Баба Написано Новембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 У чему је ту понос , и шта су то партизани радили у 2св рату, јели малу децу ? Да, убијали су малу децу. Клали свештенике СПЦ. Рушили светиње по рату. итд. Драган Јашић and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 da ja napišem nešto dok je veselo,pa ću kasnije da pročitam šta ste vi ostali pisali. Meni se prvo sama režija a i elementi dramaturgije ne sviđaju,ja jako volim film i neke stvari pažlivije gledam nego običan narod,bar takva je moja šizofrena procijena... film se mnogo bavi politikom,koja je mlaka i dosadna,dramaturgija promašena,ona fora sa štiglićem je jadna i ukradena,što iz stranih filmova što pomalo i iz kusturičinog podzemlja... nema druge strane u seriji,dramaturški skroz pogrešan potez,nema gestapoa,nema dovlačenja bombi od 1000 kg u austriju za pripremu napada na beograd,tada su prvi puta u istoriji korištene i to nad srbima,nad kim će... dalje glupo mi malo ako znam da je naša lovačka avijacija svim srcem krenula u presretanje švabskih borbenih grupa u vazduhu iznad vojvodine a u beogradu jadni kralj bio neobavjesten i docekale ga bombe u krevetu,možeš misliti,meni to malo kiselo ,ali dobro... Јефимија Крунић, Walter, Драган Јашић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Rat pocinje a oni piju i provode se kao i obicno. А какви су наши? Укратко: ужас! Командир карауле у Сипском каналу на Дунаву, пред зору 6. априла банчи у кафани, уз музику и две певаљке. Долази војник на бициклу и обавештава га да су на Дунаву уочени сумњиви чамци, преносећи поруку дежурног официра да одмах дође. Командир је видно пијан, а и прејео се, стално подригује. Одовуд га зове дужност, а отуд певаљке! Он је, као, у дилеми коме ће се приволети царству, али гледаоци нису, јер је сугестија очигледна. Командир каже официру да иде, са`ће он, само што неће - па одлази међу певаљке и враћа се банчењу. Разочарани војник стиже до карауле таман да види да су му сви другови поубијани. Додуше, приказане су само нејасне експлозије, нема сцена борбе, не виде се ни Немци. Овај догађај је кључан у оцени карактера серије. Зашто? Зато што је немачки напад - ако не рачунамо Словенију - заиста почео после поноћи 5/6. априла у Сипском каналу. Напали су специјалци из дивизије ''Бранденбург''. То је била вероватно најбоља немачка јединица ове врсте, а напад је изгледао овако: ''...Немци, свесни те опасности, испланирали су заузимање и спречавање онеспособљавања Сипског канала. Уочи напада, прво је локални фолксдојчер позвао групу југословенских официра на неку прославу у своју кафану, где су сви омамљени средством за успављивање. У току ноћи 6. априла 54 припадника пука Бранденбург преобучени у српска сељачка одела су пребачени гуменим чамцима на југословенску обалу, побили успаване официре, и после краће борбе са војницима успешно заузели канал и сва постројења''. Извор: Бранко М. Јевтић и Бранко Богдановић, ''Јуришни батаљони војске Краљевине Југославије - од мита до истине''. Цитат је на страни 54, у поглављу ''Заузимање Сипског канала''. Књига, додуше, још није изашла из штампе, добио сам је у електронској форми, пошто смо Бранко Јевтић и ја блиски сарадници. Бранко је посвећен истраживач и доста је познат у нашем свету - тако да је за њега чуо и Радош Бајић. И Бранко је дао Бајићу опис догађаја у Сипском каналу... Дакле, овде није у питању незнање, већ намера: српски официри, омамљени неком дрогом, приказани су као пијанице, и то у контексту идеализације комуниста. feeble, Walter, JJez and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 brate što promijeni onaj carski avatar Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 потпуно се слажем с тобом, све си тачно запазио. посебно боде очи лик главног завереника генерала Боривоја Мирковића, кога је редитељ приказао наивним и скоро затеченим догађајима (а он је био наиван и невин као француска собарица / можда је онај Симовић и био будала, али Мирковић је био змија). уосталом, представити школоване официре који о стратешким војним питањима разговарају као да се ради о збуњеним дечацима, не да је неубедљиво, него и тенденциозно. ваљда оне британске плаћенике желе српској јавности представити као занесењаке и идеалисте, несвесне времена и простора и тиме их спасити историјске одговорности (с обзиром да су кривичну избегли). срамота! Они нису били британски плаћеници. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 brate što promijeni onaj carski avatar Не скрећи с теме Милан Ракић and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Да, убијали су малу децу. Клали свештенике СПЦ. Рушили светиње по рату. итд. Јел ону у селу Вранић? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 он је Краљ, само се по својој вољи титулише као Престолонаследник.. да не вређа осетљиве српске уши, свикле на партизанске песмице. врховну власт Краљ преузима у тренутку смрти свог претходника- моментално и безусловно. Le Roi est mort, vive le Roi! у Цркви још није крунисан...