Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

Ево овдје још неких ставки:

-ако се потенцира постојање имена БОЖИЈЕГ-ово раде Јеховини сведоци доказујући недоказиво да је БОГУ име ``Јехова``

-ако се сајт превише бави пророчанствима и апокалиптичним стварима типа:објашњавајући својим умом Откривење Светог Јована Богослова и пророчанства из Светог Писма јер секташи немајући изворе духовности као Хришћани гатају у Свето Писмо како би на сваки могући начин прикупили што више људских душа

-ако се сајт превише бави научним доказивањем Светог Писма јер то ми Хришћани не радимо

-ако се користи појам ``цркве`` јер цркве не постоје,постоји само Једна Света Саборна и Апостолска Црква

-ако се на сајту потенцира да су учења и ставови искључиво базирани на Светом Писму а не и на учењу Светих Отаца

-ако се критикује Православље

-треба напоменути да се на секташким сајтовима папа врло често назива антихристом јер тако је једино и протестантизам опстајао:блатећи римокатолике и папу

Подели на овим сајтовима

Још пар елемената на секташким сајтовима,које сам  запазио:

(1)говори се против свештенослужитеља:потенцирају да је непотребно рукополагање епископа,презвитера и ђакона, те да је у ''цркви'' довољно поставити пасторе, т.ј. проповиједнике,

(2)говоре против литургијске службе, потенцирајући да нема потребе да се ''молимо напамет наученим молитвама''

(3)говоре против светитеља, ''само је Бог свет, поштовање светитеља и Мајке Божије је идолопоклонство''

(4)одричу поштовање Часном Крсту,иконама и моштима Светих Христових, такође-одричу поштовање анђелимаи осталим небеским силама бестјелесним,

(5)говоре против храмова гдје се окупљају хришћани, ''први хришћани су се окупљали по кућама, не требају нам храмови, боље је тај новац дати сиротињи'', и те форе :smiley:,

(6)говоре да у Светом Причешћз не примамо Пречисто Тијело и Пречисту Крв Христову, него да се ради о пуким симболима + тврдња ''по први пут се почело вјеровати да се Хлеб и Вино претварају у Тијело и Крв Христову у 9.вијеку'' 0104_cheesy,

(7)говоре пртови Свете Тајне Ипосвијести, ''само Бог опшрашта гријехе,а не свештеник'', и томе слично,

(8)говоре против монаштва, ''то је почело тек у 4,5 вијеку, није ''Исус'' наложио да идемо по манастирима'' :smiley:,

(9)постоји тзв невидљива црква, која се састоји од ''истинских вјерника'' свих заједница, т.ј. не вјерују у Једну,Свету,Саборну и Апостолску,

(10) треба бити врло обазрив, уколико на њиховим сајтовима прочитате Симбол вјере(често га истичу),особа се може заварати да је сајт православан,

(11)њихови сајтови су често посвећени студентима, типа Студентски кутак, Еванђеоско удружење студената и тд,

(12)инсистирају на самосталном проучавањз Светог Писма, говорећи да је непотребно консултовати Цркву, т.ј. учење Светих Отаца, ''Свети Дух сам помаже вјернику да схвати ''Библију'',

(13)често цититају Лутера,Клавина,Јан Хуса, негдје Јелену Вајт и сличну екипу, док у потпуности игноришу Свете Оце,

(14)говоре како су модерни, како прате савремену технологију, како воле да раде са младима, путовања,журке и сл,

(15)истичу како шаљу беспатну хришћанску литертуру на кућну адресу.

Тема је занимљива, ко се сјети чега,нека обавезно постује.

Поздрав

Подели на овим сајтовима

Чим сам тебе видио одмах ми је пао Шмеман на памет и његово дјело о празницима  0104_cheesy

-Треба напоменути да секташи одбијају празнике и јер знају да празници у Хришћанству имају саборни карактер и на тај начин желе да нам разбију саборност,

-да само поновим ово што је Шалом рекао у вези символа вјере:њима је исто да ли Дух Свети исходи од Оца кроз Сина,како учимо ми Хришћани или од Оца и Сина,како уче Римокатолици и онда трпају свакакве символе вјере а моја је препорука да их уоште не треба читати,

Подели на овим сајтовима

Браво,свака част за Празнике. 1405_love

Допунићу само, аргументација у вези Празника им се своди на следеће:'' Васркс и Божић су паганског порикла, првенствено су били посвећену Хорусу,ДИонису,Митри,и тд, па их је онда Константин увео   у Хришћанство.'' :smiley: ''Богородичини празници су били посвећени пагансским богињама, а онда је Константин то увео у Цркву,како би се почела обожавати ''Марија'' :smiley:

Још 2,3, ставке:

(1) Свете Оце често проглашавају за паганске учитеље(ово највише важи за доникејске оце). За Светог Јована Златоустог,нпр,с друге стране,воле да истакну да је био антисемита. Ипак, Свети цар Константин им је највећи трн у оку. :smiley:

(2)Истичу да је православно кршење погрешно-да се смију кршатавати само одрасле особе.(Иначе, и ту је ''јерес'' унио Константин.) Такође, неки тврде да је кршење ваљано једино ако се кандидат за крштење потпуно погружи у воду.

(3)Одричу потребност поста(не сви.) У сваком случају, јединствени су у мишљењу да је православни начин поста неисправан.

(4)Често пишу против паљења воштаница и кандила у храмовима(+паганизам), и против кађења.

Подели на овим сајтовима

karadjordje рече:

-?? ???? ??????? ??? ??? ?? ????? ????? ? ???? ??????? ?????:???? ?? ???? ?? ?? ??? ????? ?????? ?? ??? ???? ????,???? ????? ?? ???????? ??? ?? ??? ? ????,???? ??? ???????????? ? ???? ?????? ???????? ??????? ????? ? ???? ?? ????????? ?? ?? ????? ?? ????? ??????,

??,??? ?? ????? ????????. ??? ??? ?? ??????? ???? ??? ????????-?, ??? ? ??????? ???? ?? ???????? ????????????? ????????????? ?? ??? ????????.

Подели на овим сајтовима

shalom777 рече:

(8)?????? ?????? ????????, ''?? ?? ?????? ??? ? 4,5 ??????, ???? ''????'' ??????? ?? ????? ?? ???????????'' :smiley:,

????? ????? ??? ??? ???????? ? ????? ??????????? ????? ?????:

8. A neoženjenim i udovicama velim: dobro im je ako ostanu kao i ja što sam.

9. Ako li se ne uzdrže, neka se žene i udaju; jer je bolje ženiti se negoli upaljivati se.

Подели на овим сајтовима

-често постаљају линкове за скидање музике, коју описују као ''хришћански рок'', ''хришћански метал'', ''госпел'', итд...Иначе су протиб православног појања, ''старомодно је и досадно.Ми волимо клавијатуре и гитаре.'' :smiley:

-омиљене теме су им Инквизиција, иnдулгенције и грешне папе.

-жале се да су прогоњени,највише у Црној Гори и Србији, ''примитиван народ, на Западу нас сви воле.'' 0104_cheesy

-Православне не сматрају за хришћане(не сви,али већина.) Праве разилику између појма ''хрићанин'' и ''православан'', у том смислу да су само они(и остале протестанске секте којих има 20 000+) хрићани, док то нису Православни (и РИмокатолици,нпр.)

-Православна чуда не твори Господ,него ђаво, по секташима.

-Неки су у добрим односима са неканонским црквама.

Подели на овим сајтовима

-траже десетак(не сви,али баптисти у С и ЦГ имају то правило).

-говоре да је забрањено молити се за преминуле, ''паганизам'',

-забрањују својим члановима кориштење активних и пасивних политичких права(нпр Јеховини свједоци)

-говоре да је забрањено служити Војску и, по потреби, ићи у рат...

Подели на овим сајтовима

Е како бих волио да се донесе неки закон са ретроактивним дејством да се сви јеховини сведоци пошаљу у затвор који су били пунољетни 99`....

Подели на овим сајтовима

• Гости

8084.gif 0304_smile4

Karađorđe čoveče, svaka čast za klasifikaciju i zapažanja. Sad bi ih iz aviona prepoznala. Bilo bi dobro, da čim uočiš neku novu metodu, to nam i kažeš. Jer pretpostavljm da čim ih provale, smisle drugo. Pošto sam čitač, knjige kupujem isljučivo u Cekvi, pardon to je zbog ruskog  :) Međutim zbunila me je priča sa zurlotima, tj. konkretno, mogu li prevarom "uvaliti" nešto svoje za prodaju u crkvi? 0304_smile4

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...