Jump to content

Растафаријанство

Оцени ову тему

Препоручена порука

???? ?? ????? ????? ??? ? ??, ??? ???? ?? ?? ???? ???? ?? ?????? ??????.

Logichna konkluzija koja sledi iz premise je :"Da ja, kao sveshteno lice znam shta je smisao zivota".

Ivane ovo su tvoje rechi, ja nishta nisam izmislio.

Nisam rekao ateista, vec nevernik. To su ipak u mojoj knjizi dva razlichita pojma.

Chitam ja pazljivo tvoje rechi i volim da prochitam.

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

Znachi nisi video da se neko skida sa gandze, otishao u kliniku i rekao da zeli sa te opake droge da se skine?

Toliko o tome..

to ne dokazuje da marihuana nije droga, vec samo pokazuje da sam u pravu kad kazem da skidanje nije potrebno ali je psiha i dalje ostecena dugotrajnom ili kratkotrajnom upotrebom u zavisnosti od jacine volje i psihe koja je zloupotrebljava. i da je u tome cela obmana te, naci cu se slobodan da kazem, najteze i najneociglednije droge.

ne postoji ta psiha i volja koja nece pasti u trip kad duva ili se nadje u prostoriji koja je zasicena dimom marihuane. THC se unosi inhalacijom, nevazno da li se pluca siluju da prime sto vecu koncentraciju ili pomalo celu cigaretu unesu. verovatno koncentracija bude ista otprilike kad se unosi dim u krugu "narkomana" (dva, tri, pet, deset dimova po coveku sa sliovanjem pluca) ili sam celu cigaretu (neki broj dimova bez silovanja pluca sa manjom koncentracijom, ali iz vise puta)

ti reche da si kratkotrajno radio ?

Jeli ti psiha oshtecena?

Shta reci za ovo boldovano u tvom postu. I dalje se druzim sa ljudima koji pushe i odlazio u zadimljene prostorije, volim taj miris, i nisam bio stondiran. Nije isto pushiti gandzu i biti pasivni pushach.

Konzumiraju ljudi cigarete pa umru od raka, piju alkohol pa dobiju gangrenu i cirozu jetre i raznorazne bolesti, rasture porodicu. Jedesh masno postajesh gojazan u 40 umresh od srca..

Sve je ovo shtetno kada se konzumira u velikim kolichinama i dugotrajno konzumira.

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

Logichna konkluzija koja sledi iz premise je :"Da ja, kao sveshteno lice znam shta je smisao zivota".Ivane ovo su tvoje rechi, ja nishta nisam izmislio.

?????????, ?????, ?? ?????? ? ??????? ?????? ???????? ?????, ? ? ?????. ?? ?? ???? ?????? ?? ??????? ????????? ?? ????? ?? ????. ??????????? ?????????? ????????? ??? ?? ?? ????? ????? ?????? ???? ? ??????.
Подели на овим сајтовима

to ne dokazuje da marihuana nije droga, vec samo pokazuje da sam u pravu kad kazem da skidanje nije potrebno ali je psiha i dalje ostecena dugotrajnom ili kratkotrajnom upotrebom u zavisnosti od jacine volje i psihe koja je zloupotrebljava. i da je u tome cela obmana te, naci cu se slobodan da kazem, najteze i najneociglednije droge.

ne postoji ta psiha i volja koja nece pasti u trip kad duva ili se nadje u prostoriji koja je zasicena dimom marihuane. THC se unosi inhalacijom, nevazno da li se pluca siluju da prime sto vecu koncentraciju ili pomalo celu cigaretu unesu. verovatno koncentracija bude ista otprilike kad se unosi dim u krugu "narkomana" (dva, tri, pet, deset dimova po coveku sa sliovanjem pluca) ili sam celu cigaretu (neki broj dimova bez silovanja pluca sa manjom koncentracijom, ali iz vise puta)

ti reche da si kratkotrajno radio ?

Jeli ti psiha oshtecena?

Shta reci za ovo boldovano u tvom postu. I dalje se druzim sa ljudima koji pushe i odlazio u zadimljene prostorije, volim taj miris, i nisam bio stondiran. Nije isto pushiti gandzu i biti pasivni pushach.

Konzumiraju ljudi cigarete pa umru od raka, piju alkohol pa dobiju gangrenu i cirozu jetre i raznorazne bolesti, rasture porodicu. Jedesh masno postajesh gojazan u 40 umresh od srca..

Sve je ovo shtetno kada se konzumira u velikim kolichinama i dugotrajno konzumira.

ne treba da prenegregavas stvari koje ti ne odgovaraju, a onda vadis kontekst. ponovicu opet neke stvari, mozda se nisam dobro izrazio.

zalosno je po mene, ali tesko ces me diskvalifikovati na duzinu, znanje, mozda cak ni na iskustvo ... predugo, u godinama mereno. kratko u odnosu na ostatak zivota, predugo u medicinskom smislu.

naravno da mi je bila ostecena psiha. marihuana utice na konzumenta tako sto usporava reakcije psihicke, mentalne i fizicke prirode. samim tim usporava resavanja problema, otupljivanje psihe na spoljasnje nadrazaje, intoksikacija organizma spororazlazucim opasnim materijama, kako psihoaktivnom THC, tako i kancerogenim jedinjenjima kojima se izlaze organizam, i polako najedajuci psiho-fizicki imunitet.

kao :) od 17. sam testirao IQ, pravi psiholoski test u medicinskim uslovima, radi jednog eksperimenta u kome sam ucestvovao. kasnije, da bih dokazao "pozitivne" aspekte konzumiranja marihuane, otisao sam da se testiram ponovo. rezultat je bio ponizavajuci - razlika je bila u skoro 15 jedinica. relativno skoro sam se usudio da se testiram ponovo, ponovo sam na normali  :cheesy2:

zar je malo kad dozivis "bad trip" iliti u medicinskom zargonu trenutnu psihoticnu reakciju. sa vecom intoksikacijom, pogotovo u kombinaciji sa alkoholom, moze se doci u pravu psihoticnu epizodu. takozvani "flip" u narkomanskom zargonu. i tako nekoliko puta, pa se vec "tripujes" da se to ne desi ponovo. slicne strahove dozivljavaju narkomani na "tezim" drogama. samo da ne upadnu u "krizu". "krize" u konzumaciji marhuane su psihicke prirode, ne fizicke.

s ozbirom na to da se psiho-aktivna THC i kancerogena jedinjenja koja dolaze u paketu, vezuju za misicnu i masnu masu u telu, mogu i nedeljama da se oslobadjaju u zavisnosti od prethodno unetih kolicina i volumena misicne i msasne mase, i konstantno truju organizam, psihu i mentalno zdravlje, slobodno mogu reci, pacijenta. posto vise nisi konzument posle nekog vremena, vec narkoman, samo izostankom reakcija kod heroinskih ili kokainskih "napada", pa se ne smatras.

mozak radi na asocijaciju, i kad vidis da neko jede, i tebi se prijede i krece stomak da ti luci kiselinu, pravi salivaciju u usnoj duplji, "suzava" uma da "samo o tome misli", pospesujuci glad. slicno se desava i u situaciji da neko nesto drugo radi i aktivira ceo sistem potrazivanja nove konzumacije.

tako da se cak i pasivnim pusenjem aktivira ceo sistem trovanja, koji onda podjednako utice na pasivca, kao i aktivca. kako telo cuva masti radi kasnije potrebnog koriscenja, tako "odlaze" i THC u masnoce, radi kasnije konzumacije kroz krvotok, direkt u mozak i eto tripa.

problem je sto je trip finiji, jer je "doza" prociscena, tada i neprimetniji jer nema nekih drugih supstanci koje se brze razlazu i izbacuju, tako da nema onog pocetnog "udarca". taj udarac izazivaju supstance koje sire bronhijalne alveole i teraju pluca da uzimaju vise kiseonika. odatle se "trip" i zove "naduvanost". sam organizam je vec otrovan prethodnom konzumacijom tih stetnih materija koje nazivamo ukupnim imenom "marihuana" i telo se konstantno "stimulise" opijatom. tako da u realnom slucaju ako prodje i po dva tri dana izmedju konzumacije, telo je u konstantnom stanju "naduvanosti". posle toga ni ne primecujes razliku u pasivi, dok ne pristanes na novu aktivnu konzumaciju.

svaka sledeca konzumacija zahteva vecu koncentraciju THC-a, i samim tim "konzument", da ne bi dosli u situaciju da se nazivamo imenima :D, je u potrazi za "boljim tripom".

dugotrajnom konzumacijom, telesna temperatura se cak povisava za neki deo stepena, u zavisnosti od konstitucije, i "svedoci" o "zdravoj" upotrebi, s obzirom na to da veliki deo narkomanske populacije oseca "balgodat" konzumiranja kroz nerazboljevanje. meni je konstantno bila podignuta na 36.8 ili 36.9 stepeni, znaci kao da sam u groznici. osecao sam se "zdravije" nego bilo kad.

ako napravimo paralelu sa alkoholom, to bi znacilo da nikad ustvari ne prestajes da budes pijan, vec samo "dolivas".  :(

Подели на овим сајтовима

zivot se ne sastoji od slucajnih prolaznika, slucajnih reakcija i slucajnih desavanja, svaka rec i delo koncentrisu zivot ka jednom putu ...

kao sto konzumacija otrovnih materija ne moze biti "dobra" u "malim" kolicinama, jos manje je u vecim ...

Подели на овим сајтовима

Medo, ne treba meni medicinske fazone da prodajesh, vrlo dobro znam. Imam dovoljan broj godina da neke stvari sam rasudim i da ponovim da gandza za mene nikada nije niti ce biti droga.

Drugo, nisi rekao koliko si pushio gandzu i kada si radio te testove.Jel tako napushen ili onako sterjt?

Znash i sam da ti testovi nisu najprecizniji.

Ne samo sa alkoholom vec i sa hranom. Uzmi i pogledaj dokumentarac "Supersize me".

Da vidish kako hrana utiche na psihu choveka. A ne gandza :cheesy2:

U ostalom ovo je pricha o religiji rastafarijanizmu,a ne o pozitivnim i negativnim stranama gandze :D

Подели на овим сајтовима

Medo, ne treba meni medicinske fazone da prodajesh, vrlo dobro znam. Imam dovoljan broj godina da neke stvari sam rasudim i da ponovim da gandza za mene nikada nije niti ce biti droga.

Drugo, nisi rekao koliko si pushio gandzu i kada si radio te testove.Jel tako napushen ili onako sterjt?

Ne samo sa alkoholom vec i sa hranom. Uzmi i pogledaj dokumentarac "Supersize me".

Da vidish kako hrana utiche na psihu choveka. A ne gandza :)

U ostalom ovo je pricha o religiji rastafarijanizmu,a ne o pozitivnim i negativnim stranama gandze :)

ne prodajem ti ja nista, pogotovo ne fazone, vec suvo iskustvo. verujem ti da imas dovoljan broj godina, ali uvek je neko stariji, iskusniji, pametniji. ne zelim da kazem da sam to ja, vec samo da treba da ostavis uvek malo prostora da mozes da koraknes ustranu, ako ne vec unazad. vrlo je tesko za coveka da iskorakne iz sopstvenog bica i samoposmatra se. odatle i moj potpis. na zalost, sebe shvatamo iz perspektive proslosti, uporedjivanjem u odnosu na iskustvo ili znanje, osecaj ili kako god vec to sama dusa definise sebi.

rekoh godinama, nije vazan tacan broj. neki ljudi iskustveno prozive za jako kratko vreme sto neki nece ni za deset. zbog toga nije vazna duzina, ne da se ja merim sa tobom, vec jednostavno ne zelim da pricam o nekim stvarima.

testovi su radjeni strejt pre ikakvog iskustva ili dodira sa bilo kojim narkotikom, lekom, alkoholom ili duvanom, nenapusen ali narkoman, vezbao prethodno, rezultat realan, kasnije opet strejt dugo posle "skidanja", znaci cist i krsten :).

testovi su precizni do -/+ 5 jedinica, sto opet nije zanemarljivo, ali 15 je neprihvatljivo. prvo sto me je upitao psiholog je "jeste li imali psihoticne epizode ili traume?" :) zbog toliko oborenog IQ-a. nisam ih imao uopste. moji roditelji toliko nisu znali sta sam radio dok sam radio, da su i danas podozrivi u price koje sam im priznao. smatram da ono sto ne znaju nece da ih boli, a opet da treba da znaju dovoljno da shvate neke stvari. mada, mozda bi bilo bolje da su znali. ko zna ...

gledao supersize me ... odvratno i porazavajuce koliko moze neko da bude beslovesan da proizvodi takvo nesto i da ga naziva hranom.

uporedjivanjem efekata razlicitih manija i njihove jacine/intenziteta, nema nikakvu potporu u obaranju samih cinjenica negativnih efekata. inace, stomakougadjanje je jedan smrtni greh. rastafarijanstvo, zajedno sa pratecim efektima i pomagalima pokusava da udari na barem 2, ako ne i 3 zapovesti Bozje.

kako je deo sekte rastafarijanstva otvorena upotreba marihuane, s obzirom na to da se smatra "produhovljujucom" i "vavilon" je svaki onaj koji te sprecava, raspravljacu i dalje. samim tim, i negativna upotreba rastafarijanstva u zivotu jednog duhovnog bica. pozitivne strane jos nisu utvrdjene.

to sto ti marihuanu ne shvatas kao narkotik, odnosno opijat, i to vrlo opasne psihicke (ne)prirode, to je tvoja licna stvar, na koju mogu samo da pokusam da uticem razlozno i argumentovano, kao i do sad.

opet na kraju, bi li mi obrazlozio zasto bi jedan rasta, pogotovo veliki kao Bob Marli, presao u Pravoslavlje ? i to otprilike u vreme kad je otkrio da ima gangrenu, ako sam dobro upoznat.

Подели на овим сајтовима

Da vidish kako hrana utiche na psihu choveka. A ne gandza :)

U ostalom ovo je pricha o religiji rastafarijanizmu,a ne o pozitivnim i negativnim stranama gandze :)

opet na kraju, bi li mi obrazlozio zasto bi jedan rasta, pogotovo veliki kao Bob Marli, presao u Pravoslavlje ? i to otprilike u vreme kad je otkrio da ima gangrenu, ako sam dobro upoznat.
nisi dobro upoznat. Nije gangrena vec rak. To je voma bitna razlika.

Zashto? ne bih mogao da odogovorim jer se nisam poznavao. Haile Selasije iz Etiopije i on kao njihov proroj je tamo umro, pretpostavljam da ima neke veze sa tim.N emogu da tvrdim...

Подели на овим сајтовима

Da vidish kako hrana utiche na psihu choveka. A ne gandza :D

kako je deo sekte rastafarijanstva otvorena upotreba marihuane, s obzirom na to da se smatra "produhovljujucom" i "vavilon" je svaki onaj koji te sprecava, raspravljacu i dalje. samim tim, i negativna upotreba rastafarijanstva u zivotu jednog duhovnog bica. pozitivne strane jos nisu utvrdjene.
Nije vavilon svako ko te sprechava. Vavilon je beo chovek koji je odveo crnog choveka u okovima na brodovima u ameriku i tamo ih nastanio da im budu robovi.

Rastafarijasntvo je mlada religija, nastala skoro na slichan nachin kao i hrishcanastvo samo shto ono ima staza.

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

растафари је псеудохришћанска секта, која употребљава хришћанску догму, симболе и учење, с тим што се врти око самопроизведеног идола хајла саласије за лаковерне пагане у афричкој држави, који је био постављен политички тамо и смислили су фору како људи беспоговорно да га слушају.

сем тога што се врти око гајења и конзумирања ''свете'' дроге марихуане.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...