Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

Da,ja koji sam prisao da potpisem znao sam sta potpisujem,u vezi sa cim,za koga,i znao sam sve o tome. Niko me nije terao.

Ovde niko isto nikog ne tera ali sa druge strane u pitanju sekta koja promovise sektu prikriveno,gde se ne izdaju za ono sta su,vec pricaju da nemaju veze sa tim.

Razlika je jasna.

Za prvi deo si delimicno u pravu.Odkud ti mozes da zakljucis za 2 minuta sta se tacno krije iza tih potpisa?

Za sta tvoj potpis moze da se upotrebi?

Da li je u pitanju zloupotreba samog manastira itd...

Pitanje je veliko da li i ti sto se promovisu uopste veruju da su sekta i da cine nesto lose.Kazem ti,sve je u subjektivnom osecaju.

Подели на овим сајтовима

I ti spinujes. Gde je iko pominjao gadjanje tih ljudi bilo kakvim predmetima?

Svi koji ti odgovore sa suprotnim stavom - spinuju. Zanimljivo. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

I ti spinujes. Gde je iko pominjao gadjanje tih ljudi bilo kakvim predmetima?

Kao sto kupac heroina ima slobodu da kupi, tako i sto se tice sekti, ali prodavac heroina nema pravo da valja heroin na ulici, o tome se radi, jel treba sve ponavljati po sto puta?

Fazon je u tome sto su oni registrovani u Srbiji kao i mnogo verskih udruzenja.U tom smislu imaju pravo da propagiraju svoju veru,naravno,ne ugrozavajuci time slobodnu drugih ljudi.

Ne mozes uporedjivati slobodu veroispovesti sa narkomanijom.Tu je greska u startu.

Подели на овим сајтовима

Za prvi deo si delimicno u pravu.Odkud ti mozes da zakljucis za 2 minuta sta se tacno krije iza tih potpisa?

Pitanje je veliko da li i ti sto se promovisu uopste veruju da su sekta i da cine nesto lose.Kazem ti,sve je u subjektivnom osecaju.

Upravo ukoliko neko nekad moze da dokaze da sajetologija na bilo koji nacin ugrozava slobodu, zivot ili imovinu(van njihove volje) drugih ljudi ja se 100 % slazem sa milosem.

Ali dotle je to samo Milosevo misljenje i mislim da je dokazivanje da treba da bude zabranjeno - neispravno.  

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Upravo ukoliko neko nekad moze da dokaze da sajetologija na bilo koji nacin ugrozava slobodu, zivot ili imovinu(van njihove volje) drugih ljudi ja se 100 % slazem sa milosem.

Ali dotle je to samo Milosevo misljenje i mislim da je dokazivanje da treba da bude zabranjeno - neispravno.  

Подели на овим сајтовима

Svi koji ti odgovore sa suprotnim stavom - spinuju. Zanimljivo. 

Obrazlozi? Ili cu ovo shvatiti kao jos jedno spinovanje.

Ja ih ne bi zabranio kao dileri droge sto su zabranjeni, nego jednostavno i elegantno onemogucio.

Taj liberalizam vam je udario u glavu vise nego sto treba.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Hoće li se neki ovde urazumiti?

Nece, ne da im se od silne filantropije.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Onda bi po tome trebalo zabraniti svaku religiju.

Svaku? To je onaj naopak rezon univerzalnog kalupa koji sam vec opisao na drugoj ili trecoj strani.

Jel ona sekta Crna Ruza zabranjena ili ne?

I dalje stoji poredjenje sa opijatima, jel rakija zabranjena?

Подели на овим сајтовима

Evo upravo na anti pravoslavnoj(necu objasnjavati zasto je tako) B92 televiziji odgledah prilog o ovom satoru kod usca.

Uglavnom novinarka je otisla u njihov sator,covek nije hteo da da izjavu i nista da govori dok ne dodje neki njihov.Taj je dosao posle par sati i dao izjavu i priznao da je rec o sajentoloskoj "crkvi" Dakle ona Dunja sto je izjavila da nema veze sa tim je lagala.

Pritom je isti hvalio njihovog vodju. I dalje druga novinarka je objasnila da u Srbiji su se registrovali ne kao crkva,sekta vec kao humanitarna organizacija. Dakle pod plastom humanitarne organizacije obavljaju ovakve stvari.

I dala je primere o pokretanju zabrane od Amerike,Nemacke,Francuske a u pojedinim drzavama konkretno u Francuskoj su bili osudjeni na kazne zatvora.

Kad na b92 to pustaju,mogu misliti koliko je jos strasnije u realnosti. Raduje sto je vecina intervjuisanih ljudi upoznato o toj sekti.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Svaku? To je onaj naopak rezon kalupa koji sam vec opisao na drugoj ili trecoj strani.

Jel ona sekta Crna Ruza zabranjena ili ne?

Ne znam da li je zabranjena,ne razumem se toliko u sekte niti me zanimaju.

Poenta cele moje price je u tome da postoje hiljade ljudi koji npr mene i tebe kao Pravoslavne vernike vide kao ogromno potencijalno zlo.Znas ti kakvo misljenje o nama imaju pojedini muslimani?!

Ali to nije razlog da oni traze nasu zabranu,ni mi njihovu niti zabranu bilo cijeg verskog ubedjenja sve dok ono ne pocne da objektivno ugrozava svet oko sebe.

Znaci,edukacija je osnov svega,ako ti znas u sta verujes nece te jedna sektasica sa flajerom u ruci preobratiti niti ugroziti tvoje versko ubedjenje.

Подели на овим сајтовима

Svejedno, ova rasprava je besmislena, i tako sajentolozima ovde nije plodno tle.

Osim ako ne nastavimo sa djubrenjem.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li je zabranjena,ne razumem se toliko u sekte niti me zanimaju.

Poenta cele moje price je u tome da postoje hiljade ljudi koji npr mene i tebe kao Pravoslavne vernike vide kao ogromno potencijalno zlo.Znas ti kakvo misljenje o nama imaju pojedini muslimani?!

Ali to nije razlog da oni traze nasu zabranu,ni mi njihovu niti zabranu bilo cijeg verskog ubedjenja sve dok ono ne pocne da objektivno ugrozava svet oko sebe.

Znaci,edukacija je osnov svega,ako ti znas u sta verujes nece te jedna sektasica sa flajerom u ruci preobratiti niti ugroziti tvoje versko ubedjenje.

Pa da, muslimani ne zabranjuju, oni istrebljuju.

Ostalo sto si pisao je slicno ovome pa necu ni komentarisati. Cuj "svet oko sebe", i sad kao treba da komentarisem ovako sta?!

Sto sam stavljao onaj link gde je lepo objasnjeno sta je to i o cemu se radi, ima mnogo teksta, ako te mrzi da citas, nadji neke filmove o bivsim sajentolozima pa vidi sta kazu.

Подели на овим сајтовима

Pa da, muslimani ne zabranjuju, oni istrebljuju.

Ostalo sto si pisao je slicno ovome pa necu ni komentarisati.

Pa istrebljuju fanatici i ostrasceni imbecili kojih ima u svakoj religiji izgleda,nekoj manje nekoj vise.

Ali isto tako ima i divnih muslimana,ljudi koji bi lagano mogli biti uzor mnogim nabedjenim pravoslavcima.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...