Jump to content

Тужно ћоше

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 189
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Нема утехе без живе утехе, а и то је некада ретко.

Треба претрпети, искључити се, помолити се.

Уколико је туга из разлога усамљености и малодушности ту људи могу помоћи.

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

http://orthodoxexperience.blogspot.com/

Беседа "Зашто мени, Боже мој ?"

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

@Aljonka,

Sestrice  0442_feel

Posle posete nekoliko tema danas, bas pravo cose...sta nam je...zar nismo govorili HRISTOS SE RODI samo pre nekoliko dana, na koliko tema toliko ruznih reci prema braci i sestrama svojim....valjda je naisao takav dan.

Sutra je novi dan i glavu gore.

Friends

Bright light almost blinding,

Black night still there shining.

I can't stop keep on climbing,

Looking for what I knew.

Had a friend she once told me,

"You got a love, you ain't lonely."

Now she's gone and left me only,

Looking for what I knew.

I'm telling you now,

The greatest thing you ever can do now,

Is trade a smile with someone who's blue now,

It's very easy just.

Met a man on the roadside crying,

Without a friend there's no denying.

You're incomplete there'll be no finding,

Looking for what you knew.

So anytime somebody needs you,

Don't let them down although it grieves you,

Someday you'll need someone like they do,

Looking for what you knew.

I'm telling you now,

The greatest thing you ever can do now,

Is trade a smile with someone who's blue now,

It's very easy just.

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

@Aljonka,

Sestrice  0442_feel

Posle posete nekoliko tema danas, bas pravo cose...sta nam je...zar nismo govorili HRISTOS SE RODI samo pre nekoliko dana, na koliko tema toliko ruznih reci prema braci i sestrama svojim....valjda je naisao takav dan.

Sutra je novi dan i glavu gore.

????? ?? ????????... ????? ?????? ???? ????? ?????? ??? ?????? ???????? ????? ????? ????????

Подели на овим сајтовима

Не твојих, наравно него остале теме и форумаши једни према другима, неколико тема данас (или сам ја отворила баш такве) и зато и свратих на ово тужно ћоше.

Не морамо увек знати због чега је неко тужан, (ваљда имамо право и на то) али требамо бити ту да им пружимо руку, да им пружимо ЖИВЕ РЕЧИ УТЕХЕ како се овај форум и зове.

0442_feel

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

Procitacu besedu sutra, hvala ti Lave 0442_feel

Poslah danas poruku sa molbom za pominjanje, bas zbog tog osecanja jednom svom "prijatelju" monahu i dobih kao i uvek po usima.

I uvek to shvatim kao nacin da se i ja smirim, makar malo, da ne odgovorim, da me ne potrese, ali mi teze ide.

Zaista ne shvatam tu potrebu "pravoslavaca" da uvek budu "srecni i radosni" kao da ako bi dozvolili sebi da osete bilo sta drugo, da bi se raspali.

Kao da nose naocare, vise ne ni ruzicaste nego ne znam ti koje boje, koje ih sprecavaju da sastradavaju sa onima i koji tuguju.

Pa toliko je raznih osecanja sam Bog dao coveku, da ih preobrazimo u Njemu, a ne da ih ukinemo i svedemo na crnobeli svet na "raduj se" i "ono drugo, tuguj", kao da jedno govori kako "verujemo", a drugo pokazuje nedostatak vere i nade u vaskrsenje.

izvinte, ali ne bi nam sam Gospod davao kao ljudima mogucnost da osetimo toliko toga.

Zasto se plasite svih drugih osecanja?!

I ona imaju svoje mesto i vreme...

Tako, ja sam nocas tuzna, uplasena, svakakva, ali to je moj krst, svima onima koji bi me "tesili" pominjajuci Hristovo vaskrsenje, odma da recem, "da ga ne poznajem i da Ga ne znam, odavno bih sebi grkljan prerezala, On je jedini razlog mog postojanja na ovoj zemlji i izdrzavanja pakla, borbe, jedini cilj i jedina uteha, jedini prijatelj i drug, jedini savetni, sve mi je samo On jer nikog drugog nemam, tako da molim vas nemojte me uciti ono o cemu pojma nemate, jer da biste znali morali bi se odreci sebe i svog crno belog sveta i preko pakla doci do Njega, a vi to niste sposobni sada"...

To je moja poruka svim  "dobronamernim radosti punim ljudima", a ja odoh pomolit' se pa cemo da nastavimo bitke...

Svima vama saljem veliki crvenilo joooj

Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih.

Подели на овим сајтовима

не грдите их, ми смо људи визуелни, док не упознамо неког, не умемо да се радујемо ни тугујемо са њима ...

ево да виде како су се Апостоли међу собом тешили ...

------------------------

Зато се утешисмо утехом вашом; а још се већма обрадовасмо радости Титовој, јер ви сви умиристе дух његов.

...

Али се обрадовах доласку Стефанином и Фортунатовом и Ахајиковом, јер ми они надокнадише што сам био без вас;

Јер умирише дух мој и ваш. Препознајте, дакле, такве.

-----------------------

мада и није да нису у праву за радос'

-----------------------

Благо онима који плачу, јер ће се утешити;

...

Радујте се и веселите се, јер је велика плата ваша на небесима, јер су тако прогонили пророке пре вас.

------------------

Подели на овим сајтовима

?? ??????, ??????? ???? ?????? ???? ? ???????? ????? ????? ???????, ???????? ???? ????? (??? ??? ?? ???????? ??? ?????) ? ???? ? ??????? ?? ??? ????? ????.

?? ?????? ???? ????? ???? ???? ?? ???? ?????, (????? ????? ????? ? ?? ??) ??? ??????? ???? ?? ?? ?? ??????? ????, ?? ?? ??????? ???? ???? ????? ???? ?? ???? ????? ? ????.

stadaradim

????????????? ??? ?? ?? ?? ?? ???????. ?????? ?? ?? ?????, ???????...

Подели на овим сајтовима

Zar nije i Gospod tugovao?

Zar nije i Gospod plakao za prijateljem?

Po čemu smo mi bolji i viši od samog Gospoda pa bismo morali stalno biti radosni stadaradim

...ali neka bude volja Tvoja...

u poslednje vreme često sam tužna..izgubila sam neke drage ljude, sve više je onih koji svojom verom mašu kao zastavom podcenjujući druge, ocenjujući ih, sudeći im..

vrli, vrli svet

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...