Јаков. Написано Октобар 3, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2013 Čitam vest da je uhićen neki silovatelj sa Pančevca, koji je višestruki povratnik sa robije, na kojoj je bio i ranije, zbog silovanja. I uglavnom vest o svakom silovanju je vezana za nekog višestrukog silovatelja i povratnika. E tu se otvara tema koja je vezana za to ponašanje. Silovatelji ne nužno, dolaze iz svih socijalnih struktura. Znači da silovanje nije vezano samo za određenu socijalnu grupu. Zašto? Zašto zakon nema nikakvog uticaja na ove osobe? Zašto oni stalno ponavljaju svoj zločin, dok god su polno sposobni? Zašto? Ne postoji drugi odgovor, a temu možemo proširiti, ako bude potrebe i sa linkovima sa medicinskih stranica, na kojima se tvrdi da silovatelj ne može da izbegne svoju sudbinu. Da se kod njih radi o određenoj "grešci" u korteksu mozga, i da samo hemijskim inekcijama koje stvaraju određenu uškopljenost, ti ljudi mogu da se socijalizuju i ne predstavljaju opasnost za okolinu. Nisam čitao o pedofilima i nekim drugim devijantnim grupama, ali za homoseksualce isto tako postoji medicinsko istraživanje koje govori o nemogućnosti "izlaska iz svoje kože". Prosto ti ljudi imaju neku "grešku" u genu, mozgu, kako god. Razmišljam pošto je sve savršeno što je Bog stvorio, da li su ti ljudi stvoreni baš da bi bili takvi? Svaki protivnik ovakvog razmišljanja će reći da se odupru i odole tim porivima. Silovatelji silovanju, a homoseksualci, jednopolstvu. Lako je to govoriti iz tuđe kože. Ako je pušaču teško da ostavi cigarete, a alkoholičaru piće, a oni svakako nisu rođeni sa tom greškom, kako li je tek nekom ko ima urođenu "grešku" teško da se ponaša drugačije. Mislim, ne znam. Ne dajem konkretno nikakve zaključke. Samo glasno razmišljam. Баба and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 3, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2013 Као што се пушачи и алкохоличари временом навикавају на ту страст и постепено је развијају ( пошто си их поменуо ) тако се и свака друга страст развија после њеног уласка у срце. Лидија Миленковић, Никола Поповић, Пг and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 3, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2013 I počinje da smeta da se nadovežem na Željka. <i šta uraditi ? Neki vode bitku citav život a neki se prepuštaju jer su takvi rodjeni. Da se razumemo braćo svi smo mi rodjeni sa greškom zbog posledice pale ljudske prirode. Neko se bori neko gori a nekosvojevoljnim ponasanjem odlučio da izgori. Ja mislim dok se ne predaju da su svesni. Баба је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 3, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2013 Odgovor je prost - kakve su ti misli takav ti je zivot. Zato je i najuspesnija terapiju za sve psihicke poremecaje upravo - - http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_behavioral_therapy A silovatelj ima ocigledno poremecaj lichnosti... isto kao svaki drug prestupnik. Sto se tiche homosexulaca to je malo drugacija prica. Tu se ne pita puno "racionalni" deo mozga, nicija sexualnos se ne budi racionalno. Apsolutno ne verujem da su silovatelji rodjeni takvi. Slichna je prica bila za "nasilnike" postoji nesto u nama sto se zove "ratnicki gen" evo dokumnetarac ko hoce neka pogleda: oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука