Jump to content

ČUDESNO: Ako usporite snimak zvuka koji proizvodi cvrčak čućete anđeoski hor (AUDIO)

Ignjatije

Препоручена порука

ČUDESNO: Ako usporite snimak zvuka koji proizvodi cvrčak čućete anđeoski hor (AUDIO)

Kompozitor Džim Vilson uspeo je da zabeleži zvuk crvčaka, a onda isti taj snimak usporio i dobio potpuno drugačiji i neverovatan zvuk

zrikavac.jpg

U usporenom snimku mogao se čuti “anđeoski hor” cvrčaka u savršenoj harmoniji.  Možda će vam se u jednom trenutku učiniti  da čujete ljudske glasove, ali su ipak u pitanju ovi insekti.

Snimak sadrži dve numere, prva verzija je prirodni zvuk, dok je druga verzija usporeni snimak zvukova koje proizvode ovi insekti.

- Krenuo sam da usporavam prirodan zvuk cvrčaka i dobio sam nešto potpuno neverovatno, mistično, nešto skoro ljudsko – rekao je kompozitor Vilson.

Vilson je rešio da podeli ove čudesne snimke na internetu, pa deo možete poslušati na sledećem snimku:

https://soundcloud.com/acornavi/robert-wilson-crickets-audio

Извор

Подели на овим сајтовима

Cvrcak katolik :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Фантастично.

Одувек сам волео да их слушам, фасцинирали су ме и никада нисам сазнао зашто. Можда сам подсвесно ипак нешто слутио.

Чак и да је овај снимак монтиран, овом приликом им се захваљујем што употпуњују слику творевине и праве друштво у летњим ноћним шетњама :)

Подели на овим сајтовима

A šta je tu usporeno? Ne kontam? Pa cvrče normalno samo je pušten neki hor uz cvrčke. 

Постоје два снимка, истовремено пуштена. Један је регуларан, други успорен (тај успорен даје ефекат хора, ако није монтиран наравно)...

Подели на овим сајтовима

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Фантастично.

Одувек сам волео да их слушам, фасцинирали су ме и никада нисам сазнао зашто. Можда сам подсвесно ипак нешто слутио.

Чак и да је овај снимак монтиран, овом приликом им се захваљујем што употпуњују слику творевине и праве друштво у летњим ноћним шетњама :)

I mene su ta divna mala stvorenja oduvek privlačila.Ne znam da li ima istine u ovome,ali ova informacija ne može da škodi.U meni njihovo

oglašavanje budi spokoj,mir i ljubav.Lako je usniti dok ih slušaš u letnjim noćima.  :)

Подели на овим сајтовима

Vesna, dobro nam dosla na forum... :)

Upoznajmo se - predstavite se

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости
1177 Корисник (а) чита ову тему

7 чланова, 1168 посетилаца, 1 скривених корисника

:unbelieveble:

hehehehe pozdrav za sve koliko vas ima , a pogorovo ca Facebook hehehe

Подели на овим сајтовима

То је због Џастина Бибера, јако је популаран :)

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Ма дајте, људи! Игњатије, ти као да си чуо анђеоски хор уживо па сад правиш такво поређење.

Јесте јако лепо и хармонично, али анђеоски...

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Ja sam se oduševio kad sam ovo čuo, podelio na fejsu i saznao da je hor implementiran duboko u pozadinu originalnog snimka cvrčaka. Samo kad bi sad mogao da nađem taj link, možda bi ko znao da li je i koliko verodostojno... Ne volim da budem skeptičan, mada šta znam - sve je moguće :)

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Било је 2499 (19 чланова) када сам ја задњи пут погледао :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...