Jump to content

Sofija Filo Hriscanstva

Препоручена порука

Ako pogledamo sve religije sveta ono uglavnom,kao sto si sama rec religija od latinske reci legare(kopcha,veza,kontakt,zajednicaharenje,poznavanje zajednice) re(ponovo,nanovo,iznova,ucestalo ponavljanje)

govore o nasem traganjau za boznskim ..ali postavlja se pitanje gde.Gde tragamo?Po kosmosu?Po zvezdama?Po suncu?Po nashim mislima,osecanjajima,instinktima..gde? Gde je ta Rec tako mocna,tako sveprisutna,tako neobuhvatljiva,tako neopisiva,tako ostra ali opet i tako blaga,koja izaziva strah ali i postovanje,patnju ali i zadovoljstvo,nesrecu i srecu,smrt i radjanje..kao da su sve kontradikcije nalaze u toj tako mocnoj reci zvanoj Bog koja je u svesti svakoga coveka bilo da je ateista,hindus,musliman,pravoslavac,katolik,ne daj boze subotar ili jehovin svedok,ili jos gore mormon bog da im dushu prosti.
E pa ta rec je svuda prisutna i u nama u oko nas i svakome je od nas i svuda je oko nas ta rec je Ljubav.Ali ne ljubav nagonska ,ljubav kao zelja za posedovanjem objekta nase zudnje vec ljubav u razumevanju i pomoganju objektu nashem ljubavi a to je drugo zivo bice pred svega ono bice u kojem se nalazi nas lik to je sam CHOVEK.
I sta je zapravo sustina dok ne shvatimo da treba volimo drugoga choveka a to se najbolje vidi kroz zenu koja doduse nije chovek u punom smislu te rechi vec chovechica,integralni deo muske dushe odstranjenn da bi muski duh imao inspiraciju za kretanje umno i kreiranje novoga sveta u sebi u oko sebe mi cemo lutatti putem poplochanim dobrim namerama ali pravo u zagrljaj paklenih muka stiska onoga za koga je ljubav zelja za posedovanjem,onoga kome je zelja isto sto i zudnja,onome kome je strast isto sto i pozuda onome kome je ego isto sto i sujeta-DJAVO u nama samima.
I sta je sustina Hriscanske vere?To je Bogochovek zajednica Boga i Chovechice(Majke Zemlje) koja se kroz tu zajednicu vaskrsava u vecnost i ne moze nikada umreti dokle god Bog svoj duh seje u zemlju od cijega je tela ,u zemlju svoje majke Zemaljske Eve zvana majka Gea.
Tako da dzaba se muchimo da ubijamo Kronosa ko Zevs jer ubijajuci Kronosa ubijamo sami sebe neka Kronos pojede sam svom izopachen um,um sedam smrtnih grehova a mi kao Sinovi Boziji volimo kceri Bozije i Sinove Bozije kao bracu i kceri bozije kao sestre.
Tako je govorio
 Nechovek.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...