Филозоф Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Валтеру,реци неки чувену битку четника против немаца, и број погинулих у том боју? Туга, чемер, јад... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Туга, чемер, јад... Е народе,сазнао сам,укуцајте на гуглу операције Вајс (Weiss), стварно је јад и туга... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Е народе,сазнао сам,укуцајте на гуглу операције Вајс (Weiss), стварно је јад и туга... Place mi se od tvog neznjanja i opcinjenosti komunistima. p.s Mozda ti ovo tesko pada, ali cisto da znas informativno fimovi Veljka Bulajica nisu istorijski, nego propagandi tako da ti nije dobro da odatle ucis istoriju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Place mi se od tvog neznjanja i opcinjenosti komunistima. p.s Mozda ti ovo tesko pada, ali cisto da znas informativno fimovi Veljka Bulajica nisu istorijski, nego propagandi tako da ti nije dobro da odatle ucis istoriju Не бре,ниси добро схватио,не да укуцаш movie batlle on neretva, него само операција Вајс,или second world war Jugoslavia - operation Weiss... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Ок,ево ја ћу вам поставити са страног историјског прегледа другог св рата,због објективности: Dates: 20 January – 17 February 1943 (“Weiss I”)25 February – 17 March 1943 (“Weiss II” and “Weiss III” (renamed “Weiss Mostar”)) (1)Objective: To retake a large area liberated (or “occupied”, depending on the reader’s perspective) by Tito’s Partisans centered on Bihać and engage and destroy as many of their units as possible.Enemy Forces:An estimated total of 42,500 combatants.1st Croatian Corps with 6th Lika, 7th Banika and 8th Kordun Divisions.1st Bosnian Corps with 4th Krajiški (border or frontier) and 5th Krajiški Divisions, 10th Krajiški Brigade, and 3d Krajiški Detachment.1st and 2d Proletarian Divisions.3d Division.9th Dalmatian Division.Axis Forces:An estimated total of 90,000+ troops employed more or less full time from January through March, plus another 60,000 playing an occasional and lesser role.GermanDivisions: 7. SS-Freiwillige-Gebirgs-Div. “Prinz Eugen”, 187. Res.Div. (elements), 369. Inf.Div. (kroat.), 714. Inf.Div., 717. Inf.Div., 718. Inf.Div.Panzer-Abt. 202Panzer-Kp. z.b.V. 12Luftwaffe air supportItalianDivisions: 12th Infantry Div. “Sassari”, 13th Infantry Div. “Re”, 15th Infantry Div. “Bergamo”, 32d Infantry Div. “Marche”, 57th Infantry Div. “Lombardia”, 154th Infantry Div. “Murge”Italian air supportCroatian2d, 3d and 5th Mountain Brigades7th Infantry Rgt.VII, IX and XI Artillery Groups (elements)V Ustasha BrigadeCroatian Air Force air supportChetnik auxiliaries (12,000 – 15,000) http://www.axishistory.com/other-aspects/135-campaigns-a-operations/anti-partisan-operations-in-croatia/1975-operation-qweissq-1943-01-20 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Nema potrebe, procitao sam tone knjiga sa tematikom drugog svetskog rata. Tebe savetujem da malo ucis istoriju, da se ne bi blamirao. Ja nemam ni volje, a ni vremena da ti objasnjavam gde su tvoji kolosalni promasaji u nerazumevanju istorijski podataka kao sto ne bih imao ni volje da objasnjavam sinuse i kosinuse nekome ko ne zna da sabere dva broja. Svako dobro Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Не бре,ниси добро схватио,не да укуцаш movie batlle on neretva, него само операција Вајс,или second world war Jugoslavia - operation Weiss... Kad vec hoces da se engleziras barem se potrudi da to sto napises bude tacno. Ne postoji batlle on neretva, Bitka na Neretvi se na engleskom zove THE BATTLE OF NERETVA. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Хахаха,хоћеш да дискредитујеш саговорника тражећи му правописне грешке... дај бре неки аргумент било шта из тих тоне књига које си прочитао, ето конкретно где су били четници у The Battle of Neretva ??? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Čekaj malo,nije fer,čovijek je pitao da se navedu primjeri,čemu sada da se on diskvalificira nepoznavanjem istorije,to nije pravedan argument u razgovoru,da se odmah razumijemo,ja o komunistima ne mislim ništa dobro,ja sam isto tako pitao gospodina Miloslava da mi navede bitke četniak protiv ustaša,iskren da budem nisam zadovoljan,al ćutim....Isto tako ovdje čovijek lijepo pita ako mogu da se navedu neke bitke ,ja bi isto volio da ih znam,priznajem da nisam mnogo potkovan sa obrazovanjem kada je taj vremenski period u pitanju zato bi volio da čujem i od vas ponešto feeble and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Čekaj malo,nije fer,čovijek je pitao da se navedu primjeri,čemu sada da se on diskvalificira nepoznavanjem istorije,to nije pravedan argument u razgovoru,da se odmah razumijemo,ja o komunistima ne mislim ništa dobro,ja sam isto tako pitao gospodina Miloslava da mi navede bitke četniak protiv ustaša,iskren da budem nisam zadovoljan,al ćutim....Isto tako ovdje čovijek lijepo pita ako mogu da se navedu neke bitke ,ja bi isto volio da ih znam,priznajem da nisam mnogo potkovan sa obrazovanjem kada je taj vremenski period u pitanju zato bi volio da čujem i od vas ponešto MOže link ka tom odgovoru i mene zanima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Ja nemam ni volje, a ni vremena da ti objasnjavam gde su tvoji kolosalni promasaji u nerazumevanju istorijski podataka kao sto ne bih imao ni volje da objasnjavam sinuse i kosinuse nekome ko ne zna da sabere dva broja. Svako dobro Da ti dam jos jedan primer. Ja cu vrlo lepo da ti obrazlozim obiljno pitanje npr vezano za TE ali se necu da ti bilo sta objasnjavam ako dodjes i kazez ,, Kako je to covek nastao od majmuna. DAjte mi dokaze" i ja onda naravno vidim tvoje (ne)znanje za datu temu, a pritom i drzak nastup, i onda logicki zakljucim da bi bilo koje objasnjavanje bilo uzaludno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 moram još da kežem po pitanju zlata nešto,ako je tačno da su se komunisti dočepali zlata,pa jel iko sposoban bio oko kralja ako se to desilo,treba odgovoriti i na to pitanje,zlato nije ni malo naivna stvar u ratu,Pompej je izgubio Rim zbog zlata,Naša vojska se oporavila na krfu zahvaljujući državnom novcu,to su strateške stvari u pitanju i nije uopšte zezancija već sudbina cijele nacije ponekad... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 MOže link ka tom odgovoru i mene zanima? evo našao sam : https://www.pouke.org/forum/topic/29974-поставите-питање-милославу-самарџићу/?p=965812 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Da ti dam jos jedan primer. Ja cu vrlo lepo da ti obrazlozim obiljno pitanje npr vezano za TE ali se necu da ti bilo sta objasnjavam ako dodjes i kazez ,, Kako je to covek nastao od majmuna. DAjte mi dokaze" i ja onda naravno vidim tvoje (ne)znanje za datu temu, a pritom i drzak nastup, i onda logicki zakljucim da bi bilo koje objasnjavanje bilo uzaludno... Мој дрзак наступ,како си га назвао,био је изазван коментарима других па и твојих,где ви као све знате,потпуну истину,а никакв аргумент не износите, а посебно што ме иритира,што сте пресликани комунисти у смислу истицања своје привржености некој идеји,где сте по правилу анђеоски безгрешни , а они други црни ђаволи... Дакле,мој бунт је у томе,што ми не треба пресликана копија црвене пропаганде,само са промењеним улогама, већ једно реално сагледавања свих дешавања, али мислим да то у овој земљи није могуће, јер су поделе на ове и оне, зла коб овог народа,који нажалост траје и дан данас... feeble, zuti car and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Шоне Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 (измењено) Pitaj druga Tita i njegove pulene... Ааааа, значи четрестпрве су комунисти узели и сакрили злато на сигурно место...хвала ти филозофе,човек се учи док је жив... Ако си дошао овде да подјебаваш и овако ниско себе спушташ иди чека те Дачић и компанија. Какво је то понашање и подјебавање са оваквим ретардираним питањима и као не зна вамо тамо. Колико имаш година како те није срамота залудни човече? Измењено Децембар 3, 2013 од Иван Илић Какав је ово начин!?! Имаш опомену због овог! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука