cloudking Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Братац, нисам се ја изјаснио како треба, вјероватно. Нису они направили своју ћирилицу - било по чему другачију, него су "направили" своју ћирилицу да би утврдили црногорску нацију, коју су "створили" исто као и цркву, јер не знају како да правдају Црнојевиће, Балшиће, Петровиће и све своје претке који су писали ћирилицом. То је искључиви разлог. ;-) Ако ти видиш неку разлику између српске и те измишљене црногорске ја је не видим. Исто као што су са језиком урадили с тим што ту постоји разлика у изговору и наречју и то је све. Кад би се тако правио језик онда би свако племе у Црној Гори причало својим језиком и имало своје писмо. Тек ова последња глупост... Sinak, a koji razlog bio da mi napravimo svoju? Sta nam smetala cirilica? Sto smo zapeli da je menjamo? A inace ta promena bi danas bila proglasena za izdajnistvo, autosovinizam, anti crkveno delovanje i direktno rusenje srpstva! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Sinak, a koji razlog bio da mi napravimo svoju? Sta nam smetala cirilica? Sto smo zapeli da je menjamo? A inace ta promena bi danas bila proglasena za izdajnistvo, autosovinizam, anti crkveno delovanje i direktno rusenje srpstva! Не разумијеш о чему ти причам. Ствар је да су они ту српску ћирилицу самопрозвали црногорском. Нити су шта додавали, нити одузимали. Ја ти о томе причам. Ова твоја питања су за другу тему. Кад смо код "црногорске" ћирилице: ИгорМ, Банатски деран and Столе је реаговао/ла на ово 3 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Не разумијеш о чему ти причам. Ствар је да су они ту српску ћирилицу самопрозвали црногорском. Нити су шта додавали, нити одузимали. Ја ти о томе причам. Ова твоја питања су за другу тему. Кад смо код "црногорске" ћирилице: nisi sasvim dobro informisan http://www.glas-javnosti.rs/clanak/politika/glas-javnosti-17-08-2011/crnogorska-azbuka-od-32-slova пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 За сад су одустали од та два "слова". ;-) Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саво Бркић Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 комунистичка багра Булатовићка и Ђукановићка ти ткзв... Црногорци .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука