Аурор Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 "Došao bih do trenutka u svom putovanju unazad kada je jedanaesti novembar, slučajno moj rođendan, bio sveti dan, poznat kao Dan primirja. Kada sam bio dečak, i kada je Dvejn Huver bio dečak, svi ljudi svih naroda koji su učestvovali u Prvom svetskom ratu su bili tihi tokom jedanaestog minuta jedanaestog sata Dana primirja, koji je bio jedanaesti dan jedanaestog meseca. Bilo je to tog minuta 1918. godine kada su milioni ljudskih bića prestali da se kasape. Pričao sam sa starijim ljudima koji su bili na ratištu tog trenutka. Rekli su mi, na ovaj ili onaj način, da je iznenadna tišina bila Glas Božiji. Tako da među nama i dalje ima onih koji pamte kada je Bog jasno progovorio čovečanstvu. Dan primirja je postao Dan veterana. Dan primirja je bio svetao. Dan veterana nije. Zato odbacujem Dan veterana preko ramena. Dan primirja ću zadržati. Ne bih hteo da odbacim neku svetu stvar." - Doručak šampiona Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука