suza Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 nista nerazumi u ovome a interesovalo me staje sad jehova ,pa po ovome sto pise postoji samo jehova ime , meni se vise dopada Gospod Bog da kazem ,ma dobroje sam da nebude rato i zato kako treba svevisnji ime imati hehe salim se Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 Марија Микетић РЕЧ РОДИТЕЉИМА ЧИЈА СУ ДЕЦА ЗАЛУТАЛА У СЕКТУ ЈЕХОВИНИХ СВЕДОКА Први корак ка Православљу јесте једном заувек срушити баријере између себе и свог свештеника. "Он мрси на петак, он се коцка, напио се, блудничи..." - тако ви мислите сви до једнога и, не знајући, говорите исто што и секташи, и то им је сав аргумент против Православља. Па шта ако је такав? Можда то све чини из слабости, а не из злобе, а Бог види и зна његово срце и помиловаће га, а ти ћеш страдати због осуђивања ближњега. Не, ви одмах знате да није из слабости, него баш из злобе. Опет, велим, па шта? Њему је, као и свима, дата слобода да бира између своје пропасти и свога подигнућа, али ће дати одговор пред лицем Правде, а ти ћеш страдати због осуде. Упркос начину живота, свештенику је дата власт да разреши или веже наше грехе на земљи (Јн. 20,22-23). Он је постављен за ту службу дејством Духа Светога и његово дело је свето (Дап 20,28). Кроз овакво уверење гледајте на свештеника као на самог анђела послатог да служи, а верујте, и више од анђела. Осим тога, чувајмо се од генерализације, од трпања комплетног свештенства у исти кош лицемерја и среброљубља. Могу посведочити да међу њима има и оних који су већ свети. Зашто вам је важан свештеник? Зато да би вас научио вери Православној, литургијско-евхаристијској, зато да бисте имали молитвеника пред Господом, зато да бисте имали кога да упути ваше залутало дете, премда ћете ви то најбоље и најпре постићи сопственим примером. Слушајте сваку реч свога духовника као оног који ће дати Богу одговор за ваше душе (Јевр. 13,17), и не обилазите много около тражећи одговоре по мери своје огреховљености, јер има и оних који ће умногоме снисходити вашим слабостима. Слушајте једнога, макар и не говорио увек све исправно, јер ћете ви бити помиловани због послушности, а он ће одговарати за погрешно пастирствовање. Свака ваша непослушност и својевољност ставља секиру уз лепо дрво хришћанске љубави. Живите животом истинског хришћанина! Али, опрез! Нека вам мотив и основна покретачка снага не буде само избављење вашег детета, јер ће онда све бити узалуд. Основна жеља срца нека буде љубити Господа свим бићем својим и ближњега свога као себе самога. То је сав закон из ког проистичу свих десет заповести, јер љубећи Господа нећеш бити идолопоклоник, а љубећи ближњега нећеш га покрасти или убити. А избављење деце доћи ће као награда, ако тако усхтедне Милост Његова. Хришћанство на делу ће вас научити да не претите деци, да их не истерујете из домова, да их не кињите грдњама и псовкама (негде чак и батинама, слушала сам о томе), јер тако од њих само правите прогоњене жртве, а од себе тиране горе и од самог ђавола. То је ваше дете, и у добру и у злу, и у успону и у паду. Благо их укоравајте не снисходећи потребама секте: не дајте новац, будите одређени о времену проведеном ван куће, доделите им задужења у домаћим пословима. У овоме их не штедите, али их и не раздражујте (Кол. 3,21; Еф. 6,4). Осећај прогоњености је страшан мотив да се истраје у заблуди. Они би ишли и до саме смрти, ако устреба, верујте ми на реч, окусила сам и знам. Па, њима се на другој лекцији библијског студија дословце овако каже: "Можда ће ти твоји родитељи или блиски пријатељи рећи да им се не свиђа што проучаваш Библију... рођаци могу искрено да те у томе обесхрабре зато што не познају дивне истине и бла, бла, бла..." (Ти можеш заувек да живиш у рају на Земљи, стр. 23, пасус 23.). Дакле, припремљени су од самог почетка на ваша прогонства. Не испуњавајте предвиђања Јеховиних сведока, они на ту карту и играју. То је ђавољи посао: дођу, унесу раздор, посвађају вас и повуку се док се ви трвете и гложете. Друго, не рушите емоционалне мостове преко којих би вам се деца вратила ако икада посумњају, јер они итекако сумњају, често сумњају, то је човеково природно својство и они нису имуни. Тотално некритички став већ је стање озбиљне оболелости и крајњи степен слепила. Сумњајући они овако резонују: у свету немам никога, а овде се дружим са Пером и Жиком, они ме воле и ја њих, па иако све ово и није истина, имам бар та дивна пријатељства. Али ако на другој страни моста стојите ви, чисте и истинске родитељске љубави, постоји могућност да кадгод клацкалица превагне у вашу корист. Али ако прекинете комуникацију са својом децом, ви сте их заувек изгубили. "Ја одлазим, ја је посећујем, кумим је и молим..." - тако ми каже једна мајка за своју ћерку која је Јеховин сведок. А знате ли шта у ствари ради? Дође на њено радно место па је понижава: "овде рмбачиш да би давала прилоге секти, а да си код куће уживала би. Ми смо стари и болесни, а тебе то не занима, учини због нас, мани се те секте, они те само искориштавају, а ти си млада..." И све тако. А она када чује реч "секта" нарогуши се и подигне бодљикаву жицу око себе, можеш да дубиш на глави ту пред њом, она те и не види. Друга мајка је организовала да се као случајно састанемо са њеним сином, па изокола, изокола да почнемо разговор о вери. А он, чим је из највеће даљине назрео обману, покупио се и отишао презревши мајку. Један отац је закључао ћерку у собу и држао је тако данима не би ли је одвојио од момка Јеховиног сведока за кога је желела да се уда. Затекли су је како спушта низ прозор чаршаве везане у чворове и спрема се да побегне. Платили су да се момак претуче, а она је брже боље отишла и, наравно, удала се притом се обоје осећајући жртвама који подносе страдања за Јехову. Једна мајка је тако закључала ћерку, а ова побегла кроз терасу. Сутрадан се тајно вратила, али само по своје омиљене ципеле. То одлично знам: ја сам је, између осталих, крила. Професор факултета чији је син у овој секти, опростио би му секташтва само ако би наставио факултет, а овоме образовање није ни на крај памети када чека крај света у апокалиптичном страху. Водила сам библијски студиј са женом која је сваки пут долазила плава од масница зарађених од мужа, али је са масницама долазила све више оснаженија да истраје уверена да је на правом путу. Могла бих овако да набрајам у недоглед. У сваком случају, све су ово примери да сила никада није решење, да је једини и прави пут љубав, смирење и опраштање. Држите се неодступно свога, веру им проповедајте делима, не корите их, све везано за секту нека остане само у оквиру ваших вапијућих молитава. А децу волите, волите их бескрајно, жртвено, састрадално... Нека опрости ваше велико и болно родитељско срце на предугој речи и што узех за право да ја, дете будући, поучавам вас како да избављате своју децу, када ни сама нисам избавила своје за којима ми "душа гине". Недостојна сам сваке ваше пажње, молим вас опростите по хиљаду пута! И за крај само још једну молбицу имам: када будете вапили Господу за спас своје деце, сетите се молитвено и моје мајке и моје сестре. Не треба да кажем њихова имена, Господ већ зна. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 Јехова је неправилини изговор јеврејског тетраграматона ЈХВХ. Јевреји пишу без самоглсаника, само сугласнике. Тек су масорети извршили такозвану вокализацију библијског текста, уписујући разне ознаке уместо вокала. ЈХВХ се, тако, изговара ка "Јахве" а не "Јехова". Иначе, Јахве је једно од старозаветних библијских имена за Бога. Постоје и друга, нпр. Адонај (Господ), Елохим, итд. Дакле, у старту видимо да су тзв. Јеховини сведоци, велике незналице и фалсификатори. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 Jehovini svedoci su veoma organizovani i da potvrdim necije pisanje iznad da imaju literaturu na svim jezicima. Sto imaju u Srbiji na Srpskom, oni takodjer imaju i u inostranstvu takodjer na Srpskom i clanove koji govore Srpski pa bi ih oni rado poslali samo da porazgovaraju sa tobom. Interesantno je da oni unapred znaju da li dolaze kod Srba ili drugih nacionalnosti sa naseg podrucja...kako to znaju nije mi jasno. Bilo ko drugi kad cuje odakle si ne zna mnogo o nama i ja se ubi objasnjavajuci o Srbiji, gde se nalazi i da se mi razlikujemo po veri od katolika tj. Hrvata...oni nas odmah tu svrstavaju. Kad im spomenes Orthodox Christmas odmah kazu jel' Ukranian...opet objasnjenja ali smo bar blize istini. Ovi JS odmah znaju i imaju te casopise na cirilici...cak nude da vam pomognu sa Engleskim, sa bilo cime...hahaha...jednom su naisli dok je moj muz sisao travu napolju pa su ga pitali da li ima problema sa travom da oni mogu pomoci, pa da oni imaju i casove Engleskog...on im rece nemam ja problema sa travom nego sa vama, a moj Engleski je bolji nego vas Srpski...hocete vi doci u moju crkvu da vezbate Srpski... i bolje vam je da vise ne dolazite jer ako slucajno krocite na moje zemljiste ja ne odgovaram za svoje postupke...ono na engleski "No Trespassing"...i nisu nakon toga dolazili. Kad smo tek stigli u Kanadu bilo je tu raznih nacija u skoli za jezik i jedna porodica (nazalost Srpska) koja je podlegla njihovoj ljubaznosti u pocetku. Svaki dan bi dosli i pricali kako su ih vodili na veceru, kako su im dovezli novi namjestaj, kako pomazu sa Engleskim...da ne nabrajam sve sami hvalospevi....vidim kako im ljudi zavide...neki Srbi i Muslimani pa se sve raspituju kako bi i oni mogli da se upoznaju s njima da bi dobili pomoc. Kad pridju nama moj muz se pocne krstiti i oni odstupaju...valjda se boje krsta... Trajalo je to "blazenstvo" nekih skoro godinu dana dok ih nisu zaposlili i tada su i ovi trebali tako da idu i pomazu nove clanove, svaki momenat im je bio isplaniran, nisu imali svoj zivot a nisu mogli da ih se otarase....tad su dosli kod nas (ne mislim kuci)...u skoli prisli da se jadaju kako su hteli da slave slavu ipak oni su Srbi ali nisu mogli od svojih "prijatelja" jer je bilo isplanirano sta da rade taj dan...kako su pogresili i cak hteli da se iskljuce ali su ovi mudraci povukli tu kartu da onda moraju da plate sve ono sto su im dali i sve one vecere i hranu sto su im kupovali...itd...to je bila naravno basnoslovna suma za njih da nisu mogli i ostadose u njihovim kandzama... Otuda njihovo bogatsvto jer svaka porodica ili osoba izdvaja za organizaciju odredjenu svotu novca od mesecnih primanja...nema tu na dobrovoljnoj osnovi kao kod nas... :cheesy2: My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 da to znaju gde ko i koje ko ,kad sam se preselila ovde gdesam sada dosli vec na vrata jel oni valjda odaju i to imje posao da vide ko se useljava gde kada odakle je ko koje religije i tako sve oni znaju ,dosada gdesam stanovala poznavala sam isto od njih neke i tako dasu ti svi izasli od njih odvojili se sta ti ljude rade neznam samo sumi sami pricali kadsume sretali da nisu vise tu u njihovoj organizaciji , neznam sto nisam ni pitala ih jelme malo interesuju bas oni, vise se treba cuvati od organizacija sto i neznamo da ih ima i nepoznajemo, a kako? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 27, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 Ono što je mene iznenadilo da su jako zastupljeni u Hrvatskoj i u Istri, kao korov su 0409_feel Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 28, 2009 Пријави Подели Написано Јул 28, 2009 Баптисти код нас организују часове енглеског и француског,дијеле пакетиће дјеци за БОЖИЋ....али добро,надамо се неће још дуго. 0409_feel pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 28, 2009 Пријави Подели Написано Јул 28, 2009 Тои сто раде и Пентикосталци. Имају ону хуманитарну организацију "Хлеб живота". Ено их У Београду, Симина 8, храм "Свете Тројице"! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 28, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2009 i pitam se šta mi čekamo 0442_feel Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Јул 28, 2009 Пријави Подели Написано Јул 28, 2009 Ono što je mene iznenadilo da su jako zastupljeni u Hrvatskoj i u Istri, kao korov su 0442_feel ????? ?? ???? ??? ?? ???? .. Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 28, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2009 Ono što je mene iznenadilo da su jako zastupljeni u Hrvatskoj i u Istri, kao korov su 0442_feel ????? ?? ???? ??? ?? ???? .. knjige su im bezobrazno jeftine, da ne govorimo o tim besplatnim kursevima pri mojoj pomesnoj crkvi je postojalo crkveno obdanište, želela sam da upišem dete ali kada sam ?ula cenu dobila sam aritmiju 0442_feel Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 28, 2009 Пријави Подели Написано Јул 28, 2009 Што је најгоре од свега-књиге су има џабе а још користе Православне фонтове како би изгледало да се ради о Православној литератури. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јул 28, 2009 Пријави Подели Написано Јул 28, 2009 Iako nisam pobornik zabrana, netolerancije i nepostovanja tudjeg misljenja(=svega onoga sto je radio komunizam u YU), misljenja sam da bi Jehovine svjedoke trebalo zabraniti u Crnoj Gori, kao totalitarnu i destruktivnu sektu, koja od ljudi pravi robote. Jednostavno- protiv su zivota i zdravlja ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 28, 2009 Пријави Подели Написано Јул 28, 2009 Имаш моју подршку, ако ђе треба да се потпишем. :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јул 29, 2009 Пријави Подели Написано Јул 29, 2009 Ono što je mene iznenadilo da su jako zastupljeni u Hrvatskoj i u Istri, kao korov su pivo ????? ?? ???? ??? ?? ???? .. Nadam se u raju! :cheesy2: My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука