Jump to content

А у моје време...

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

У моје време смо по целу ноћ играли сега мега драјв

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

A u moje vreme, televizor se gledao samo jednom dnevno i to uvece u 19.15 časova kada je bio crtani film na prvom kanalu.

Deca, su se igrala žmurke, ćoravek bake, trule kobile, skrivanja, preskakali lastiš...

Danas toga nema, današnja deca "pare" oči pored televizora, gledajući šuplje serije, šund neki od narodne muzike, a glavne igračke su im kompjuteri, laptopovi, i moderni mobilni telefoni.

Tužno

Подели на овим сајтовима

вриштим већ 10 минута

http://www.tarzanija.com/u-moje-vreme-2/

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2013. at 22:52, Жељко рече

У моје време није било тужно

On 27. 11. 2013. at 22:57, Jelena 76 рече

Pa nije ni u moje.

Ali u današnje - jeste

Да нисте у ваше време били млади? :)

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2013. at 22:48, Jelena 76 рече
Deca, su se igrala žmurke, ćoravek bake, trule kobile, skrivanja, preskakali lastiš...

U moje vreme maltretirali smo decake koji su preskakali lastis.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

У моје време кад дођеш у Цркву где те бабе поставе ту стојиш до краја. И још ти на сваких 5 минута друга баба говори да се помериш мало или према олтару или према вратима, све по правилима службе. Ниси мого да приђеш попу и да га гњавиш пола сата са глупим питањима ко сад. Него прво питаш надлежну задушну бабу да пита Пају продавца свећа да он пита Милутина појца да ли господин доступан минут два зарад исповести, духовног савета, молитвеног правила, благослова за пост на води и лебу, и још да закажеш крштење комшијине бебе. И то све наравно у минут два. Ако ниси био способан да срочиш то за минут два ништа брате оде поп на врата и видиш га тек следеће недеље и то ако...

Подели на овим сајтовима

U moje vreme imao sam drugara (još uvek smo drugovi) iz srednje koji je samouvereno započinjao sa "U moje vreme..:" i priču smeštao u period 1942-1945. Neverovatna stvar sa kojim uverenjem je on pričao, da ga ne znam i da je jedno 70-ak godina stariji, poverovao bi mu čovek.
Beše to davne 2007-2011 :)

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

U moje vreme nije bilo achivementa u igricama.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...