Зосима Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Реци ми, шта ти сматраш под "суђење" Не знам конкретно на шта мислиш,а ли у сваком случају ја сам мислио на наш однос према туђим гресима,какви год да су, није на нама да судимо а још мање да глумимо џелате,јер цео нови завет нас упућује на то... Ја претпостављам да би многима одговарао више стари завет,око за око,али комплет Христово учење нас усмерава на опрост, не на мржњу,освету, већ љуби непријатеља свог... И то Он не прича да би оправдао злочинца,већ да би ми наше душе сачували,у супротном нема разлике између злочинца и џелата. У том смислу нас Он и упозорава да водимо рачуна о осуди,јер ако мислимо да Он буде благ и милостив према нама,како то да изведе кад смо ми за живота имали сасвим супротне аршине кад су у питању други... Уф бре,почео сам да глумим неког старца... Пг, Srdjan, Deja Vu and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Не знам конкретно на шта мислиш,а ли у сваком случају ја сам мислио на наш однос према туђим гресима,какви год да су, није на нама да судимо а још мање да глумимо џелате,јер цео нови завет нас упућује на то... Ја претпостављам да би многима одговарао више стари завет,око за око,али комплет Христово учење нас усмерава на опрост, не на мржњу,освету, већ љуби непријатеља свог... И то Он не прича да би оправдао злочинца,већ да би ми наше душе сачували,у супротном нема разлике између злочинца и џелата. У том смислу нас Он и упозорава да водимо рачуна о осуди,јер ако мислимо да Он буде благ и милостив према нама,како то да изведе кад смо ми за живота имали сасвим супротне аршине кад су у питању други... Хвла на одговору. Уф бре,почео сам да глумим неког старца... Мјетал деда. Зосима је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 To mi se i najvise svidja u hriscanstvu ... Kako sudite onako ce vam i suditi .... ..али не од стране људи, већ Бога...на то се мисли, мој хипстеру. Mene licno za ubistvo deteta i silovanje, evo unapred vam kazem, slobodno oderite pre lomace ... Tako i ovom ... Koji je uzeo sud u svoje ruke i presudio treba biti sudjeno istim arsinima, bas onako kako je receno, kako sudite drugima tako ce i vama ... Имао си прилике да из другог топика видиш да одређену категорију људи сматрам подложном смртној казни, када би она постојала у нашем закону. Питање је да ли ова особа потпада под ту категорију људи о којима сам писао (ако си читао други топик, биће ти јасно о коме сам писао, мрзи ме да се понављам)...шта ако не потпада? Све време пишући у другом топику о смртној казни и њеној потребитости само у одређеним случајевима, нисам мислио на овај конкретан случај...не знам ко је овај човек, не знам зашто је то урадио, тј. не знам да ли је болестан или је истинско чудовиште, не знам ништа о њему у суштини...али знам да се може установити, од стране објективних, непристрасних и стручних људи, тима доктора и психијатара (штета што никоме не би пало на памет да укључи и неког едукованог, и са истанчаним духовним оком, искусног духовника у тај тим...мислим да би у појединцима, лакше од осталих, пронашао ону категорију људи о којима сам писао), ко је он у бити...и тада се тек може рећи нешто што има призвук званичног и потврдног, овако...не знам да ли је смислено одмах потегнути мач. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Баш сам овај филм хтео да поставим, мада је ипак филм. Мене занима, видим да је Зосима споменуо неке светитеље који су били убице и слично, па ме занима постоји ли заиста неки такав и који је. Не питам само тебе Милосављевићу лично, него и остале. Један од најпознатијих је св Мојсије Мурин,велики разбојник познат по клању људи ножем...пронађи житије па види... Млађони and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Мене занима, видим да је Зосима споменуо неке светитеље који су били убице и слично, па ме занима постоји ли заиста неки такав и који је. Не питам само тебе Милосављевићу лично, него и остале. Свети Јаков Посник. Живео у VI веку. Толико се усавршио био у богоугодном животу, да је лечио молитвом најтеже болеснике. Но непријатељ рода људског наводио је на њега силна искушења. Тако једном од неких подсмешљиваца буде послата к њему жена развратна. Претварала се пред њим и плакала но навлачила га на грех. Видећи да ће пасти у грех, Јаков стави своју леву руку у огањ и држаше дотле докле се сва не опрљи. Видећи то, жена се испуни страхом и ужасом, покаја се и поправи свој живот. Али, другом приликом он не одоле искушењу, него паде са једном девојком, коју беху родитељи довели к њему као сумашедшу, да је исцели од лудила. Он је заиста исцели, но потом згреши с њоме, и онда, да би сакрио грех, уби је и баци у реку. Као и обично: од блуда до убиства није далеко. Десет година потом проведе Јаков као покајник живећи у једноме гробу. Познаде да му је Бог опростио по томе, што једном по молитви његовој паде киша у време велике суше од које страдаху и људи и стока. Ево примера, сличнога Давидовом, како је опак зли демон; како, по попуштењу Божјем, може да обори највеће духовне дивове, и како опет искреним покајницима Бог по милосрђу опрашта и најтеже грехове, и не кажњава их онда када они сами себе казне. Ko c висине веће падне, више се угрува, Ha висину ко сe диг'о, нек се бодро чува. И апостол свети пише: "Ко мисли да стоји Нек се чува да не падне," нек се Бога боји. Јаков Посник див бејаше по високој души, Но c висине омаче се, и ђаво га сруши: A грех један другом хита, 6луд убиству спеши, Јаков Посник себе казни, a Бoг гa утеши. Грех једини сву врлину може да расточи, Једна рупа на амбару све жито источи. Дом испуњен мирисима једна шака гада Испразни га од мириса и напуни смрада. He помаже сто победа ни стотину слава Кад у битци најпоследњој изгуби се глава. Духовни је живот борба против вражјих хорди, У тој борби од почетка побеђен je горди. Ко призива име Божје c дубоком смерношћу Taj у борби штићен бива Божијом милошћу. Охридски Пролог за 4. март DYNABLASTER, Млађони, Deja Vu and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Мене занима, видим да је Зосима споменуо неке светитеље који су били убице и слично, па ме занима постоји ли заиста неки такав и који је. Не питам само тебе Милосављевићу лично, него и остале. Имаш светитеље који су клали хришћане. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Као и обично: од блуда до убиства није далеко. Ма да, само мали малецки корак дели та два... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Не могу се сад сетити имена,али сигурно сам прочитао ,баш о светитељу који је силовао и убио девојку,цео живот је прове у гробу,није излазио из њега... Данче* је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ја теби препоручујем да погледаш овај филм https://www.youtube.com/watch? v=JvDc_DHrOHk То што је неко убио неког, не значиn да ће да прође лошије од тебе. Зависи од тога колико се каје. Mani se ti filma, nije ovaj nikoga silovao, zadavio i zakopao ... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2014 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Да, има та прича.... читао сам и ја и не могу да се сетим... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Не могу се сад сетити имена,али сигурно сам прочитао ,баш о светитељу који је силовао и убио девојку,цео живот је прове у гробу,није излазио из њега... Ovaj bio u mesari i mleo meso ... Zadnji grob koji je video je onaj koji je iskopao za drugog ... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 To mi se i najvise svidja u hriscanstvu ... Kako sudite onako ce vam i suditi .... Mene licno za ubistvo deteta i silovanje, evo unapred vam kazem, slobodno oderite pre lomace ... Tako i ovom ... Koji je uzeo sud u svoje ruke i presudio treba biti sudjeno istim arsinima, bas onako kako je receno, kako sudite drugima tako ce i vama ... A ja licno, kao hriscanin, nemam ambiciha da zavrsim na Ikoni kao svetitelj... Опрости на искрености, не знам те лично,али по твом писању на форуму,увек сам имао дилеми имаш ли ти било какве везе са православљем,осим географског порекла,мада си и њега променио... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Један од најпознатијих је св Мојсије Мурин,велики разбојник познат по клању људи ножем...пронађи житије па види... Занимљиво, сада читам нешто мало на нету, пише да су га касније убили други разбојници. Иако му је Бог опростио, ипак је платио исто онако како је он радио другима, био је жртва које је сам убијао. Свети Јаков Посник. Живео у VI веку. Толико се усавршио био у богоугодном животу, да је лечио молитвом најтеже болеснике. Но непријатељ рода људског наводио је на њега силна искушења. Тако једном од неких подсмешљиваца буде послата к њему жена развратна. Претварала се пред њим и плакала но навлачила га на грех. Видећи да ће пасти у грех, Јаков стави своју леву руку у огањ и држаше дотле докле се сва не опрљи. Видећи то, жена се испуни страхом и ужасом, покаја се и поправи свој живот. Али, другом приликом он не одоле искушењу, него паде са једном девојком, коју беху родитељи довели к њему као сумашедшу, да је исцели од лудила. Он је заиста исцели, но потом згреши с њоме, и онда, да би сакрио грех, уби је и баци у реку. Као и обично: од блуда до убиства није далеко. Десет година потом проведе Јаков као покајник живећи у једноме гробу. Познаде да му је Бог опростио по томе, што једном по молитви његовој паде киша у време велике суше од које страдаху и људи и стока. Ево примера, сличнога Давидовом, како је опак зли демон; како, по попуштењу Божјем, може да обори највеће духовне дивове, и како опет искреним покајницима Бог по милосрђу опрашта и најтеже грехове, и не кажњава их онда када они сами себе казне. Ko c висине веће падне, више се угрува, Ha висину ко сe диг'о, нек се бодро чува. И апостол свети пише: "Ко мисли да стоји Нек се чува да не падне," нек се Бога боји. Јаков Посник див бејаше по високој души, Но c висине омаче се, и ђаво га сруши: A грех један другом хита, 6луд убиству спеши, Јаков Посник себе казни, a Бoг гa утеши. Грех једини сву врлину може да расточи, Једна рупа на амбару све жито источи. Дом испуњен мирисима једна шака гада Испразни га од мириса и напуни смрада. He помаже сто победа ни стотину слава Кад у битци најпоследњој изгуби се глава. Духовни је живот борба против вражјих хорди, У тој борби од почетка побеђен je горди. Ко призива име Божје c дубоком смерношћу Taj у борби штићен бива Божијом милошћу. Охридски Пролог за 4. март Хвала на овоме, сличан случај као овај о коме је тема. Милан Ракић and Зосима је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Не могу се сад сетити имена,али сигурно сам прочитао ,баш о светитељу који је силовао и убио девојку,цео живот је прове у гробу,није излазио из њега... Да, овај се толико "кајао" да је мирно отишао кући, сецкао месо у месари, променио слику на фејсбуку...као да се ништа није десило. Suncokret54, Crveni Baron, obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Да, овај се толико "кајао" да је мирно отишао кући, сецкао месо у месари, променио слику на фејсбуку...као да се ништа није десило. Па можда ће се касније покајати, у затвору, кад га сатерају снови, грижа савести, када се освести и тргне. Их, на колико ствари сам се тек касније покајао, буде некад човек у неком ко несвесном стању, не зна шта чини, делује ко обична машина, па тек касније постане свестан самог себе и шта је чинио и ухвати се за главу. Данче*, arizan and Зосима је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука