Jump to content

Na izborima u Hrvatskoj vodi Josipovic

Оцени ову тему

Guest nikolastojanoviccuprija

Препоручена порука

• Гости

Prema prvim anketama, na predsedničkim izborima u Hrvatskoj kandidat Socijaldemokratske partije Ivo Josipović dobio je 64,6 odsto, a nezavisni kandidat Milan Bandić 35,4 odsto podrške birača. Josipović već slavi na Facebooku, uz Betovenovu "Odu radosti".

Ivo Josipović oglasio se posle objavljivanja anketa na svom Facebook profilu i zahvalio svima koji su za njega glasali.

"Prijatelji, hvala svima!!!! Molimo za još malo strpljenja do objave prvih neslužbenih rezultata iz DIPa. U ponoć ću se obratiti svima i na televiziji, ali i Vama svima na Facebooku", napisao je Josipović.

Kako prenosi "Večernji list", Josipović je postavio i link na Betovenovu "Odu radosti", uz reči "Veselite se s nama".

Direktori kampanja dvojice kandidata nastavili su večeras međusobna optuživanja.

Pobedila je evropska Hrvatska, izjavio je direktor Josipovićeve kampanje Mirando Mrsić, dodavši da je protivnička strana vodila prljavu kampanju.

Direktor Bandićeve kampanje Duško Ljuština izrazio je žaljenje što Josipović nastavlja s napadima, rekavši da su se protiv Bandića svrstale državne institucije koje to nisu smele - državna izborna komisija koja im je zabranila spot i Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, čiji je portparol zadnji dan kampanje izjavio da se protiv Bandića vrši istraga na osnovu 21 krivične prijave.

Rekavši da se izborni rezultati još ne znaju, kao i da je u BiH zabeležen veliki broj glasova, Ljuština je indirektno priznao da nije optimista, rekavši da bi s glasovima iz BiH Bandić mogao osvojiti do 40 odsto glasova, što je do sada najbolji rezultat nekog nezavisnog kandidata.

Podaci ankete, koju je agencija "Ipsos plus" provela za RTL televiziju, ne uključuju birače u inostranstvu, odnosno u BiH, gde je glasalo znatno više ljudi nego u prvom krugu.

Birači su glasali na ukupno 6.863 mesta, od kojih je 6.550 u zemlji, a 250 u 55 zemalja sveta, od čega najviše u BiH, ukupno 124, dok je u Srbiji otvoreno 14 biračkih mesta.

Pravo glasa ima 30.000 građana Hrvatske koji imaju prebivalište u Srbiji, ili koji su se na dan izbora zatekli u zemlji.

Na drugi krug izišao je veći broj birača nego u prvom, a pogotovo je značajno veći odziv u BiH, gde je glasalo skoro dva puta više ljudi nego u prvom krugu.

Izbori su protekli bez incidenata, osim u Dugopolju kod Splita, gde su se potukla dva člana biračkog odbora, od kojih je jedan imao dva promila alkohola. Incident nije ugrozio rad biračkog odbora.

Znatno veći problem bilo je kršenje izbornog ćutanja, o čemu je izvestila nevladina organizacija GONG, koja je pratila izbore na deset odšto biračkih mesta u Hrvatskoj, deset biračkih mesta u BiH i još nekoliko zemalja.

Znatno veći broj kršenja odnosio se na Milana Bandića, za koga su u mnogim sredinama agitovali i katolički sveštenici.

Državna izborna komisija upozorila je da izlazne ankete ne predstavljaju izborne rezultate, koji će se znati u ponoć, odnosno sutra u podne.

Pedesetdvogodišnji pravni ekspert i kompozitor klasične muzike Josipović je u prvom krugu izbora, održanom 27. decembra, dobio 33,4 odsto glasova, što je bila više nego dvostruko veća prednost u odnosu na Bandića.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Vodi ovaj Josipovic a ja sam vise bio za Bandica i ako je ustasa ! Ovaj Josipovic mi je mnogo ugladjen pa mi to mirise na nekakvo novo povezivanje sa Hrvatskom u njenim sadasnjim granicama ! Bandic je ipak nas covek balkanac sa kojim bi moglo i da se pije i da se bije a sa ovim ....

Подели на овим сајтовима

Уф хрвати,ако нешто баш не волим,то су они...

Не знам,мени су њихови избори по принципу,изабери неке од следећих...

-Анте Павелић,Макс Лубурић(због овог ћу мењам ник ),Андрија Артуковић...

...или у преводу,сви су исти... 0409_feel

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

meni je malo onaj bandic - bandoglav ...

slusam hrvatski radio kada nisam kuci

[cuje se odlicno (mislim nocu) dok rts ... :) ...valjda ce biti bolje kad zavrse toranj]

tako da poznajem malo ovog bandoglavog ... i uopste mi nije simpatican !

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...