Тања1 Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 ...јер то је исто као и кад звезде естраде Србије избегавају да плате порез Србији од прихода који зараде ван земље! Они би заиста овде били "звезде естраде" када би у Данску платили порез хахахха Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 A koji je negativan efekat kada mu klepis porez? Ko ima stetu? Очигледно ниси разумео шта је негативан екстерни ефекат. http://www.ius.bg.ac.rs/prof/Materijali/ilpgor/Eksterni%20efekti%20-%20materijal%20za%20nastavu.pdf Ne moze se porediti danska ili nemacka sa srbijom sli se moze onih 450 000 ha neobradjene zemlòje oporezovati i tako polako prebaciti u posed onih koji ce je obradjivati. Хоћеш свакако, али ћеш тиме пребацити на неправедан начин на тајкуне. Ја нема ништа против тајкуна и тржишта али имам против тога да држава неком интервенцијом утиче на цену на тржишту и тиме помаже тајкуне а штети власника земље. Ја ту не видим ништа праведно и исправно, нити либеларно. Шта је либеларно и тржишно код тога да држава монополом утиче на цену земљшита и присиљава неког да је прода. Нема ту ни Л од либеларизма. UJuuuuuu jos kako bato ....to bih tek drao ... ali ne na balkanski nacin pa jedan stan na mene, jedan na zenu, jedan na cerku vec da vidimo ko su clanovi zajednickog domacinstva pa onda rebnuti porez ....pa ko hoce da bude gospodin da ima kucu, stan, vikendicu moze, ali bi debelo placao luksuz .... Види се да си Шешељевац. Тако је Шешељ направио генијалан порез на луксузне аутомобиле. Другим речима већи порез на луксу плаћа неко ко има форда са две и по иљаде кубика 91 годиште а онај што има мерцедеса ц класе са 1800 кубика не плаћа порез на луксус генијално решење, одрао је власнике луксузних аутомобила! oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Мени то размишљање дебело није јасно. Шта има везе где има кућу? Он плаћа порез на некретнину који плаћа, да ли та кућа стоји пуста или неко живи у њој - небитно је. Eto vidis da nisi glup .... isti princip primeni na neobradjenu zemlju .... kakve veze ima da li je neko obradjuje ili ne .... pOrez mora da se placa ... Nemci imaju sistem za oporezivanje firmi, proracunaju ti kapacitet i na osnovu toga razrezu porez ... pa ti ako nemas posla tvoj pèroblem ... nisi trebao tako verliki pogon da pravis vec manji ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 ...јер то је исто као и кад звезде естраде Србије избегавају да плате порез Србији од прихода који зараде ван земље! Они би заиста овде били "звезде естраде" када би у Данску платили порез хахахха Ја против тога немам ништа, али друго је да се плаћа додатни порез на земљу јер се не обрађује или на стан ако се не живи у њему. Постоји порез који се плаћа на сваку некретнину, и не видим зашто треба уводити додатне за неке посебне услове. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ја против тога немам ништа, али друго је да се плаћа додатни порез на земљу јер се не обрађује или на стан ако се не живи у њему. Постоји порез који се плаћа на сваку некретнину, и не видим зашто треба уводити додатне за неке посебне услове. Drugi stam ti je luksuz bato a tu se koriste druge stope ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Drugi stam ti je luksuz bato a tu se koriste druge stope ... Размишљајући твојом логиком, могао би да наплатиш и порез спортистима јер више кисеоника троше када трче и више хране једу. Луксуз бато! Порез не постоји да би одузимао људима могућност луксуза већ да би нахранио државу колико треба, да може да обаља основне функције, и евентулано да би регулисао негативне екстерне ефекте. Сваки други порез је апсолутна непотребна глупост, која или обара цену неке робе или обара продају. Зависи који тип пореза. Порез додатне вредности - смањује продају. Порези на луксуз обарају вредност јер смањују тражњу. Ништа од тога није добро ни за привреду ни за људе. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Размишљајући твојом логиком, могао би да наплатиш и порез спортистима јер више кисеоника троше када трче и више хране једу. Луксуз бато! Порез не постоји да би одузимао људима могућност луксуза већ да би нахранио државу колико треба, да може да обаља основне функције, и евентулано да би регулисао негативне екстерне ефекте. Vidis, to je generalno neznanje ljudi u Srbiji sta je porez. Za vas porez uzima drzava da bi politicari lagodno ziveli. Porezom se regulise sve u drzavi, porezom se stvara srednja klasa, upravo oporezivanjem luksuza i odrzavanjem socijalne jednakosti .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Vrlo je jednostavno, porez mora biti kvantitet, sto manje oporezovati da bi ljudi krenuli da rade, onda se svima isplati, i svi ce placati porez, ide se na kolicinu i ujedno se te pare ulazu dalje i to je pocetak ekonomskog oporavka. Naravno potrebno je vratiti imovinu gradjanima tj. konfiskovati sve sto je ukradeno i ne pustati te ljude u zatvor da ih ne bi opet izdrzavali. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Vidis, to je generalno neznanje ljudi u Srbiji sta je porez. Za vas porez uzima drzava da bi politicari lagodno ziveli. Ти чеш да ми причаш о знању, не знаш ни шта су екстерни ефекти, па би мене да учиш о порезима? ) Неки порези наравн ода јесу корисни. Али порези о којима ти причаш Porezom se regulise sve u drzavi, porezom se stvara srednja klasa, upravo oporezivanjem luksuza i odrzavanjem socijalne jednakosti .... Битно је да људи лепо живе и да има што мање бедних и што више запослених, а глупави порези управо то спречавају. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Битно је да људи лепо живе и да има што мање бедних и што више запослених, а глупави порези управо то спречавају. A to se omogucava upravo porezima, oporezuje se luksuziranje, pohlepa, rentijerstvi i partazitizam te se te negativne stvari tako suzbijaju i destimulisu i tako se stvara srednja klasa , potpuno suprotno od srbije gde imas nekoliko procenata bogatih i ogromnu vecinu siromasnih ... A uzrok tome je odsustvo ili nikakva poreska politika ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 A to se omogucava upravo porezima,... Грешка велика, а да си прочитао било шта сем марксизма, можда би и разумео зашто. oporezuje se luksuziranje, pohlepa, rentijerstvi i partazitizam te se te negativne stvari tako suzbijaju i destimulisu i tako se stvara srednja klasa Али се тако убијају послови, радна места и остале ствари које би запослиле клошаре по улици који немају ни за основни живот. Све због те глупаве идеје комуњарске идеје о средњој класи. Знаш шта је проблем са средњом класом? Када имаш средњу класу коју вештачки одржаваш порезима, када би укинуо ту средњу класу, богати би били још богатији (то је тачно) али би тада сиромашни имали стандард исти као та средња класа(средња класа стварана са тим порезима) И то ти је економска чињеница. Дакле то ти је једна јако себична мера, која одузима људима прилику да раде и зараде, само зато што су завидни богатима. Наравно средња класа има највећи број гласова, па ће у свакој земљи да прође та прича ако народ није у либеларном духу - као американци, енглези или јапанци.. који су свесни тога па те приче не пролазе код њих, али зато енглези живе боље од италијана или француза. Због одржавања те средње класе у италији пола италије живи бедно. Јер не могу да се покрену привредно - коче их порези. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ја против тога немам ништа, али друго је да се плаћа додатни порез на земљу јер се не обрађује или на стан ако се не живи у њему. Постоји порез који се плаћа на сваку некретнину, и не видим зашто треба уводити додатне за неке посебне услове. Да, и ја нисам писала да треба уводити додатне порезе. Него, уколико су власници кућа физичка лица која су становници Данске, у другој земљи платили порез на имовину Србији, онда не би требали да уопште плате порез Србији ако би Србија била чланица ЕУ, подноси се нпр декларација 2746 српским пореским властима. Значи, уколико би естрадни уметници платили порез Србији нема потребе да плаћају у Данску, али Ера Ојданић (пише на Курир-инфо.рс) каже: Ako radim u inostranstvu, onda gazda neke diskoteke u svojoj opštini prijavi zabavu i plati porez. Да, газда плати порез у Данску, а ова стара лоповкса фуњара где плати порез за отварање уста? Значи, ја имам кућу у Србију и могу да је отворим (издам) за становање тамо неком , а екстра зараду не пријавим у Данску? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Али се тако убијају послови, радна места и остале ствари које би запослиле клошаре по улици који немају ни за основни живот. Све због те глупаве идеје комуњарске идеје о средњој класи. Знаш шта је проблем са средњом класом? Када имаш средњу класу коју вештачки одржаваш порезима, када би укинуо ту средњу класу, богати би били још богатији (то је тачно) али би тада сиромашни имали стандард исти као та средња класа(средња класа стварана са тим порезима) И то ти је економска чињеница. Дакле то ти је једна јако себична мера, која одузима људима прилику да раде и зараде, само зато што су завидни богатима. Ta sebicna mera se zove razvijene i bogate zemlje, Nemacka, Francuska, Svedska, Holandija, Kanada ... a to sto ti nazivas dobrim se zove Srbija, Albanija, Niger, Botzvana .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 ...Разумеш? И ја сам сада звезда естраде тамо, а Ера звезда естраде овде! хехеххе Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ta sebicna mera se zove razvijene i bogate zemlje, Nemacka, Francuska, Svedska, Holandija, Kanada ... a to sto ti nazivas dobrim se zove Srbija, Albanija, Niger, Botzvana .... То што ја називам добрим нигде нема у Србији помешао си нешто. Хиљаду пута сам ти дао овај линк, погледај га, па да наставимо када се до-едукујеш. http://www.heritage.org/index/ oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука