Anika Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 @Млађони Мислим да си и сам направио једну од логичких, ајде да кажемо, погрешака у закључивању. Но, на грешкама се најбоље учи. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 "Дође логика и нестаде вера у Бога" св Пајсије Светогорац Ja se, vala, ne slazem. Logika nalaze da oceva volja nije upravljena na patnju deteta (kakav bi to otac onda bio), da nam ne moze biti prijatelj neko koga se plasimo, itd. Logika pobija mnoge zablude. Ejmin! "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Sedi Mujo na klupi i čita knjigu. Utom dolazi Haso i pita ga:– Koja ti je to knjiga, Mujo?– Evo, brate moj, ovo ti je logika.– Logika? A šta je to logika – upita Haso.– Pa, evo, sedi ovde sad ću da ti objasnim. Na primer, imaš li ti u kući akvarijum – pita Mujo.– Imam – odgovori Haso.– E,ako imaš akvarijum, onda imaš i ribice, logično, znači voliš životinje, a ako voliš životinje, onda voliš i ljude, znači voliš i žene, ako voliš žene, onda nisi peder.– Jes, bolan – kaže Haso – eto to ti je logika.Ode Haso u grad pa i on kupi knjigu „Logiku“. Nailazi na njega Suljo pa pita:– Šta ti je to, Haso?– Logika – odgovori Haso.– ‘Ajde mi, bolan, objasni šta je to logika.– E, ovako. Imaš li ti akvarijum kod kuće – upita Haso.– Nemam – odgovori Suljo.– More m*rš, pederu jedan! Човек Жоја, RYLAH, Снежана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Ja se, vala, ne slazem. Logika nalaze da oceva volja nije upravljena na patnju deteta (kakav bi to otac onda bio), da nam ne moze biti prijatelj neko koga se plasimo, itd. Logika pobija mnoge zablude. Ejmin! Ljudi ovde se govori o greskama u logickom razmisljanju, zakljucivanju itd. Tamo gde je vera u Boga, nema logike, Bog je ljubav a ljubav je iznad logike... Zato i kazem to je druga tema. Драшко, Зосима and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Iiizvini "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Iiizvini Ma nista, nego eto, da "razjasnino" u startu posto takve stvari znaju da zbune coveka. I s sam nalupao glavu sa tim dosta vec... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 12:smeha: А није ти на памет пало да се девојка шали, пошто је ставила смајлија? Млађони логичар Iskreno se nadam, ali znam da ovaj SHADOW npr shvata ozbiljno... a citajui zosketa ne bi me cudilo i da je on ozbiljan.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Ево Млађо можеш постер да направиш :Р: http://thevisualcommunicationguy.com/wp-content/uploads/2015/02/Infographic_LogicalFallaciesCollection_LowRes.jpg Џуманџи and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Iskreno se nadam, ali znam da ovaj SHADOW npr shvata ozbiljno... a citajui zosketa ne bi me cudilo i da je on ozbiljan.. Ma ne smeta mi.Nego mogo bi i naslov da ispravis u ,,Logicke pogreske,te cuvene logicke pogreske,, gubim se kad citam naslov i tekst ispod.Moracu da unajmim prevodioca. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Argument iz autoriteta / Argument from authority Pokušaj dokazivanja neke tvrdnje činjenicom da iza nje stoji kvalificirana osoba, osoba s autoritetom. Naravno, kao i u svakom ljudskom zanimanju npr. doktori mogu biti dobri ili loši, a i dobri doktori ponekad pogriješe. Često se spominju godine učenja, iskustva, starosti. Istina treba počivati na logici i dokazima, a ne na autoritetu osobe koja to promovira. Je li to ono kada kacite kojekave "ekonomiste" koji se ekonomijom bave na Youtube? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Je li to ono kada kacite kojekave "ekonomiste" koji se ekonomijom bave na Youtube? Jok. Posto ti ekonomisti iznose argument i cinjenice, a ne tvrdnje. Kada bi ti ekonomisti iznosili tvrdnje, ond bi to bio ad hominem. Ma ne smeta mi.Nego mogo bi i naslov da ispravis u ,,Logicke pogreske,te cuvene logicke pogreske,, gubim se kad citam naslov i tekst ispod.Moracu da unajmim prevodioca. Bolje unajmi psihijatra, da te pregleda posle onoga sto si napisao kod onog evolucionog biologa. Posto si decko za posmatranje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Bolje unajmi psihijatra, da te pregleda posle onoga sto si napisao kod onog evolucionog biologa. Posto si decko za posmatranje. To neka autosugestija.Ako mislis da ti je potreban ne moras to javno da nam saopstavas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Tamo gde je vera u Boga, nema logike, Bog je ljubav a ljubav je iznad logike... Zato i kazem to je druga tema. Logicko verovanje u Boga http://manastirglogovac.blogspot.com/2013/09/blog-post_6.html Н И Н Е and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Logicko verovanje u Boga http://manastirglogovac.blogspot.com/2013/09/blog-post_6.html Imam jednog drugara ateistu, i uvek kada se dotaknemo te teme, svede se prica na to da on od mene trazi "dokaze" za moju veru u Boga. Misli se na dokaze u naucnom, logicnom, materijalnom smislu...Pa ja da imam dokaze ja ne bi ni verovao. A sto se tice teme, ovo je odlicna tema, po meni. Cesto covek vara i sam sebe ovim logickim greskama. Pa ono, ako ne mozemo da se zastitimo sami od sebe, bar da se zastitimo od drugih Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 A sto se tice teme, ovo je odlicna tema, po meni. Cesto covek vara i sam sebe ovim logickim greskama. Pa ono, ako ne mozemo da se zastitimo sami od sebe, bar da se zastitimo od drugih Jeste, odlicna je tema :good2: logika moze da bude i prijatelj i neprijatelj coveku. A ovaj clanak gore je odlican. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука