Jump to content

Sv. Pismo na engleskom? Koji prevod se preporucuje?

Оцени ову тему

cant_feel

Препоручена порука

Zaista nisam upucen ali imam osobu koja bi htela citati Sv. Pismo ali Engleski je jedini jezik kojim raspolaze. Tako da me interesuje koji bi prevod bio kako da kazem najbolji :)

Osoba je pravoslavne vere

Unapred zahvalan

Подели на овим сајтовима

New revised standard version...prevod koji sadrži SVE što se bilo kod koga smatra delom Svetog pisma. I sam prevod kao prevod je veoma dobar. New English Translation (NET) ima veoma dobre i korisne komentare.

Jerusalem Bible - ima najbolje i najopširnije komentare a i prevod je dobar (iako je francuski original daleko bolji).

Moj favorit je NRSV

King James je dobar za studente engleske književnosti, za ostalo ne previše.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Nema na srpskom, ali ima(m) prevod na hrvatskom, doduše u pdf-u, nisam siguran da li tu postoje određeni komentari. Lično preferiram The New American Standard Bible, nekako mi je najbolji i najdosledniji. NET takođe nije loš, posebno zbog referenci.

Christo et Ecclesiae

Подели на овим сајтовима

Da li ima na srpskom mozda negde Jerusalem Bible sa komentarima naravno?

Može da se nabavi izdanje Kršćanske Sadašnjosti. Tekst je od njihove standardne Biblije (po meni najbolji prevod do sada na srpsko-hrvatski ili obrnuto, kako ko voli ili ne voli) a komentari su oni iz Jeruzalemske biblije francuske...kompletni i odlični.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...