или ја можда нисам чуо за то? marko123, Raymond Red Reddington and Драган Јашић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Не знам ко је био твој деда и за кога је ратовао. Не знам ни што си овако надрндан на мене вазда. Знам само једну ствар партизанске деде су се бориле против Цркве. Мој ју је деда бранио, мој отац је бранио, ја сам је бранио и браним. Партизанске деде су биле против нашега краља, мој деда је био монархиста, мој отац је био монархиста ја сам монархиста. То је моја дакле основна идеологија= Црква + Краљ. Данас немамо краља али хвала Богу још увек имамо Цркву којој ваљда и ти припадаш. А шта је по теби спона? Да ли је спона да се по истини и даље настави пљувати? То није спона. ipak željko pretjeruješ ,neće to baš tako bipolarno biti,valjda je srba bilo i u partizanima,valjda je i vjernika i crkve bilo u partizanima,nisu partizani politička opcija,nego narodna vojska i to velikim dijelom srpska,nemoj u ime junaka koji ostaviše svoje kosti u borbbi sa ustašama i švabama tako da govoriš da su se borili protiv crkve,to nije istina,oni su bili vojska a ona se nije borila protiv crkve... meni je junak Savo Kovačević isto kao i Momčilo Đujić Crveni Baron, Јефимија Крунић and Баба је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Музика мало личи на ону из серије Игра престола. Комуњарски филм! Као партизански филм. Само су фалили Прле и Тихи. Видећемо какви ће бити остали делови. Рецептура јесте црвена... е сада...наставак следи... а колико сам укапирао Радош рече да ће покушати да измири...две стране... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 ipak željko pretjeruješ ,neće to baš tako bipolarno biti,valjda je srba bilo i u partizanima,valjda je i vjernika i crkve bilo u partizanima,nisu partizani politička opcija,nego narodna vojska i to velikim dijelom srpska,nemoj u ime junaka koji ostaviše svoje kosti u borbbi sa ustašama i švabama tako da govoriš da su se borili protiv crkve,to nije istina,oni su bili vojska a ona se nije borila protiv crkve... meni je junak Savo Kovačević isto kao i Momčilo Đujić Партизани јесу политичка опција. Ако мислиш на устанике а вероватно мислиш на њих који су у Босни и Крајини се дигли на устанак против усташа па су их касније заврбовали комунисти стоји да су то били Срби и да су се часно борили барем на почетку рата док нису потпуно били укључени у партизанску и комунистичку идеологију. Међутим по рату мало је њих који су остали партизани и православци, заиста мало. А о терору над СПЦ има доста докумената то не морам да износим овде. Наравно да су главни терористи били комунисти но и редовна партизанска војска извршавајући наредбе ових комуниста често је чинила терор. После рата комунисти су према СПЦ показали своје право лице. Драган Јашић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 већина није. али Мирковић свакако јесте. Који је доказ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Имамо престолонаследника, он није крунисан. он је Краљ, само се по својој вољи титулише као Престолонаследник.. да не вређа осетљиве српске уши, свикле на партизанске песмице. врховну власт Краљ преузима у тренутку смрти свог претходника- моментално и безусловно. Le Roi est mort, vive le Roi! U monarhiji a Srbija je republika te mi nemamo kralja. Nemamo ni prestolonaslednika jer nema ni prestola. Srecko Urosevic and Баба је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 А какви су наши? Укратко: ужас! Командир карауле у Сипском каналу на Дунаву, пред зору 6. априла банчи у кафани, уз музику и две певаљке. Долази војник на бициклу и обавештава га да су на Дунаву уочени сумњиви чамци, преносећи поруку дежурног официра да одмах дође. Командир је видно пијан, а и прејео се, стално подригује. Одовуд га зове дужност, а отуд певаљке! Он је, као, у дилеми коме ће се приволети царству, али гледаоци нису, јер је сугестија очигледна. Командир каже официру да иде, са`ће он, само што неће - па одлази међу певаљке и враћа се банчењу. Разочарани војник стиже до карауле таман да види да су му сви другови поубијани. Додуше, приказане су само нејасне експлозије, нема сцена борбе, не виде се ни Немци. Овај догађај је кључан у оцени карактера серије. Зашто? Зато што је немачки напад - ако не рачунамо Словенију - заиста почео после поноћи 5/6. априла у Сипском каналу. Напали су специјалци из дивизије ''Бранденбург''. То је била вероватно најбоља немачка јединица ове врсте, а напад је изгледао овако: ''...Немци, свесни те опасности, испланирали су заузимање и спречавање онеспособљавања Сипског канала. Уочи напада, прво је локални фолксдојчер позвао групу југословенских официра на неку прославу у своју кафану, где су сви омамљени средством за успављивање. У току ноћи 6. априла 54 припадника пука Бранденбург преобучени у српска сељачка одела су пребачени гуменим чамцима на југословенску обалу, побили успаване официре, и после краће борбе са војницима успешно заузели канал и сва постројења''. Извор: Бранко М. Јевтић и Бранко Богдановић, ''Јуришни батаљони војске Краљевине Југославије - од мита до истине''. Цитат је на страни 54, у поглављу ''Заузимање Сипског канала''. Књига, додуше, још није изашла из штампе, добио сам је у електронској форми, пошто смо Бранко Јевтић и ја блиски сарадници. Бранко је посвећен истраживач и доста је познат у нашем свету - тако да је за њега чуо и Радош Бајић. И Бранко је дао Бајићу опис догађаја у Сипском каналу... Дакле, овде није у питању незнање, већ намера: српски официри, омамљени неком дрогом, приказани су као пијанице, и то у контексту идеализације комуниста. А треба навести и улогу комуниста који су били Немачки савезници прве године рата. Баба, Драган Јашић and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Они нису били британски плаћеници. Пучисти су на жалост били преварени од стране Британаца... да су бар узели паре...они су веровали Британцима...то је жалосно. Драган Јашић је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука