Danijela Написано Септембар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2013 Јок, 'ваки је: , Lynx 5000. Ma divan je Moj drugar iz foto kluba je poceo da pravi foto aparate od pivksih konzervi. Evo da vidite njegove fotke: http://www.flickr.com/photos/41145224@N03/sets/72157635592614906/with/9950397126/ "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Септембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2013 Ma divan je Moj drugar iz foto kluba je poceo da pravi foto aparate od pivksih konzervi. Evo da vidite njegove fotke: http://www.flickr.com/photos/41145224@N03/sets/72157635592614906/with/9950397126/ Невероватно, ове су ме сличице, не знам зашто, подсетиле на Београд с краја 70их. Врло веома фино. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Септембар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2013 Da. Evo ovde je objasnio postupak pravljenja foto aprata od konzerve piva: http://www.fotofinis.org/sr/blog_prikaz.php?id_get=4511 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Март 27, 2016 Пријави Подели Написано Март 27, 2016 Dete ,16 god. ,voli da fotografise i stvarno ima smisla.Hoce da kupi neki bolji fotoaparat, do 300. €. Sta preporucujete. Ona se vec snalazi lepo sa efektima. Imamo preporuku za G16...Sta vi mislite, kakva je preporuka? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 27, 2016 Пријави Подели Написано Март 27, 2016 mamo preporuku za G16...Sta vi mislite, kakva je preporuka? Не исплати се. Боље били који половни DSLR. Или ако можете да додате још око стотињак евра, мислим да за те паре можете да купите и нови "entry level" DSLR који је 25% скупљи, а десет пута бољи. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Март 27, 2016 Пријави Подели Написано Март 27, 2016 Не исплати се. Боље били који половни DSLR. Или ако можете да додате још око стотињак евра, мислим да за те паре можете да купите и нови "entry level" DSLR који је 25% скупљи, а десет пута бољи. Можемо да додамо, а и сад купим ја, а следећи она сама од плате Него шта је тачно ДСЛР, можеш ли ми послати неке линкове? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 27, 2016 Пријави Подели Написано Март 27, 2016 Ja ne mogu reći da se nešto razuem u aparate / ono u fotografisanje da / u svakom slučaju prednost dajem canon aparatima, mislim da im je optika najbolja, e sad, što skuplji to bolji.....ja navikla na canon...pa eto... Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 27, 2016 Пријави Подели Написано Март 27, 2016 Можемо да додамо, а и сад купим ја, а следећи она сама од плате Него шта је тачно ДСЛР, можеш ли ми послати неке линкове? То су они велики апарати са измењивим објективима, на пример овај: http://www.fotodiskont.rs/proizvodi/nikon-d3200-telo-1929.html Најјефтинији се често продају у пакету са јефтиним објективима, а касније могу да се докупе бољи. Али и чак и са тим најјефтинијим објективима углавном можеш да добијеш боље фотке него са G16. Canon и Nikon су две најраспрострањеније марке, па самим тим за њих може да се нађе више половне и нове додатне опреме. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Март 27, 2016 Пријави Подели Написано Март 27, 2016 То су они велики апарати са измењивим објективима, на пример овај: http://www.fotodiskont.rs/proizvodi/nikon-d3200-telo-1929.html Најјефтинији се често продају у пакету са јефтиним објективима, а касније могу да се докупе бољи. Али и чак и са тим најјефтинијим објективима углавном можеш да добијеш боље фотке него са G16. Canon и Nikon су две најраспрострањеније марке, па самим тим за њих може да се нађе више половне и нове додатне опреме. Hvala ti Juan Ima li neko nesto da doda , ili se slazete sa Juanom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 27, 2016 Пријави Подели Написано Март 27, 2016 i ja imam jedan na film Imam isti, samo ga nisam koristio godinama. Evo jedne njegove slike, i prepoznatljiv bokeh... blue, Плутон, Juanito and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 27, 2016 Пријави Подели Написано Март 27, 2016 Inace, od digitalnih imam drevni ali odlicni prosumer Canon G6. Osim niza drugih mogucnosti ima i RAW format, solidno staklo i finu mehaniku koja jos lepo radi, i posle vise od 12 godina upotrebe. Do sad sam tim aparatom napravio preko 10.000 slika. Padao je vise puta sa raznih visina, i `fala Bogu - sasvim se ocuvao. Рапсоди and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 27, 2016 Пријави Подели Написано Март 27, 2016 Можемо да додамо, а и сад купим ја, а следећи она сама од плате Него шта је тачно ДСЛР, можеш ли ми послати неке линкове? Имаш две врсте дигиталних апарата: јефтинији који се понекад зову point-and-shoot, и скупљи ДСЛР. Главна разлика је ово што Хуан помену, ови други могу да мењају објективе. ДСЛР исто имају тзв. RAW опцију: када снимиш фотку, оригинал слике који су снимили сензори у aпарату, без даљих обрада, је у RAW формату. То значи да ти можеш да после скинеш ту и такву слику и да је детаљно обрадиш у неком програму који подржава RAW формат (фотошоп, нпр). Ови јефтинији углавном немају такву опцију (барем је тако било раније, не знам како сада стоје ствари), већ се слика аутоматски у самом апарату одмах претвара у JPG формат, формат у коме су скоро све слике које видиш по нету. ДСЛР исто имају по правилу већу резолуцију и шири распон опција (експозиција, ИСО, јачи зум, итд). Е сад, имаш оне који тврде да су ови први бољи у неким условима (отпорнији на зиму и влажност, лакши за руковање, итд). Углавном је све субјективна ствар избора шта и коме колико треба и колико интензивно жели да се бави тиме. Sanja Т. and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 27, 2016 Пријави Подели Написано Март 27, 2016 Kad bi imao paru, sad bi` uzeo ovaj Canon... EOS750D Ili mozda ovaj... EOS1300D GeniusAtWork and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 27, 2016 Пријави Подели Написано Март 27, 2016 Ja sam sa mojim Canon A 400 koji i nema neke karakteristike napravila mali milion fotosa/ doduše nije ni jednom padao / star oko 12 godina ...došlo vreme da staru dragu krntijicu menjam....ali nemam para... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 27, 2016 Пријави Подели Написано Март 27, 2016 Kad bi imao paru, sad bi` uzeo ovaj Canon... Мени се овај свиђа, није лош... Мож се нађе за једно 30-35.000 евра, резолуција 200 мегапиксела obi-wan, Рапсоди, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука