Александар Милојков Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 29. 11. 2013. at 15:58, Pontifex Emeritus рече пре бих рекао да цела ова драма показује само једну ствар - хришћани више не верују у снагу свог етичког кодекса. зато се и тражи интервенција државе, јер за данашње хришћане учење Цркве очигледно више немаа ауторитет. тако смо дошли у апсурдну ситуацију да хришћани бране институцију грађанског (секуларног) брака, која је сама по себи грех. Хришћани бране свој свет живота, исказујући тиме бригу и забринутост за своје потомство. Мене више нико не може поколебати у томе шта јесте а шта није брак. Али, шта ће бити са мојим потомцима? У каквој клими ће они одрастати? Хоће ли моћи да у таквој клими чују за Јеванђеље? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 29. 11. 2013. at 15:59, Odahviing рече Ne, i zašto bi bilo zabranjeno da se šeta go? Јеси ли озбиљан или је иронија у питању? Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 29. 11. 2013. at 16:03, Pontifex Emeritus рече који је то критеријум по коме ти процењујеш ваљаност неких норми, тј. да ли је нешто нормално или није? Када је друштво у питању, оне које је успоставило наше друштво, наша традиција. За мене лично, трудим се да у свему видим Јеванђеље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 29. 11. 2013. at 16:05, Pontifex Emeritus рече можда ће постати будисти. Ако овим темпом наставимо са "правима", не гине им једно - постаће мамлази. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 29. 11. 2013. at 16:02, Александар Милојков рече Јеси ли озбиљан или је иронија у питању? Evo ovo je klasičam primer kako se normalno menja kroz istoriju i vreme, iskreno u ovom trenutnom društvu bi bio problem sa golotinjom na ulicama, jer su ljudi tako vaspitani da je to loše. E sad pogledaj npr. Afrička plemena svi idu goli, i nikom ništa. Dakle sušinski ta smatranje golotinje kao loše stvari, tj šetnja po ulici bez odeće je samo protukt ovog našeg društva. E sad je li možeš da mi kažeš šta je to konkretno loše i štetno da neko šeta go po ulici, zbog čega treba da bude zabranjena? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 29. 11. 2013. at 16:09, Odahviing рече Evo ovo je klasičam primer kako se normalno menja kroz istoriju i vreme, iskreno u ovom trenutnom društvu bi bio problem sa golotinjom na ulicama, jer su ljudi tako vaspitani da je to loše. E sad pogledaj npr. Afrička plemena svi idu goli, i nikom ništa. Dakle sušinski ta smatranje golotinje kao loše stvari, tj šetnja po ulici bez odeće je samo protukt ovog našeg društva. E sad je li možeš da mi kažeš šta je to konkretno loše i štetno da neko šeta go po ulici, zbog čega treba da bude zabranjena? Грешиш. Не можеш нас поредити са афричким племенима. Занемарио си чињеницу да свест напредује. Штетно је зато што је ненормално. И стварно је забрињавајуће што смо дошли до стадијума да постављамо оваква питања. Ускоро ћемо имати сцене као оне са параде педера у Сан Франциску. Твоја логика иде у том правцу. То је тај нихилизам који је Ниче помињао. Нажалост, то значи само једно - нећемо још дуго. Човек се све више претвара у бесловесног идиота. Из ових разлога, ако будемо имали снаге, не сме се ни милиметар устукнути пред онима који би уме "људских прва" да нас полако нихилишу. Данас им дозволи "брак", сутра усвајање деце, прекосутра полигамију, скотолоштво, голотињу на улицама, секс на улицама, дрогу, инцест.... Да, тако то иде. Као кување жабе. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 29. 11. 2013. at 16:10, Pontifex Emeritus рече е па видиш, у секуларној држави Јеванђеље не представља ништа. А према чему би требало да се водимо, тј. према чему се ти водиш? Зашто мислиш да је то што ти мислиш и чиме се водиш исправно? Зашто? Зашто? На сваки твој одговор ја могу да ти одговорим са "А Зашто?". И тако можемо док је вијека и свијета. Ја теби "намећем" своје мишљење вођен својим моралом и неким нормама за које сматрам да су исправне, ти мени своје по истом принципу и шта ћемо онда? Ко ће да надвлада? Да окрећемо логику наопачке кад год нам нешто не одговара? Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 29. 11. 2013. at 16:12, Pontifex Emeritus рече постаће личности. какве, то зависи од много чега. А највише од околине у којој буду живели. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 29. 11. 2013. at 16:26, Pontifex Emeritus рече не знам како да ти другачије објасним то да Свето Писмо није извор права, нити друштво у коме живимо почива на хришћанској етици. Ајде, нека буде и да је тако као ти кажеш, али вјековима је управо Свето Писмо било управо то и ако је неки народ живио према хришћанској етици то је био српски народ. Док не дођоше црвени... Али, то је већ друга прича. На основу чега ћемо онда да одредимо шта ваља, а шта не? Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 29. 11. 2013. at 16:35, Пг рече На основу чега ћемо онда да одредимо шта ваља, а шта не? Нећемо више ништа да одређујемо. Биће хаос и безличност у коме ће постојати само индивидуе којима ће читав свет бити у њима самима. Онда ћемо почети да једемо једни друге. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 29. 11. 2013. at 16:17, Александар Милојков рече Грешиш. Не можеш нас поредити са афричким племенима. Занемарио си чињеницу да свест напредује. Штетно је зато што је ненормално. И стварно је забрињавајуће што смо дошли до стадијума да постављамо оваква питања. Ускоро ћемо имати сцене као оне са параде педера у Сан Франциску. Твоја логика иде у том правцу. То је тај нихилизам који је Ниче помињао. Нажалост, то значи само једно - нећемо још дуго. Човек се све више претвара у бесловесног идиота. Из ових разлога, ако будемо имали снаге, не сме се ни милиметар устукнути пред онима који би уме "људских прва" да нас полако нихилишу. Данас им дозволи "брак", сутра усвајање деце, прекосутра полигамију, скотолоштво, голотињу на улицама, секс на улицама, дрогу, инцест.... Да, тако то иде. Као кување жабе. SKontao sam ovo već nakon prvog mog prvog odgovora na "golog čoveka", ali isto tako ovo se može vrlo lako zloupotrebiti, pa zabranjivati stvari koje nam se ne sviđaju. Kao što već rekoh normalno je promenljiva kategorija i šta ukoliko religija postane nenormalna i počne da se ztabranjuje. Znači problem je taj pojam normalno, zašto nije normalno da ljudi šetaju ulicama? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 29. 11. 2013. at 16:41, Pontifex Emeritus рече неизбежно идемо ка времену кад ће хришћани бити странци у овом свету. а очигледно се тога плашимо, јер нам је вера ослабила. Ја се не плашим ничега, заиста. Ово што говорим говорим најмање из некаквог страха за себе самог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 29. 11. 2013. at 16:45, Odahviing рече SKontao sam ovo već nakon prvog mog prvog odgovora na "golog čoveka", ali isto tako ovo se može vrlo lako zloupotrebiti, pa zabranjivati stvari koje nam se ne sviđaju. Kao što već rekoh normalno je promenljiva kategorija i šta ukoliko religija postane nenormalna i počne da se ztabranjuje. Znači problem je taj pojam normalno, zašto nije normalno da ljudi šetaju ulicama? Норме успоставља друштво словесних бића која називамо људи. То је тако од када та бића постоје. Да, те норме могу да варирају. Али, само ако то желе та бића. Не могу се на силу мењати. Има ли онда неко право да предлаже другачије норме? Има. Али, и ови други имају право на отпор. Како ће онда бити? Како већина буде хтела. Можда није идеално, али је најмање лоше решење. Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Пошто се прича одавно претворила у теме које већ имамо на форуму, мислим да је паметно да је затворимо. Да ли се слажете? Pontifex Emeritus and Walter је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 29. 11. 2013. at 17:04, Александар Милојков рече Пошто се прича одавно претворила у теме које већ имамо на форуму, мислим да је паметно да је затворимо. Да ли се слажете? Da. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука