Jump to content

Има ли уопште (и)какве користи одлазити на св. Литургију а не причестити се?!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Мој је проблем специфичан: ја никада нисам задовољан и никада нећу бити задовољан бројем људи на Литургији. Зашто? Како могу да будем задовољан и срећан када знам да онај ко неће да буде у Литургији нема ни спасења? Зар да будем срећан што моји парохијани умиру без причешћа, што мисле да ако их оински молим да ме позову када имају самртника у кући да само мислим како да неко што пре умре и ја наплатим сахрану?! Знам да ове проблеме имају многи свештеници, али ја о њима волим да причам јер ми је лакше када неко чује а опет се надам да ће неко ово узети за озбиљно и кренути путем Литургије. Мени није литургија служа под морањем јер са свештеник па ми је то у опису радног места да служим Литургију или не знам шта бих друго радио у дан недељни или празнични.

Да је сваки свештеник којег познајем као Ви, гдје би нам био крај t4431

Хроничар свакодневнице

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...
  • 3 years later...

Ево,баш се погодило... како је нама о овим стварима старешина Цркве данас беседио,још ми звони у ушима.А пуна црква,после...на два места Причешће,рекли би многи од нас...шта сад,опет, није добро....

".....па велика је то туга браћо и сестре,велика...има код нас у евиденцији упокојених,у  задњој рубрици се уписује  -исповеђен-причешћен,можете доћи да видите....за скоро 99,99% Хришћана тамо је уписано  -без исповести и причешћа.....

Je l' svaka Crkva ima evidenciju upokojenih sa rubrikama koje sadrze informacije da li je pokojnik ispovedjen i pricescen?

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Je l' svaka Crkva ima evidenciju upokojenih sa rubrikama koje sadrze informacije da li je pokojnik ispovedjen i pricescen?

С обзиром да је и нама један свештеник исто причао, вероватно да има.

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Ја знам да се код нас броје људи који се причешћују. Ваљда се тиме прати тенденција раста или опадања броја причесника. Е сада, да ли их ико игдје уписује, то ми није познато. 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...