Sophrosyne Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 Да, Манасијо има јако лепу и сетну мелодију.... bliss jeeee Оче,ево и премијерно за :0104cheesy: Mанастир Манасија 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=cviWtI1z8p4 Ова, свакако, али без ових заигравања гласом (управо сам је први пут и чуо од девојке скроз лево у клипу, у храму св. Саве). И затим псалми: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=wyECb7Pmj0M и http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Uc5tnPToj2g Има и оно друго "византијскије" извођење, али ми је ово лепо - јер ем не волим неумерено заигравање гласом (ево већ звучим као предговор Мокрањчевом Осмогласнику :0104cheesy:), ем они скраћују "ја" на алилуја, што не звучи лепо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Kirie eleison Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Није потребан коментар Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јануар 22, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 0110_hahaha Баш хтедох то да кажем, земљакињо... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 22, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Једна од најлепших поред песме Светом Харитону. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јануар 22, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 ово није народна,но свеједно,ово је стота тема посвећена духовној музици,тј смарате... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 стално ми је рефрен у ушима... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 ово није народна,но свеједно,ово је стота тема посвећена духовној музици,тј смарате... а твоја?... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јануар 22, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 ово није народна,но свеједно,ово је стота тема посвећена духовној музици,тј смарате... Знам да није, али је певају у цркви где идем сваке недеље уз причешће. Певамо је сви, цела црква. Временом, има све шансе да постане народна, тј. већ јесте, јер ју је народ прихватио. А ти размисли зашто те смарају духовне песме или ми који уживамо у њима, макар и у малом офтопику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 ово није народна,но свеједно,ово је стота тема посвећена духовној музици,тј смарате... Знам да није, али је певају у цркви где идем сваке недеље уз причешће. Певамо је сви, цела црква. Временом, има све шансе да постане народна, тј. већ јесте, јер ју је народ прихватио. А ти размисли зашто те смарају духовне песме или ми који уживамо у њима, макар и у малом офтопику. Народне песмице се не певају у Цркви за време литургије,то прво!Тело Христово се пева за време причешћа,а пред само причешће псалми. Све ове друге песмице ,које су углавном из духовне лире св Николаја,а по његовим речима,никако се не певају за време служби,већ су намњене за друге прилике, свечаности,посела и кућну радиност... 0110_hahaha "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука