Срђан Ранђеловић Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Питање Валаамском монаху: Мој пријатељ је имао аутомобилску несрећу. Његова жена је погинула на месту, а он је са много траума упао у кому. Када сам сазнао шта се десило, пожурио сам да закажем 40 дана помињања на Литургији за здравље мога пријатеља, јер је био у критичном стању и лекари нису могли да дају никакву прогонозу. Неколико дана смо очекивали вести о њему. Мој пријатељ је крштен, али се још није оцрковио и водио је живот… Не знам како најбоље да кажем… Не неправедан, већ небрижан. О томе што се десило, испричао сам једном пријатељу, дубоко верујућем човеку, који има богато духовно искуство и који већ више од десет година помаже манастире, ревнује, учествује у обнављању цркава. Он је рекао да, ако је човек водио неправедан живот, онда не треба заказивати помињање за такве људе, чак и ако су они у великој невољи, јер ће то мени донети много невоља (не сећам се у потпуности његових речи). Поред тога он (мој пријатељ) можда је у тренутку несреће био под дејством алкохола или дрога, а то је равно самоубиству, па зато не треба да се молим за њега на тај начин. Може се "урадити још и горе". Реците ми, оче, како да правилно поступим у оваквој ситуацији? Одговор: Правилно сте поступили, не смућујте се. Онај који каже да се за грешника не треба молити – тај није ништа схватио о хришћанству. Помолите се и за њега. Манастир Глоговац Драшко, Ленка*, NovoIme and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Кратко, јасно и тачно. Срђан Ранђеловић, dragana.b, Sneza Dj. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragana.b Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 E bas je duboko verujuci covek... Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vecana Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Наше је да се молимо, а не да судимо. Лидија Миленковић, Срђан Ранђеловић, dragana.b and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 а реко Ранђеловићу да си неку цицу стартовао па сада питаш да ли си добро поступио Хахахаххахахаа ја сам брате ђентлмен verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Ја реко Ранђеловићу да си неку цицу стартовао па сада питаш да ли си добро поступио Е грешна нам душа и ја сам помислио да је нека риба у питању... ...мада је бата Срђа једна ретко добра душа,не би тај никог повредио... Само кратко,за тему... Људи некад заборављају да је Христос дошао због нас грешних,а не праведника,и да је овим првим потребна молитва... JESSY, verum est in beer and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 @@Зосима, Хвала на лепим речима, брате Зосима Зосима је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука