Ignjatije Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Братство православне омладине Црне Горе: Говор мржње атеиста према Цркви преко друштвених мрежа Поштовани, Бог је створио сваког човјека као слободно и мисаоно биће а тиме му дао слободну вољу да бира свој пут. Не оспоравајући било чије право да вјерује или не Братство православне омладине не обраћа се атеистима као покрету већ Вама као организацијама које вјероватно не знате начин обраћања људи из организација којe подржавате и помажете. Како сте у јавности препознати као организације које се примарно боре за праведно друштво, лишено дискриминације по било ком основу, за елиминацију говора мржње и нетолеранције, сматрамо да сте одговорни и према онима које делегирате, да у ваше име то чине. Да бисте послушали аудио материјал кликните овде Ђуро Станивук and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Говорник каже да не шире мржњу него некултуру и безобразлук. Можда је и у праву. Мада мислим да има и мржње. Много је више некултуре и безобразлука него мржње. Испод сваке части и људског достојанства. Џаба дипломе и начитаност. Када од образовања нема образа. Остаје само овање, псовање, њакање. kordun, Istochnik, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Наводимо неке од примјера унапријед Вам се извињавајући на непримјереном садржају... Уочи прославе 8 вјекова манастира Ђурђеви ступови, Драган Корпивица (@DraganKoprivica) из ЦДТ, препоручује групи #AteistiCG hajdmo te sjutra u džurdževe stupove... biće zeze hihihihihhi da slavimo dva veka vuka hihihihihhi; Његова колегиница, из исте организације, Милица Ковачевић, а поводом освештавања Храма Христовог Вскрсења у Подгорици каже Milica Kovacevic @MilicaCDT 26 Sep Ako se na ovom otvaranju crkve nikome ne ukaže fluorescentna gospa, ili makar fluorescentni st. Pete of Cetinje , zaludu su krečili. На иронични позив једне активисткиње, како би атеисти требало да дођу да освјештају Храм Христовог васкрсења у Подгорици, Дарко Ивановић из Грађанске Алијансе одговара: Darko M. Ivanovic @skockopg @DanicaMNE nemam kad. Imam dijareju tog dana. На сам дан освештавања Храма у Подгорици, Ковачевићева каже за митрополита Амфилохија да "блебеће" Milica Kovacevic @MilicaCDT 7 Oct Risto misli da je ovo što blebeće ruski jezik. Nije Истог дана, на опаску једног учесника у конверзацији да су нека дјеца отишла на литургију, на освештање Храма, Милица Ковачевић препоручује рецепт за такву дјецу: @drloncar E ja bih da sam taj roditelj dijete oma kod psihijatra icon smile Братство православне омладине: Атеисти преко друштвених мрежа шире говор мржње против СПЦ )). U stvari, prvo batine, pa kod psihijatra icon smile Братство православне омладине: Атеисти преко друштвених мрежа шире говор мржње против СПЦ ) Овим предсједница ЦДТ врло експлицитно указује да дјеца која иду у храм имају психичке проблеме које треба лијечити. А прије лијечења препоручује једну сасвим примјерену "васпитну" методу. Поштовани, Сличних примјера има још јако пуно. Демократија јесте слобода ријечи, али не и некултуре и одсуства цивилизоване комунације. Млади су упућени на друштвене мреже као популарни вид комуникације, па Вам указујемо на говор мржње које штети сваком младом човјеку и друштву у цјелини. Сматрамо да сте дужни, као најзначајнији донатори организација које наведени људи представљају, да их упозорите да је овакав језик омаловажавања није у складу са темељним принципима слободног и демократског друштва. Уколико мислите да то није ваша обавеза, то ћемо разумјети као вашу сагласност са наведеним ставовима. У жељи да добронамјерно схватите наше обраћање, Братство православне омладине Црне Горе предсједник, Миајло Бацковић http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Братство православне омладине: Атеисти преко друштвених мрежа шире говор мржње против СПЦ Братство православне омладине Црне Горе упутило је јуче отворено писмо покровитељима и медијима у којем истичу да под параваном групе Атеисти Црне Горе на друштвеним мрежама Фејсбуку и Твитеру Центар за демократску транзицију из Никшића шири говор мржње против Православне цркве у Црној Гори и митрополита црногорско приморског Амфилохија. Како преноси „Блиц Црна Гора“, на двадесетак званичних адреса међу којима су и USAID, Балкански фонд за демократију, Амбасада САД, министарства Пољске и Холандије, Институт за отворено друштво, Координациони тим за имплементацију комуникационе стратегије о евроатлантским интеграцијама, као и више фирми из Црне Горе јуче је стигло писмо предсједника Братства православне омладине, јереја Миајла Бацковића у коме их упозорава на синхронизовану медијску пропаганду неформалне организације Атеисти Црне Горе у којима су најактивнији Драган Копривица и Милица Ковачевић из Центра за демократску транзицију ЦДТ, као и Дарко Ивановић из Грађанске Алијансе. „У посљедње вријеме, на запрепашћење свих религиозних људи у Црној Гори, а нарочито православних хришћана, челници ове организације, Милица Ковачевић и Драган Копривица, путем друштвених мрежа (Фејсбук и Твитер), у крајње омаловажавајућем тону, са изразито увредљивим коментарима се обраћају православним хришћанима и црквеним великодостојницима“, наводи се у писму. Из организације Атеисти Црне Горе су рекли да је ријеч о приватним ставовима појединаца, а не говору мржње. „Атеисти Црне Горе функционишу као неформално удружење на друштвеним мрежама и цитати православне омладине немају везе са њима већ су то искључиво моји ставови са мојих приватних профила. Не знам да ли могу да се цитирају приватни ставови, али ја стојим иза свега што напишем и потврђујем да је то што је написано скинуто са мог профила“, казао је Драган Копривица, коментаришући оптужбе Братства православне омладине. „На иронични позив једне активисткиње, како би атеисти требало да дођу да освештају храм Христовог Васкрсења у Подгорици, Дарко Ивановић из Грађанске Алијансе одговара:„немам кад. Имам дијареју тог дана“. На сам дан освештавања Храма у Подгорици, Ковачевићева каже за митрополита Амфилохија да „блебеће“. „Ристо мисли да је ово што блебеће руски језик. Није“, стоји у отвореном писму Братства православне омладине. „Сматрамо да сте дужни, као најзначајнији донатори организација које наведени људи представљају, да их упозорите да овакав језик омаловажавања није у складу са темељним принципима слободног и демократског друштва. Уколико мислите да то није ваша обавеза, то ћемо разумјети као вашу сагласност са наведеним ставовима“, истиче се у писму предсједника Братства православне омладине. Портал ИН4С добио је увид у писмо Братства православне омладине Црне Горе, које објављујемо интегрално. *** Поштовани, Бог је створио сваког човјека као слободно и мисаоно биће а тиме му дао слободну вољу да бира свој пут. Не оспоравајући било чије право да вјерује или не Братство православне омладине не обраћа се атеистима као покрету већ Вама као организацијама које вјероватно не знате начин обраћања људи из организација којe подржавате и помажете. Како сте у јавности препознати као организације које се примарно боре за праведно друштво, лишено дискриминације по било ком основу, за елиминацију говора мржње и нетолеранције, сматрамо да сте одговорни и према онима које делегирате, да у ваше име то чине. Мислимо, прије свега, на организације које у приличној мјери користе вашу финансијску подршку за реализацију различитих програма. Једна од таквих организација је свакако и Центар за демократску транзицију (ЦДТ), организација која вас наводи као донаторе, претпостављамо на програмима чији су циљеви усклађени са неким наведеним вриједностима слободног друштва. У последње вријеме, на запрепашћење, свих религиозних људи у Црној Гори, а нарочито православних хришћана, челници ове организације, Милица Ковачевић и Драган Копривица, путем друштвених мрежа (Фејсбук и Твитер), у крајње омаловажавајућем тону, са изразито увредљивим коментарима се обраћају православним хришћанима и црквеним великодостојницима. Наводимо неке од примјера унапријед Вам се извињавајући на непримјереном садржају… Уочи прославе 8 вјекова манастира Ђурђеви ступови, Драган Корпивица (@DraganKoprivica) из ЦДТ, препоручује групи #AteistiCG hajdmo te sjutra u džurdževe stupove… biće zeze hihihihihhi da slavimo dva veka vuka hihihihihhi; Његова колегиница, из исте организације, Милица Ковачевић, а поводом освештавања Храма Христовог Вскрсења у Подгорици каже Milica Kovacevic @MilicaCDT 26 Sep Ako se na ovom otvaranju crkve nikome ne ukaže fluorescentna gospa, ili makar fluorescentni st. Pete of Cetinje , zaludu su krečili. На иронични позив једне активисткиње, како би атеисти требало да дођу да освјештају Храм Христовог васкрсења у Подгорици, Дарко Ивановић из Грађанске Алијансе одговара: Darko M. Ivanovic @skockopg @DanicaMNE nemam kad. Imam dijareju tog dana. На сам дан освештавања Храма у Подгорици, Ковачевићева каже за митрополита Амфилохија да ”блебеће” Milica Kovacevic @MilicaCDT 7 OctRisto misli da je ovo što blebeće ruski jezik. Nije Истог дана, на опаску једног учесника у конверзацији да су нека дјеца отишла на литургију, на освештање Храма, Милица Ковачевић препоручује рецепт за такву дјецу: @drloncar E ja bih da sam taj roditelj dijete oma kod psihijatra )). U stvari, prvo batine, pa kod psihijatra ) Овим предсједница ЦДТ врло експлицитно указује да дјеца која иду у храм имају психичке проблеме које треба лијечити. А прије лијечења препоручује једну сасвим примјерену ”васпитну” методу. Поштовани, Сличних примјера има још јако пуно. Демократија јесте слобода ријечи, али не и некултуре и одсуства цивилизоване комунације. Млади су упућени на друштвене мреже као популарни вид комуникације, па Вам указујемо на говор мржње које штети сваком младом човјеку и друштву у цјелини. Сматрамо да сте дужни, као најзначајнији донатори организација које наведени људи представљају, да их упозорите да је овакав језик омаловажавања није у складу са темељним принципима слободног и демократског друштва. Уколико мислите да то није ваша обавеза, то ћемо разумјети као вашу сагласност са наведеним ставовима. У жељи да добронамјерно схватите наше обраћање, Братство православне омладине Црне Горе предсједник, Миајло Бацковић http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ovi u CG se stvarno takmice ko ce da napravi vecu budalu od sebe, proglasavajuci "govorom mrznje" svako misljenje koje im makar malo zasmeta Млађони је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Nista novo zapravo. Mene recimo cudi ta njihova opsednutost da negativno govore o Bogu,religijama i vernicima. Zivot je kratak, posebno tim ateistima, sto ga trositi na trolovanje....nije mi jasno. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ovi u CG se stvarno takmice ko ce da napravi vecu budalu od sebe, proglasavajuci "govorom mrznje" svako misljenje koje im makar malo zasmeta Mislim da to ipak nije daleko od istine. Jer kako nazvati komentare pune predrasuda i uvreda prema jednoj grupi ljudi? I da se ponavlja iznova i iznova i iznova i sve vise? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 To se zove de-gradatia. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Mislim da to ipak nije daleko od istine. Jer kako nazvati komentare pune predrasuda i uvreda prema jednoj grupi ljudi? Nazvati ih upravo tako: predrasude i uvrede. Govor mrznje je nesto sasvim drugo. A ako cemo tako, onda je patrijarh trebalo da bude sankcionisan zbog govora mrznje jer je za pedere rekao da su bolesnici koji treba da se lece. Od svega na ovom spisku, po slobodnoj proceni bih rekao da je to mnogo gore. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Не знам да ли је говор мржње, али некултуре и безобразлука сигурно јесте. Једном сам случајно налетила на ФБ-у на групу атеисти Србије и оно шта они тамо пишу је престрашно. То су таква вријеђања вијерника да сам ја остала без текста. То су такве бљувотине да не може човјек повјеровати да то пише неко ко "има разума"! Не знам чему то све! Ако не вјерујеш, ок не вјерујеш, али то ти не даје право да мене вијерника називаш ретардом или још и горе. Наравно, не генерализујем и нису сви атеисти такви, али оно шта сам ја видјела није добро. DYNABLASTER, Mилена КШ and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Nazvati ih upravo tako: predrasude i uvrede. Govor mrznje je nesto sasvim drugo. A ako cemo tako, onda je patrijarh trebalo da bude sankcionisan zbog govora mrznje jer je za pedere rekao da su bolesnici koji treba da se lece. Od svega na ovom spisku, po slobodnoj proceni bih rekao da je to mnogo gore. Ali taj skup predrasuda i uvreda i gledanje sa visine u zbiru kako ja vidim cine govor mrznje. Jel mozes da mi ti definises sta je govor mrznje? Za patrijaha ne znam sta je rekao, ali valjda treba da se gleda u kom kontekstu je sta receno. Mislim da patrijah ne bi trebao da komentarise tako ali kako vidim napao je stanje a ne licnost homoseksualaca. Ali kao sto rekoh nisam puno upucen u to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Jel mozes da mi ti definises sta je govor mrznje? Ako mene pitas: otvoreno izrazavanje mrznje ili pozivanje na nasilje. Mislim da patrijah ne bi trebao da komentarise tako ali kako vidim napao je stanje a ne licnost homoseksualaca. Pa isto tako i oni koji su rekli da vernici treba da se lece kod psihijatra moze da kaze da je napadao stanje a ne licnosti. Opasan je to teren. Za cas moze da se okrene protiv tebe samoga. Pogotovo sto su te definicije cesto takve da se mogu tumaciti drugacije od situacije do situacije. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ako mene pitas: otvoreno izrazavanje mrznje ili pozivanje na nasilje. Pa isto tako i oni koji su rekli da vernici treba da se lece kod psihijatra moze da kaze da je napadao stanje a ne licnosti. Opasan je to teren. Za cas moze da se okrene protiv tebe samoga. Pogotovo sto su te definicije cesto takve da se mogu tumaciti drugacije od situacije do situacije. Ali sta je otvoreno izrazavanje mrznje? Za nasilje se slazem. Ali koje tacno stanje? Verovanje nje psihicka bolest, sto bi znacilo da ako oni to stvarno tako misle onda nisu obrazovani ocigledno ili znaju da to nije psihicka bolest ali ipak govore da treba da se lece kod psihijatra sto znaci da namerno vredjaju druge. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Lol. Može li neko da mi kaže gde je ovde u tekstu govor miržnje, da mi citira odozgo pošto ja ne nađoh. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 sto znaci da namerno vredjaju druge. Namerno vređanje drugih nije isto što i govor mržnje.I ja namerno vređam druge (pogotovu drugove) kada trolujem, a to radim često, ali daleko od toga da bilo koga mrzim. Doduše radim to malo suptilnije i ono ne baš ovako ali sve jedno opet je na neki način vređanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука