Deki992 Написано Септембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 Podstaknut ovom pricom o pravima homoseksualaca koja je zaokupila i forum poslednjih dana a isprovociran statusom jednog geja-pedera-homoseksualca na fejsu,javilo mi se pitanje odnosa nas Hriscana prema borbi za prava coveka. Ono sto mene tu zbunjuje je borba koju je covecanstvo vodilo kroz istoriju protiv raznoraznih autoriteta koji su silom nametali svoju volju drugima.S obzirom da svi znamo ono da je "svaka vlast od Boga",ili na primer ono da su neki oci indirektno podrzavali ropstvo,zanima me da li je npr borba protiv ropstva hriscanska ili nehriscanska? Da li jedan Hriscanin treba da se bori/da se zalaze za borbu protiv sistema koji se izivljava nad najslabijima na drustvenoj lestvici ili treba sve nemo da posmatra uz parolu "sve je to od Boga" ?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 Da li jedan Hriscanin treba da se bori/da se zalaze za borbu protiv sistema koji se izivljava nad najslabijima na drustvenoj lestvici ili treba sve nemo da posmatra uz parolu "sve je to od Boga" ?! Nisam rauzmeo pitanje? Tvoje pitanje je sta zapravo jedan Hriscanin treba da radi. Moje misljenje je da jedan hriscanin treba da se brine za duhovno spasenje drugih ljudi tako sto ce da im omoguci, olaksa i otvori pristup crkvi, koliko god je u njegovoj moci. Moje misljenjeje da je ovo stanje vernika prema homosexualcima lose. Zatvaramo im pristup crkvi stvaramo barijere izmedju njih i crkve i predrasude dela zajednice unutar crkve prema njima kao i njihove zajednice prema crkvi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 Nisam rauzmeo pitanje? Tvoje pitanje je sta zapravo jedan Hriscanin treba da radi. Moje misljenje je da jedan hriscanin treba da se brine za duhovno spasenje drugih ljudi tako sto ce da im omoguci, olaksa i otvori pristup crkvi, koliko god je u njegovoj moci. Moje misljenjeje da je ovo stanje vernika prema homosexualcima lose. Zatvaramo im pristup crkvi stvaramo barijere izmedju njih i crkve i predrasude dela zajednice unutar crkve prema njima kao i njihove zajednice prema crkvi. Ne bih zeleo da prica skrene na stav o homoseksualcima,toga imamo dosta ovde. Konkretno pitanje: Na primer gledas neki film iz 18.veka.I u tom filmu imas glavnog junaka koji dize gomilu potlacenih ljudi/robova na borbu za sopstvenu slobodu.Da li taj junak postupa hriscanski ili ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 Podstaknut ovom pricom o pravima homoseksualaca koja je zaokupila i forum poslednjih dana a isprovociran statusom jednog geja-pedera-homoseksualca na fejsu,javilo mi se pitanje odnosa nas Hriscana prema borbi za prava coveka. Ono sto mene tu zbunjuje je borba koju je covecanstvo vodilo kroz istoriju protiv raznoraznih autoriteta koji su silom nametali svoju volju drugima.S obzirom da svi znamo ono da je "svaka vlast od Boga",ili na primer ono da su neki oci indirektno podrzavali ropstvo,zanima me da li je npr borba protiv ropstva hriscanska ili nehriscanska? Борба против духовног слепила и духовног ропства, борба за вечни живот у јединству са Сином Божијим, јесте примарни моменат у животу сваког оног ко жели бити хришћанин. Da li jedan Hriscanin treba da se bori/da se zalaze za borbu protiv sistema koji se izivljava nad najslabijima na drustvenoj lestvici ili treba sve nemo da posmatra uz parolu "sve je to od Boga" ?! Код појединих форумаша ове две ставке су очигледно идентичне. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 Na primer gledas neki film iz 18.veka.I u tom filmu imas glavnog junaka koji dize gomilu potlacenih ljudi/robova na borbu za sopstvenu slobodu.Da li taj junak postupa hriscanski ili ne? Ne znam da li postupa hriscanski ali mislim da ne postupa anti-hriscanski. Nema nista lose niti anti hriscansko boriti se za slobodu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 Ne znam da li postupa hriscanski ali mislim da ne postupa anti-hriscanski. Nema nista lose niti anti hriscansko boriti se za slobodu. Bas sam skoro procitao jednu hriscansku pouku koja kaze izmedju ostalog: Onaj ko ima i malo blagodati u sebi povinuje se svakoj vlasti Znaci,junak postupa antihriscanski po tome,a opet ljudski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 Борба против духовног слепила и духовног ропства, борба за вечни живот у јединству са Сином Божијим, јесте примарни моменат у животу сваког оног ко жели бити хришћанин. Код појединих форумаша ове две ставке су очигледно идентичне. To je za mene visa filoz(s)ofija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 Bas sam skoro procitao jednu hriscansku pouku koja kaze izmedju ostalog: Onaj ko ima i malo blagodati u sebi povinuje se svakoj vlasti Znaci,junak postupa antihriscanski po tome,a opet ljudski Nisam siguran odakle si to procitao, ali se brinem da su takve "pouke" nastale u vreme cvrste veze crkve i drzave ( srednji vek) i da su nacin da se pravda feudalna i aristokratska vlast - jer je njima vlast od Boga data. Gospod nam je svima darovao slobodu, i dozvoliti nekom da drzi robove je automatsko stavljanje tog coveka kao nekog posebnog u ocima gospoda, kome drugi trebaju robovati. Ja to stvarno ne mogu da povezem sa HRiscantvom kakvo ja znam. A mozda sam ja u zabludi... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 Nisam siguran odakle si to procitao, ali se brinem da su takve "pouke" nastale u vreme cvrste veze crkve i drzave ( srednji vek) i da su nacin da se pravda feudalna i aristokratska vlast - jer je njima vlast od Boga data. Gospod nam je svima darovao slobodu, i dozvoliti nekom da drzi robove je automatsko stavljanje tog coveka kao nekog posebnog u ocima gospoda, kome drugi trebaju robovati. Ja to stvarno ne mogu da povezem sa HRiscantvom kakvo ja znam. A mozda sam ja u zabludi... Sad sam preko fona pa nmg da trazim.Imas puno takvih tekstova,uglavnom o poslusanju.Citao sam ranije,cini mi se od sv.Jovana Zlatoustog gde on savetuje robovima koji dobiju slobodu da jos malo ostanu robovi,kao ne valja odmah srljati u slobodu. I meni su ti stavovi malo van pameti,ali njih izgleda imas dosta vise nego ovih suprotnih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 To je za mene visa filoz(s)ofija Чини ти се...када будеш добро упознао поједине форумаше, биће ти јасно како лако и једноставно спајају неспојиво...амалгамски чудотворци и господари парадокса! Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 Чини ти се...када будеш добро упознао поједине форумаше, биће ти јасно како лако и једноставно спајају неспојиво...амалгамски чудотворци и господари парадокса! Fali jos samo Kale,gospodar vremena Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгиша Написано Септембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 Ја гејеве као гејеве не мрзим нити их волим нешто посебно искрено. Они имају скроз другачије виђење на веру и на Православце, они махом када им се спомена црква одмах се хватају Качавенде, Пахомија, попа Станислава из црне Реке извлаче све оно најгоре из цркве. Да они имају малко више поштовања за Православне вернике и ја бих имао за њих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 Fali jos samo Kale,gospodar vremena Не фали...има га на форуму у много верзија...ће видиш! Deki992 and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 Da li jedan Hriscanin treba da se bori/da se zalaze za borbu protiv sistema koji se izivljava nad najslabijima na drustvenoj lestvici ili treba sve nemo da posmatra uz parolu "sve je to od Boga" ?! Pa zavisi tačno od toga za šta se taj neko bori, nekad su u Srbiji i u Jugoslaviji bili vrlo popularni i aktualni ovakvi borci za slobode i prava eksploatisanih ljudi: Nosim kapu sa tri roga i borim se protiv Boga. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2013 Mislio sam na bilo koji sistem koji gazi obicnog coveka,mislim da sam jasno to naglasio u prethodnim postovima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука