Crveni Baron Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Gledao sam onih dana dok sam bazao BG-om u JugoDrPu predstavu "Rođeni u YU". Šta da se radi, neki ljudi su proživeli veći deo svog života u toj zemlji i tom sistemu. I kako ćemo sad? Mogu li oni da izbrišu svoj život? Pa nešto su radili, nešto su stvarali, rođeni su tada a to nisu birali. Zato, pre svega, treba poštovati živote tih ljudi, ne vreme, sistem, Broza, partiju, ideologiju, već život koji su ti ljudi proživeli u tom vremenu. Da li su svi ti ljudi bili paraziti, bez elana, volje i pokreta da nešto ostvare, obični pljačkaši i lezilebovići? Glupost, sigurno je da nisu. Da li su znali da će se sve survati u krvi? Verujem da im ni na kraj pameti to nije bilo. Siguran sam u to. A kad je počelo bilo je isuviše kasno. a. https://www.google.it/maps/place/Put+ka+skeli,+Beo%C4%8Din,+Serbia/@45.222987,19.715234,20z/data=!3m1!1e3!4m6!1m3!3m2!1s0x475b0dcf7de1b477:0x14444006874b8293!2sPut+ka+skeli,+Beo%C4%8Din,+Serbia!3m1!1s0x475b0dcf7de1b477:0x14444006874b8293?hl=it Evi koga ne mrzi da pogleda i procita ovo... Gore je link na nekadasnju privatnu firmu "Elkond" iz Beocina kod Novog Sada u kojoj sam ja radio posle zavrsene srednje elektrotehnicke skole. Vlasnik je Bio Birivoje Kondic, majstor Bora kako smo ga zvali. Nas 12 je radilo kod njega, kupio ekstrudere za plastiku i pravio kablove za kucne telefonske prikljucke sa jednom ili dve parice ... Nasao sta fali i poceo da pravi ... Kao privatnik a radi se o 1983-1984 godini. Napravio je od toga ove tri hale i kasnije je cak kupio i avion Cesnu, napravio pistu za nju i leteo iznad Beocina i bacao letke sa reklamom Elkonda... Zajebavao se na racun komunista jer su ga nekoliko godina ranije proveli sa lisicama na rukama zbog ne znam cega ... A Beocin malo mesto .. E to je sve on kao privatnik napravio pre Milosevica i pre uvodjenja demokratije u ono vreme " mracnog komunizma" o kojima tupe pojedini non stop. I jos je pride bio ne listi SPS- a na prvim slobodnim visestranackim izborima u Srbiji 1990 god. i to covek koga su komunisti hapsili ... I to govori samo koliko Milosevic nema veze sa komunistima i komunistickom ideologijom. A i sama komunisticka ideologija je vidimo omogucavala u praksi bogacenje sposobnih pojedinaca i bogacenje. Drugi primer je takodje iz Beocina, Marold Josip, bavio se obradom metala strugovi, glosalice itd, 15-20 radnika i taj je recimo proizvodio amortizere za vrata od prtljaznika na Zastavi 101 ... Kao privatnik u sred "uzasne komunisticke diktature"... Socijalizam je imao samo jednu manu iz mog ugla ( ako izuzmemo prvih nekoliko godina revolucionarnog terora komunista posle rata ) a to je sto je bio ekonomski neodrziv i malo po malo nakon posleratne izgradnje je ekonomski sve vise tonuo, i tu su u pravu libertarijanci, tonuo je jer nije stimulisao rad vec nepotizam, veze i vezice ali posteno ni danas se nista u Srbiji nije promenilo a komunista i socijalizma nema vise . Bilo je sve manje i manje para i sve je tonulo u mulj ...ali i ne moze biti odrziv jer je deo utopisticke ideologije. Sve ostale price o sicijalizmu( izuzev ponavljam perioda pisleratnog terora) su mlacenje gluposti ... Tipa teror, neslobode, diktatura... Jeste da nije bilo visestranacja i nisi smeo da kenj...s po Titu ali danas kada mozes i imas mogucnost da izaberes Velju Bagerasa u skupstinu para i dalje nema ... Ja u italiji zivim vec 23 godine i nemam pravo glasa i zabole me uvo jer imam kintu od koje zivim ja i moja porodica odlicno. A pravo glasa i izbori ... Koga zabole za to ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Birivoje Хоћеш рећи БОРИСЛАВ Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Хоћеш рећи БОРИСЛАВPravo da ti kazem mozda je i Borislav, mi smo ga zvali majstor Bora ... Znas o kome se radi? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Čoeče! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Zato te stvari koje mnogi u mojoj porodici hvale, a koja se zove siguran posao, šteti skoro svima, šteti poslodavcu (u to vreme to je bila država), šteti radnim ljudima, šteti samom društvu. Jedini koji imaju koristi od stalnog zaposlenja su ljudi koji planiraju da se uvale negde u neku državnu firmu i da rade minimalno. Znam o cemu govoris, ali stetu ne nanosi siguran posao, nego covek koji je los radnik, tj.neradnik. Verovao ti ili ne, i medju ljudima koji su imali / imaju siguran posao, ima mnogo onoh koji zaista odgovorno i posteno rade. A muvara, uvlakaca, manipulatora je vazda bilo, i bice. Pouzdano tvrdim da mnooogi od nasih privatnika vise nagrade one koji im se slihtaju, nego one koji stvarno rade. Imam mnogo godina staza stecenih, radeci, i tzv. siguran posao u drzavnoj firmi, ( koju su upropastile poslovodje i direktori, ane mi - boranija ), i kod privatnika, gde najbolje prolaz onaj koji najmanje radi, ali se dodvorava,a ponekad i smesti otkaz nekom kolegi, toboze stiteci interese poslodavca. Svaceg sam se nagledala, i svasta vidim, i muka mi je od svega. Dobar radnik je dobar radnik, ma u kakvoj firmi, bez obzira da li je gazda tu ili nije, a los radnik je los, i skoro uvek nadje nacin da se izvuce. Manolis, Зосима, Crveni Baron and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Znam o cemu govoris, ali stetu ne nanosi siguran posao, nego covek koji je los radnik, tj.neradnik. Verovao ti ili ne, i medju ljudima koji su imali / imaju siguran posao, ima mnogo onoh koji zaista odgovorno i posteno rade. A muvara, uvlakaca, manipulatora je vazda bilo, i bice. To si u pravu, ali kada posao nije siguran i kada od toga šta i kako radiš zavisi hoćeš li ga zadržati onda loš radnik neće moći da uspe. A čovek je sebično biće po prirodi i mnogo više će da brine čovek čija je kompanija o tome ko mu i kako radi, nego li direktor u nekoj državnoj firmi koji opet ima sigurnu zaradu. Pouzdano tvrdim da mnooogi od nasih privatnika vise nagrade one koji im se slihtaju, nego one koji stvarno rade. Imam mnogo godina staza stecenih, radeci, i tzv. siguran posao u drzavnoj firmi, ( koju su upropastile poslovodje i direktori, ane mi - boranija ), i kod privatnika, gde najbolje prolaz onaj koji najmanje radi, ali se dodvorava,a ponekad i smesti otkaz nekom kolegi, toboze stiteci interese poslodavca. Svaceg sam se nagledala, i svasta vidim, i muka mi je od svega. Kada/ako se otvori tržište ovakvi poslodavcima biće nemoguće da uspeju iz prostog razloga što im firma neće biti produktivna ako imaju gomilu ljudi koji se šlihta, a nekolicinu koja zapravo radi. Dobar radnik je dobar radnik, ma u kakvoj firmi, bez obzira da li je gazda tu ili nije, a los radnik je los, i skoro uvek nadje nacin da se izvuce. Dobar radnik jeste uvek dobar radnik, ali ukoliko lošem radniku daš i odgovornost za svoj loš rad, onda će imati dva izbora nastaviti loše da radi i da zarađuje manje ili se popraviti i početi da zarađuje više. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Јел имамо на форуму неку тему типа: Јулије Цезар под чијом је владавином народ живео боље и био цењен и уједињен од Шпаније до Персије и чији календар и даље држимо у цркви а закони ондашњи су још увек основ праву? Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Kada/ako se otvori tržište ovakvi poslodavcima biće nemoguće da uspeju iz prostog razloga što im firma neće biti produktivna ako imaju gomilu ljudi koji se šlihta, a nekolicinu koja zapravo radi. У праву си, али - не липши магарче до зелене траве. За то је потребна уређена држава, где је корупција санкционисана и сведена на минимум. Лично знам послодавца који је, управо, од инспектора рада добио савет како да буде "чист" пред законом, а да уштека паре : " Натовари на једног радника оно што раде тројица, кад се побуни, припрети отказом, а ако пукне, смести му нешто, отпусти га, и прими другог ". Odahviing је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Тито Пуенте Посланица Титу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Ljudi kako ste samo slepi, Tito je prošlost. Vulin je pravi čovek, spojio je nespojivo. Komunista a ipak iskreni hrišćanin sa pretenzijom ka zamonašenju. Ujedinio partizane i četnike! To je budućnost u koju verujem, dabome! Takva politika nama treba! Živeo drug rab Božiji VULIN! Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 У праву си, али - не липши магарче до зелене траве. За то је потребна уређена држава, где је корупција санкционисана и сведена на минимум. Лично знам послодавца који је, управо, од инспектора рада добио савет како да буде "чист" пред законом, а да уштека паре : " Натовари на једног радника оно што раде тројица, кад се побуни, припрети отказом, а ако пукне, смести му нешто, отпусти га, и прими другог ". Sa prvim delom se slažem, a ovo drugo je moguće zato što nema dovoljno posla, kada bi ga bilo poslodavac to ne bi mogao da radi zato što bi radnik u tom slučaju dao otkaz i našao drugi posao. Ali kao što rece Za to je potrebna uređena državam gde je korupcija sankcionisana i svedena na minimum. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/11168124_913384258728616_497703953686920197_n.jpg?oh=091aada75ddba2327578e7cc2ae921b0&oe=55D93764&__gda__=1439897652_aaf3c47e29a4d708a2555329ccb6061c Kaludjerovic Sreten and Bashful Anna је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 a ovo drugo je moguće zato što nema dovoljno posla Право у центар ! И све док је тако, радник је изложен самовољи послодаваца. Истине и правде ради, постоје добри, постени и праведни послодавци, али их је, нажалост, мало. Kaludjerovic Sreten, feeble, Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука