Јаков. Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Dugo sam razmišljao da li da stavim ovu temu, o kojoj ukoliko pratite ijedan novinski portal, sigurno ste čuli. Razmišljao sam jer čitajući ga neminovno se mogu javiti sumnje, osude, neverica, zaprepašćenje.. Opet želim da vam predložim nešto.. Neka na vas ovaj tekst preuzet odavde, ne bude ni zrak istine, ni sredstvo manipulacije. Prosto ga samo pročitajte. Kao i odgovor na jednoj kolumni koju ću postaviti nakon prve poruke. Ako sebe zateknete kako kuvate, učinite baš ono što se ne bi očekivalo. Pomognite novčano nekom bolesnom. Ako sebe zateknete kako ste smireni, učinite ono što se očekuje. Pomognite novčano nekom bolesnom. Makar SMS porukom. I to je dovoljno. To će biti znak da na vas ne ostavljaju utisak ovakvi tekstovi i da vaše mišljenje nije formirano pod uticajem medija, već isključivo iskustveno. ------------------------------ OTELI NOVAC OD DRUGE BOLESNE DECE BRUKA: Tijanini roditelji počistili sve pare sa računa, uzeli dva miliona evra! DRUŠTVO 10:35, 31.10.2013. Autor: Ekipa Kurira,Foto: Nebojša Mandić,Foto: Fonet 285 Pošalji e-mail Odštampaj tekst A Jelena i Nebojša Ognjanović odbili da pare dobijene putem donacija poklone deci kojoj je potrebna operacija Nebojša: Ta informacija je budalaština. Nalazimo se u zemlji, radimo svoj posao, idemo na groblje svaki dan, i to je to BEOGRAD - Velika bruka.Jelena i Nebojša Ognjanović, čija je osmogodišnja ćerka Tijana umrla 15. jula ne dočekavši transplantaciju srca u Dečjoj klinici u Hjustonu, pre nekoliko dana podigli su oko dva miliona evra sa računa u Komercijalnoj banci, saznaje Kurir.NeverovatnoHumanitarni račun s kojeg su Ognjanovići podigli novac otvoren je prošle godine i na njega su građani iz Srbije, zemalja regiona, Evrope, ali i celog sveta uplaćivali novac kako bi mala Tijana mogla da ode u Hjuston natransplantaciju srca od 710.000 dolara.- Pre nekoliko dana Tijanini roditelji su podigli oko dva miliona evra s računa na koji su građani uplaćivali novac za operaciju nesrećne devojčice. Kako je bilo mnogo onih koje je dirnula Tijanina sudbina, i iz zemlje i iz inostranstva, i budući da se humanitarnoj akciji odazvala većina javnih preduzeća, privatnih kompanija, javnih ličnosti iz sveta politike, estrade, na računu je bilo mnogo para. Iako je deo potrošen na Tijanin put i lečenje u Hjustonu, opet je ostalo mnogo. Taj novac, tačnije, oko dva miliona evra, Jelena i Nebojša Ognjanović podigli su pre nekoliko dana. Bili smo iznenađeni njihovim postupkom, ali nismo mogli da ih sprečimo da podignu novac s humanitarnog računa koji glasi na njihovo ime - priča izvor Kurira iz Komercijalne banke.Prekid saradnjeTijanina bolest ujedinila je ljude iz cele bivše Juge, Evrope i sveta, pa su se svi angažovali da se novac sakupi što pre kako bi Tijana na vreme stala u red za novo srce u bolnici u Hjustonu. Iako je novac sakupljen i Tijana početkom aprila ove godine otputovala u Hjuston, njeno srce nije izdržalo i umrla je 15. jula. Sahranjena je nedelju dana kasnije na beogradskom groblju Lešće.Iako je posle Tijanine sahrane javnost očekivala da će njeni roditelji preostali novac pokloniti u humanitarne svrhe, za lečenje druge bolesne dece, to se nije dogodilo. Umesto da to urade, Tijanini roditelji su odbili da govore na tu temu i potpuno prekinuli kontakt s medijima koji su najviše doprineli da se javnost motiviše da donira novac za Tijanu.Nebojša Ognjanović nije odgovarao na naše pozive, ali nam je na SMS sa pitanjima odgovorio da je naša informacija o podizanju dva miliona evra budalaština.- To nije istina. Nalazimo se u zemlji, radimo svoj posao, idemo na groblje svaki dan, i to je to - odgovorio je Ognjanović, izbegavši da odgovori na pitanje da li je novac još na računu i koliko ga je ostalo posle Tijaninog lečenja. Počivaj u miru... Tijana Ognjanović Računi klijenata su strogo čuvana tajnaU Komercijalnoj banci juče nisu mogli ni da potvrde ni da negiraju naša saznanja.- Računi svih naših klijenata, pa i Ognjanovića, strogo su čuvana tajna i informacije o njima mogu se dati samo na zahtev suda - rekao nam je Goran Milićević, direktor marketinga u Komercijalnoj banci. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Svideo mi se ovaj odgovor, ali ni njega ne smatram odgovorom, već više odjekom na prethodni tekst. UNIŠTAVANJE HUMANOSTI BEZ KOMENTARA 31 OKT 2013 AUTOR ALEKSANDAR BECIC PIŠE: Aleksandar Bećić Rat za slavom i velikim tiražom u medijima Srbije se nastavlja. Ovaj put, na udaru (kad već ne prolazi Farma) je humanost građana ove zemlje, ali i čitavog regiona.Naslovna strana Kurira obigrala je čitav region. Rekordi su oboreni. Tiraž je planuo. Poseta na sajtu – nikad veća. Čak je tokom dana portal Kurira „štucao“ – bio nedostupan, jer je poseta bila nemerljiva preko računara. Povremeno se mogao videti na mobilnim telefonima.A naslov je svakoga udarao u glavu.„Tijanini roditelji počistili sve pare sa računa: uzeli dva miliona evra“ masnim slovima, preko čitave naslovne strane. Sve sa slikom umrlog deteta. Sve sa slikom roditelja načinjenom na sahrani. I uz nadnaslov „Bruka: oteli novac od druge bolesne dece“.I?I zarad toga, sasečena je u korenu svaka mrva nade da će se ikada više u ovoj zemlji sakupiti novac za bilo koje dete.I zarad toga, na Jelenu i Nebojšu Ognjanovića već danas svi, ali svi gledaju sa osudom. Verovatno ih pljuju na ulici.I zarad toga, na ovo dvoje ljudi, sa kojima se niko, ali niko u Srbiji ne bi menjao, danas mogu da polete kamenice. Ili nešto mnogo gore.Zarad anonimnog izvora iz Komercijalne banke.Da ne bude zabune, poznato mi je da novinari (i sam sam bio u toj situaciji mnogo puta) moraju da čuvaju svoje izvore.Da ne bude zabune, načelo poverljivosti je najvažnije u mojoj profesiji. Važnije i od istog tog načela kad se primenjuje u svešteničkoj ili lekarskoj profesiji.Da ne bude zabune, zbog ovakve stvari – lete glave.Šteta, ona nepovratna, neopoziva, neispravljiva je napravljena. Ne verujem da će bilo koji roditelj u Srbiji više uspeti da sakupi i 100 dinara za lečenje deteta. Ne verujem da će bilo ko od onih koji imaju pare hteti da da za lečenje.Ali, rezultat je postignut. Tiraž je planuo, a poseta – nikad veća.„Dobro, a kako bi ti uradio, da si još uvek urednik u Kuriru“, pitao me je jedan kolega iz elektronskih medija.Ja bih – da sam dobio priču od neimenovanog izvora iz Komercijalne banke, najpre otišao u Tužilaštvo. Rekao bih šta me muči. Našao bih način da pokrenem mehanizam. Pa bi Tužilaštvo zatražilo od Suda da izda nalog Komercijalnoj banci za proveru računa. Jer, u našim bankama ne možete tek tako da podignete (kako se opisuje) dva miliona evra. Morate se najaviti. Pa bi Sud dobio izveštaj iz banke. A tek onda, kada bih imao papir – pravio bih priču. Pod uslovom da je priča tačna. Ako bi se ispostavilo da priča nije tačna, onda bih ozbiljno porazgovarao sa izvorom.Rekoh da za iznos od dva miliona evra morate da se najavite. Pitam se – zašto taj izvor nije pozvao ekipu Kurira onda kada su se Tijanini roditelji pojavili sa zahtevom?Bez obzira na to da li je cela priča tačna ili nije, ostaje pitanje ko je hteo da uništi humanost u ovoj zemlji?Nazovite me naivnom budalom, ali ću ja i dalje slati SMS poruke kada vidim da je nekome potrebna pomoć. Više od toga nažalost ne mogu.Nazovite me naivnim, ali neko je odlučio da roditeljima mrtve devojčice nacrta metu na čelu. A šta ako su oni podigli novac i dogovorili se sa nekim drugim porodicama da plate lečenje? Šta ako su oni dali novac u humanitarne svrhe? Šta ako su ga uplatili državi Srbiji?Šta ćemo onda?Da li biste se menjali sa njima? Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 a odakle im informacija da su podigli pare sa računa ? jel to pretpostavka novinara Kurira ili istina ? Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Navode da je to izvor iz banke. Naravno da ne smeju otkrivati konkretno ko. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Aj bre, ko jos uopste uzima Kurir za ozbiljno po bilo kom pitanju?! Okanite se ljudi spletkarenja... Ђуро Станивук, Marko. and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Ја и даље сматрам да нема ништа лепше од тога него када људима помажеш.Ја не улазим у то дали је та вест тачна или није , али је у сваком случају штетна за оне људе и децу којима се сада шаље помоћ и ис тог разлога не треба објављивати такве вести чак и да су тачне. Људима увек треба помоћи у невољи и то је нешто најплеменитије . DYNABLASTER, Никола Поповић and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Nema to nista veze ni sa cime. Bog je Bog zivih, a ne mrtvih. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivana032 Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 У шта се ми то претварамо? Без обзира да ли је тачна вест или не, како било ко нормалан има срца да се бави овим стварима? Ови људи су изгубили дете, а сад их треба још напасти да су узели те паре. И да јесу и да нису, нас то не треба да се тиче, не дао Бог никоме тако тешко искушење у овом животу. Малој Тијани нека Господ подари Царство Своје, а њене родитеље нека утеши у превеликом болу. Ненад Р., feeble and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Čekam vaskrsenje mrtvih i život budućeg veka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 У шта се ми то претварамо? Без обзира да ли је тачна вест или не, како било ко нормалан има срца да се бави овим стварима? Ови људи су изгубили дете, а сад их треба још напасти да су узели те паре. И да јесу и да нису, нас то не треба да се тиче, не дао Бог никоме тако тешко искушење у овом животу. Малој Тијани нека Господ подари Царство Своје, а њене родитеље нека утеши у превеликом болу. U sta se ti pretvaras? Kako to bez obzira da li je vest tacna ili ne? Pa zar u tom trenutku kad im se desi to sto se desi i kad opet imaju mogucnost da sprece nekom drugom detetu da se to desi,prokleti novac odnosi pobedu? Mala Tijana nista nije kriva,ona nazalost nije uspela da prezivi,ali ima dece kojoj te pare mogu dobro doci da dobiju sansu da prezive i to su i ovi ljudi obecali da ce sav novac preusmeriti,jer niko nije dao dinar za njih,nego za Tijanu i oni uzimaju te pare i ti kazes to se nas ne tice? Pa kakvo drustvo vi ljudi zelite? Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 @@МилошБГ, polako bre Miloše ček da se sazna prvo istina ovu vest je preneo kurir ne zaboravi KURIR ! није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Navode da je to izvor iz banke. Naravno da ne smeju otkrivati konkretno ko. Računi klijenata su strogo čuvana tajna U Komercijalnoj banci juče nisu mogli ni da potvrde ni da negiraju naša saznanja. - Računi svih naših klijenata, pa i Ognjanovića, strogo su čuvana tajna i informacije o njima mogu se dati samo na zahtev suda - rekao nam je Goran Milićević, direktor marketinga u Komercijalnoj banci. pa da sačekamo onda није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 @@МилошБГ, polako bre Miloše ček da se sazna prvo istina ovu vest je preneo kurir ne zaboravi KURIR ! Ne radi se ovde o tome. Ovde ljudi iznose to da cak iako su oni uzeli pare sa racuna za sebe da ne vide problem. Ja o tome diskutujem,dakle cak i ako se ispostavi da nisu uzeli ni dinar,ja pricam o tome kako ljudi razmisljaju oni koji ne vide problem u tome da neko uzme humanitarne pare za sebe i prekrsi javno obecanje. I ne radi se to o ovim ljudima,ziki,peri,nego uopsteno. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 @@МилошБГ, znam ja o čemu ti diskutuješ , ali sačekaj prvo da čuješ da li je informacija tačna s druge strane ako je to bio privatan račun , na koji su ljudi dobrovoljno uplaćivali humanitarna sredstva , ne vidim razlog da im bilo ko viri u novčanik drugo je pitanje da li su oni humani ili ne , i da li će ta sredstva proslediti dalje ja bi ipak malo sačekala није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 А шта ако нису узели те паре , како би се ми осећали да нас неко оптужује а да притом нисмо то урадили и да смо изгубили најмилијег. Ја сам и раније написао да не улазим у то шта је истина , јер не знам , али не треба да се замајавамо око тога јер су ово осетљиве ствари. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Ne radi se ovde o tome. Ovde ljudi iznose to da cak iako su oni uzeli pare sa racuna za sebe da ne vide problem. Ja o tome diskutujem,dakle cak i ako se ispostavi da nisu uzeli ni dinar,ja pricam o tome kako ljudi razmisljaju oni koji ne vide problem u tome da neko uzme humanitarne pare za sebe i prekrsi javno obecanje. I ne radi se to o ovim ljudima,ziki,peri,nego uopsteno. Polako brate mora prvo nešto da se desi da bi znali ko šta priča. Neko na ovako neproverenu informaciju reaguje šokantno ajde barem ti ne ulazi u tračarske varijante da neko popije i sok pored kafe jer je interesantan i šokantan. A možda se ogrebe i za ručak. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука