Jump to content

Одбијен Захтев "Атеиста Србије" за оцену уставности Уредбе о доплатним маркицама

Оцени ову тему

Препоручена порука

Предраг Стојадиновић ме је обавестио да је у Уставном суду одбијен њихов (АС) Захтев за оцену уставности Уредбе о доплатним маркицама за Храм Светог Саве. Преносим Пеђину поруку:

Predrag Stojadinović · 115 пратилаца
пре 6 ч. · 
  • Odbijen je zahtev za ocenu ustavnosti Uredbe o doplatnim markicama za hram Svetog Save.

Obrazloženje ima jednu stavku koja, na moju veliku žalost, me sprečava da dalje bilo šta pokušavam na ovu temu.

- Rastko je istorijska ličnost od posebnog značaja
    - hram je njegov memorijal
    - memorijal istorijske ličnosti od posebnog značaja je kulturno dobro
    - kulturno dobro ne mora da pripada državi
    - kulturno dobro se može koristiti u skladu sa namenom objekta
    (u ovom slučaju kao crkva)

To bi bilo, po meni, to.

Ovim putem, zvanično, JA ISKLJUČIVO U SVOJE IME, priznajem poraz na temu doplatnih markica za hram Svetog Save.

Ono što vidim kao jedinu teoretsku mogućnost, koja u praksi nema nikakve šanse, je promena Zakona o kulturnim dobrima gde bi se eksplicitno naglasilo da kulturno dobro ne može da bude religijski objekat koji je i dalje u upotrebi već samo objekti čija je upotrebna isključivo sekularnog karaktera ili religijski objekti koji nisu više u upotrebi i pripadaju državi. Ali.........
    •  
Подели на овим сајтовима

Ono što vidim kao jedinu teoretsku mogućnost, koja u praksi nema nikakve šanse, je promena Zakona o kulturnim dobrima gde bi se eksplicitno naglasilo da kulturno dobro ne može da bude religijski objekat koji je i dalje u upotrebi već samo objekti čija je upotrebna isključivo sekularnog karaktera ili religijski objekti koji nisu više u upotrebi i pripadaju državi. Ali.........

•  

Naravno da nema nikakve sanse zato sto ne postoji nijedan objektivan razlog za takvu promenu zakona.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...