Jump to content

Кристална лобања

Баба

Препоручена порука

Ukoliko kristalna lubanja je zaista tako drevna, postavlja se pitanje na koji način je izrađena. 

Ne znam da li je moguće utvrditi njenu starost na osnovu ugljenika, pošto kažu da to nije pouzdana metoda i da je moguće dobiti neverovatne rezultate. 

Interesantno je u svakom slučaju. Kao i piramide, koje bi i danas bilo teško sagraditi sa svom mogućom tehnikom. 

Nisam bio u Egiptu, ali nikad neću zaboraviti impresiju mog pirjatelja građevinskog inžinjera, koji je obišao zaista ceo Svet. Video što se tiče struke skoro sve što je moguće videti. Kada mi je izneo svoje impresije o boravku u Egiptu, rekao je: "Zamisli, stajao sam pred piramidom i divio se istinski. To je zaista građevina kakvoj nema ravne!" To je on pričao sa neke stručne (građevinske) strane, a estetski, to je već stvar ukusa svakog od nas. 

Isto je i za lubanju, to jest lubanje, o kojima pričamo u ovoj temi. Draguljari i zanatlije koji obrađuju drago i poludrago kamenje, tvrde da im je nemoguće sada sa svim merenjima i alatima, napraviti nešto slično, kao što su te lubanje. 

Neminovno ovde se ostavlja mogućnost raznim teorijama zavera, počev od vanzemaljaca pa do tajnih društava, ali je činjenica da je istina nepoznata. Uostalom što se sve mora i znati. Kako je nastala lubanja, piramida...? Jednostavno neke odgovore je nemoguće dobiti. 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...