Jump to content

Папа Фрањо најчешћа тема на „Фејсбуку” 2013.

Оцени ову тему

Andre Williams

Препоручена порука

Дигитални свет

Немци и Французи су на овој друштвеној мрежи највише коментарисали фудбал, Американци Супербол, а Италијани дешавања око Лампедузе

papa-i-tinejdzeri.jpg
Поглавар Римокатоличке цркве је био активан на друштвеним мрежама

Анализирајући милионе података које људи остављају на његовим страницама, „Фејсбук” је направио пресек године за нама. Милијарду и двеста хиљада корисника ове друштвене мреже у 2013. највише је коментарисало новоизабраног папу Фрању, показују званични подаци компаније из Пало Алта. Друга тема која је имала највише постављеног садржаја су избори, чему су допринела гласања у Индији, Кенији и Италији.

На трећем месту је рођење „краљевске бебе” – британског престолонаследника Џорџа, а по броју коментара следи тајфун који је погодио Филипине. На петом месту је нови интернет-феномен „Харлем шејк”, на шестом реч „поплаве”, док је америчка певачица Мајли Сајрус заузела седму позицију у години у којој је имала неколико скандалозних наступа.

Осми по броју размењених статуса на „Фејсбуку” је Бостонски маратон, на коме се ове године догодила трагедија: у терористичком нападу погинуле су три особе, а рањено је 176.

На деветом месту је традиционална бициклистичка трка Тур де Франс, а на десетом бивши јужноафрички председник Нелсон Мандела који је преминуо прошле седмице.

Листа је направљена на основу података колико се нека тема или личност помињу у објавама на овој друштвеној мрежи, по броју корисника највећој на свету.

Статуси на „Фејсбуку” о папи нису изненађење пошто је поглавар Римокатоличке цркве и сам био активан на друштвеним мрежама, а неки поступци, противни протоколима, обезбедили су му велики раст популарности. Сликао се за профил на „Фејсбуку”, признао је постојање геј лобија у Ватикану и поклонио се јорданској краљици Ранији, муслиманки. Фотографија на којој се сликао са тинејџерима у Цркви Светог Августина у Риму била је права сензација на „Фејсбуку”.

Поред листе најчешће коментарисаних појмова у целом свету, објављено је и 16 табела најпопуларнијих тема по појединачним земљама, међу којима нема Србије. На британској је на првом месту Енди Мари, који је у јулу освојио Вимблдон

У САД је највише коментара изазвао Супербол, финале шампионата у америчком фудбалу. Међу Американцима су популарне дискусије биле и блокада владе, криза у Сирији и Џорџ Цимерман, белац ослобођен оптужби за убиство црног ненаоружаног тинејџера Тревора Мартина.

Немци су највише коментарисали фудбалски клуб Бајерн, поплаве и клуб Борусија Дортмунд”. Фудбал убедљиво доминира на немачком „Фејсбуку”, јер је на петом месту листе финале Лиге шампиона. Фудбалом су опседнути и Французи, јер су током године на овој мрежи највише коментарисали свој клуб Париз Сен Жермен. На другом месту је видео игра ГТА која је ове године изашла у петом издању, а на трећем трка Тур де Франс.

Бразилци су највише размењивали информације и мишљења омасовним протестима у својој земљи, а Италијани о Лампедузи, острву ка ком хрле имигранти из Африке и често на његовим обалама трагично заврше.

На листи догађаја који су најчешће постављани на временску линију (Timeline) корисника „Фејсбука” на првом месту је нова веза, било да је реч о забављању, веридби или браку. На другом месту је путовање, а на трећем селидба.

Ј. Ј. К.

-----------------------------------------------------------

У „Дизниленду” и на мрежи

Корисници „Фејсбука” имају могућност да користећи опцију пријављивања локације (чек-ин) одмах ставе до знања својим пријатељима где се налазе. Обрадом ових података, компанија је саставила листу места у 25 земаља на којима су се људи најчешће пријављивали у 2013. На списку су, између осталих, париски и токијски Дизниленд, О2 арена у Лондону, Горки парк у Москви...

Подели на овим сајтовима

Статуси на „Фејсбуку” о папи нису изненађење пошто је поглавар Римокатоличке цркве и сам био активан на друштвеним мрежама, а неки поступци, противни протоколима, обезбедили су му велики раст популарности. Сликао се за профил на „Фејсбуку”, признао је постојање геј лобија у Ватикану и поклонио се јорданској краљици Ранији, муслиманки. Фотографија на којој се сликао са тинејџерима у Цркви Светог Августина у Риму била је права сензација на „Фејсбуку”.

svaka čast !

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

I vi nas onda prikazujete kao papiste i ne znam šta a ja pojma nisam imao da papa ima nekakvu svoju stranicu na FB, o toj njegovoj stranici doznao danas na ovom pravoslavnom forumu, joj kakav sam to ja onda papista, omg. I nisam dao like a neću sad iz principa, davajte ko hoće, ja nisam i ne moram. Eto pa lajkujte! Vi si to mislite da mi prvo šta radimo gledamo gdje je šta o papi i bez njega ne znamo ni hodat a ni strefit vrata da prođemo kroz njih i ne nabijemo se glavom o zid? Nije mi to do sada palo ni na pamet tražit ga na FB. 

Подели на овим сајтовима

Ти се беше повуче са форума због неких обавеза?

Jest, ubacili me ovdje, prevođenje teološke literature,

međunarodni poliglotski projekt, ovo je promo klip,

eno na kraju imena prevodilaca, biće nas još, tek se počinje.

http://www.youtube.com/watch?v=J6lNBbSjeOc

The God And King Of All Christian

videomeditazione poliglotta - nuovo progetto  "The LXX"
(inglese, spagnolo, francese, italiano, croato, russo, cèco, lituano) 

Подели на овим сајтовима

Ето како ФБ не чита наше објаве.

Sve se prati, Twitter, FB, You Tube, analiziraju se automatski, kibernetski riječi, fraze, rečenice, na svim jezicima, istog časa čim ih napišeš to je već u analizatoru i tamo to onda prežvakavaju i preživaju ko krave, statuse, šta je ko rekao, napisao, mislio, napisat htio itd., navodno zbog terorizma, pedofilije, organizovanog kriminala itd. Inkvizicija bi bila oduševljena da je ovo sve imala.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...