R.Žiskar Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Претпостављам да ће многи приметити да је ова тема изашла из теме о мрсном јелу у време поста због увреде домаћина. То је само једна од ситуација када многи од нас (претпоставка) имају проблем да практикују своју веру из разлога као што су: - исмевање околине - страх од околине - одбацивање од стране ближе или даље околине ("Ма пусти лудака, не једе, клања се тамо, пали неке мирисе (тамјан, прим. прев.)") Да ли сте били у ситуацији да прећутите своја верска уверења и зашто? verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BieneMaja Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Ne,iskreno i sa ponosom kazem da sam Pravoslavka i do sada nisam dozivela vredjanja ili slicno.Nasi jako dobri prijatelji su katolici i cak nam cesto kazu svaka vama cast sto se tice posta jer je jako rigorozan za razliku od njihovog.Otvoreno pricamo o svemu pa tako i o veri.Svoje Volim tudje postujem! Mилена КШ and Пг је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Употријебио бих један, помало проскрибовани термин - духовна аристократија + царско свештенство... Чега бих се имао стидјети? Додуше, понекад кажем да се људи (који нису из Цркве) не осврућу на мене јер сам фундаменталиста Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Јок. Нажалост стидим се неких људи који су припадници моје вере, за то се надам да ће господ да ми опрости... а ваљда ћу и сам да пређем преко тога некако. Пг, Mилена КШ and Караконџула је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Јок. Нажалост стидим се неких људи који су припадници моје вере, за то се надам да ће господ да ми опрости... а ваљда ћу и сам да пређем преко тога некако. Надам се да те нисам навео на такв закључак са шалом на свој рачун, о свом "фундаментализму"? Ја се не бих пуно освртао на људску слабост, којих и сами имамо доста. Просто, људи су често слаби... Но, да не испамујем тему.... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Надам се да те нисам навео на такв закључак са шалом на свој рачун, о свом "фундаментализму"? Ја се не бих пуно освртао на људску слабост, којих и сами имамо доста. Просто, људи су често слаби... Но, да не испамујем тему.... ма ниси брате, не стидим се никог на овом форуму... стидим се ових образоваца и њима сличних... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Децембар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Поента теме је у онима који су "свежи" у вери. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЈелисаветаЖурка011 Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 U skoli mi drze bukvicu kad se prekrstim, ali ja se i dalje krstim kad zvoni Crkva obliznja. Samo jednom, i kajem se.. nisam se prekrstila jer je trebalo da odgovaram i zvonila je Crkva i profesorka me je gledala i ja sam osetila u tom trenutku SAD, SAD SE PREKSTI I POKAZI IM! ...ali nisam se prekrstila... I krivo mi je zbog toga. Eto to i eventualno jednom u autobusu dok sam prolazila pored Crkve.Nikad se nisam stidela, iako ovo ssad sto sam rekla mozda nekom ne bi izgledalo kao odgovor na pitanje, jeste. tad mozda po svaku cenu trebalo je da se istaknem, ali ja nisam, i to se moze racunati kao da sam se postidela svoje vere indirektno. "Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука