровића или Јиречека. Узми мало па копај по старим књигама које можеш наћи и на интернету скениране, ако те мрзи до библиотеке да се мрднеш. Па ако те занима некласично тумачење историје, научи руски или нађи српски превод "Повијести минулих љета", па да прочиташ дио о Дунаву као колијевци Словена. А иначе, скини се са врата јадној историји. Доста су је незналице мучиле. GeniusAtWork and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tenkista Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Da da evo najboljeg kvazi istoricara koji potvrdjuje sve ove izjave:http://www.youtube.com/watch?v=cX_WtMJ8yas http://www.youtube.com/watch?v=axD1qkbSHAE http://www.youtube.com/watch?v=NW4YQlPd8no http://savepic.org/3666194.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Pa sta imas protiv srbije i srbsske istorije,tebi su svi laznjaci osim onih koji proklamuju seobe slovena,ja te ne krivim,valjda ti je to ostalo u dusi jos iz srednje skole,ili nemozes da se pomiris sa tim da jugoslavije nema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 gde je onaj narod sto je ziveo na tim prostorima? Na tom prostoru bila su ratnicka plemena iliri,tracani,dacani,oni koji su bili stit I mac rimske imperije za dva veka. Rimsak vojska,rimsko pravo,civilizacija,pismenost.gde je to sve nestalo da nema ni traga o tome. PITANJE Gde je taj narod? odgovori mi na ovo pitanje,mene ne zanima tvoja istorija slovena,gde je ovaj narod koji je ziveo na tim prostorima,to su poznata ratnicka plemena. pa kako to da odjednom nestanu. drugo pitanje.Kako to kad su se oni pokrenuli na tu neku seobu,oces da kazes krenuli su pa gde stignu,sa sve porodicama i stokom,put koji je trajao mozda 10 hiljada kilometara,pa zar niko nije te ljude napadao usput,nijedna voska nije pokusala da ih pljacka,svi su bili fini prema njima. Odgovori mi. mi vrlo dobro znamo da su vekovima rimljni drzali te teritorije pod svoje,cuvene rimske legije su sacinjene od ljudi iz tih plemena,i ti hoces nemenu da kazes,plemena koja su imala najmocnija oruzja tog doba dozvolila nekim tamo divljacima varvarima oji su sisli sa planine da ih proteraju i to cime kukama i motikama. Moguce pravili stampedo sa stokom i rasteravali tu vojsku. Budi realan. Tu pricu ti pricaj deci ona ce ti poveruju,ozbiljan covek ne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука