Jump to content

Corel PaintShop Pro

Оцени ову тему

Тавита

Препоручена порука

Kad smo dobili Ruler bojimo pozadinu bojom koju zelimo da nam bude pozadina (moze se ubaciti i slika ili kolaz slika, ili sta god nam padne napamet i kako god zelimo da dizajniramo nas kalendar) dakle mi cemo staviti crnu boju i to biramo alat Flood Fill Tool i iz palete boja biramo nasu boju i bojimo nasu pozadinu

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Kada smo odradili gornji deo (bazni) prelazimo na donji, sad nam je ideja da napravimo mesto gde ce mo smestiti kalendar, mi cemo tankim crtama od 1mm tabelirati donji deo i to ce mo od donjeg dela odvojiti 2cm i po 2 cm od strana i na svakih 2 Cm po jedna crta.

I to biramo alat Pen Tool oznacavamo debljinu linije i tip linije

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

I na ovom baznom delu ostaje jos da se ubaci koja je godina i dani u mesecu u pitanju, mi cemo ubaciti tekucu 2006 i to cemo izabrati Text Tool i po Ruleru ce mo oznaciti mesto gde cemo postaviti natpis 2006 a u opcijama ovog tool-a cemo izabrati font i velicinu (u nasem slucaju mi cmo uzeli font Arial Cirilica i velicinu 72)

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Nakon ubacene godine koja ce se ponavljati na svim mesecima (logicno) ostaje da se ubace i dani u mesecu i na nasem kalendaru ce biti rasporedjeni kao dve nedelje, takodje po Ruleru biramo gde cemo ih postaviti i sa Text Toolom biramo font i velicinu (u nasem slucaju mi smo uzeli font Yu Times sa velicinom fonta 24 i postavili smo ih 5mm od vrha i 5mm od dna linije koju smo prethodno nacrtali)

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Nakon ovoga ostaje nam da uradimo za svaki mesec posebno raspored dana, to necu objasnjavati jer je prethodnim korakom objasnjeno kako, znai Text Tool-om odaberemo font i velicinu a po ruleru biramo mesto gde postavljamo broj u zavisnosti od meseca, i to je to kostur kalendara je zavrsen ostaje samo da se ubaci slika u rupu koju smo njoj namenili.

Ja cu objasniti samo za jedan mesec i uradicu samo za jedan mesec, i to cu izmixovati dve slike i dobicemo sliku koju cemo ubaciti u kalendar

Znaci imamo dve slike, ja uzimam ove dve kao primer od kojih cemo napraviti jednu i to cemo iz druge iseci medu i ubaciti je u prvu

Постављена слика

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Sad ponavljamo postupak sve dok nedobijemo selektovanog samo medveda i to drzimo taster Shift i levim klikom misa oznacavamo polja koja zelimo da ukljucimo u selekciju sve dok neizvucemo ono sto smo zamislili, radi bolje selekcije uvelicavamo sliku nebi li videli sve oblasti koje zelimo da izvucemo (ovo je obavezno uvek uvelicati sliku i videti i najsitnije delove koji ostaju neselektovani)

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...