Andre Williams Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Словенац, аутор вируса који су сајбер криминалци користили да заразе милионе рачунара широм света, осуђен је данас на суду у Марибору на 58 месеци затвора. ж http://www.blic.rs/data/images/2012-03-04/219767_hakeri-foto-dreamstime_f.jpg?ver=1387828009 Матјаз Скорјанц оптужен је да је организатор програма " "Марипоса Ботнет". Суд у Марибору утврдио је да је он одговоран за "стварање хакерског програма који омогућава улазак у информатичке системе и чињење кривичних дела, међу којима и прање новца".Осуђен је и на новчану казну од 3.000 евра и конфисковање стана и аутомобила купљеним захваљујући новцу који му је исплатила криминална шпанска група за тај вирус и његово унапређивање од 2008. године.Скорјанц (27), бивши студент медицине, ухапшен је 2010. после двогодишње истраге коју су водиле амерички ФБИ и полиције Шпаније и Словеније.ФБИ је утврдио да овај вирус може да зарази између осам и 12 милиона рачунара у свету, било приватних, било у компанијама, банкама или јавној управи. И тужилаштво и адвокат осуђеног најавили су да ће се жалити на пресуду. извор Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Dolijao Janošik, hajduk gorski, internetski, sjedi sad u gladomorni Pavol Habera - Láska a smrť "JÁNOŠÍK.Pravdivá história." Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JOCCCA Написано Април 20, 2017 Пријави Подели Написано Април 20, 2017 Ja bih rekao da nije haker vec krekerSent from my SM-G7102 using Pouke.org mobile app Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 20, 2017 Пријави Подели Написано Април 20, 2017 пре 6 минута, JOCCCA рече Ja bih rekao da nije haker vec kreker Sent from my SM-G7102 using Pouke.org mobile app I ja to mislim. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука