Александар Милојков Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Предраг Стојадиновић ме је обавестио да је у Уставном суду одбијен њихов (АС) Захтев за оцену уставности Уредбе о доплатним маркицама за Храм Светог Саве. Преносим Пеђину поруку: Predrag Stojadinović · 115 пратилаца пре 6 ч. · Odbijen je zahtev za ocenu ustavnosti Uredbe o doplatnim markicama za hram Svetog Save. Obrazloženje ima jednu stavku koja, na moju veliku žalost, me sprečava da dalje bilo šta pokušavam na ovu temu. - Rastko je istorijska ličnost od posebnog značaja - hram je njegov memorijal - memorijal istorijske ličnosti od posebnog značaja je kulturno dobro - kulturno dobro ne mora da pripada državi - kulturno dobro se može koristiti u skladu sa namenom objekta (u ovom slučaju kao crkva) To bi bilo, po meni, to. Ovim putem, zvanično, JA ISKLJUČIVO U SVOJE IME, priznajem poraz na temu doplatnih markica za hram Svetog Save. Ono što vidim kao jedinu teoretsku mogućnost, koja u praksi nema nikakve šanse, je promena Zakona o kulturnim dobrima gde bi se eksplicitno naglasilo da kulturno dobro ne može da bude religijski objekat koji je i dalje u upotrebi već samo objekti čija je upotrebna isključivo sekularnog karaktera ili religijski objekti koji nisu više u upotrebi i pripadaju državi. Ali......... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ono što vidim kao jedinu teoretsku mogućnost, koja u praksi nema nikakve šanse, je promena Zakona o kulturnim dobrima gde bi se eksplicitno naglasilo da kulturno dobro ne može da bude religijski objekat koji je i dalje u upotrebi već samo objekti čija je upotrebna isključivo sekularnog karaktera ili religijski objekti koji nisu više u upotrebi i pripadaju državi. Ali......... Naravno da nema nikakve sanse zato sto ne postoji nijedan objektivan razlog za takvu promenu zakona. Александар Милојков and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука