RYLAH Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 То је тзв. ситуациона хомосексуалност. Специфична ствар. Много је "ситуационих" хомосексуалности. Неке се стварају раније, а неке касније у животу. Утицај средине игра огромну улогу, не само у овој ствари. Управо је зато незахвално причати о свему овоме. А посебно је незахвално говорити о биолошким датостима пре него што се истражи утицај средине на формирање хомосексуалних склоности у човеку (од чега се, из неког разлога, стално бежи). коЖељ њацИ and Милан М. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Има смисла. Вероватно да затвореник који није педер (а имао је хомосексуалне односе у затвору) када изађе из затвора опет јури женске. Налетео сам сад у међувремену на један сајт где скептици постављају и одговарају на питања. Доста сам тамо научио и углавном се врло објективно приступа питањима и наводе се радови који су и за и против дате тезе. Ево одговора на питање да ли је хомосексуалност урођена: Превешћу само оно кључно, последње две реченице. "Колико за сада знамо, са истински скептичног становишта, ми још увек не знамо шта узрокује хомосексуалност. Додао бих још да је то невероватно тешко за истражити. 95% радова које видим су изразито активистички за или против." У сваком случају, моје мишљење је слично као и Александрово. Неко једноставно није крив за то. Да ли због неких догађаја из детињства, генетике или нечег трећег, али тај нагон постоји независно од његове воље. А има и оних, мислим, који су постали такви блудом. У реду, рецимо да се могу сложити са оваквим закључком. Међутим мислим да је тај закључак тек увод у ову тему. Реч је овде о хомосексуалној пропаганди која медецину користи на исти начин као и еугеника. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 У реду, рецимо да се могу сложити са оваквим закључком. Међутим мислим да је тај закључак тек увод у ову тему. Реч је овде о хомосексуалној пропаганди која медецину користи на исти начин као и еугеника. Наравно. Тема и јесте о пропаганди. Међутим, мислим да науку злоупотребљавају и они који хоће да промовишу педерлук и они који су против тога. Слично као Бог постоји/не постоји. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 А посебно је незахвално говорити о биолошким датостима пре него што се истражи утицај средине на формирање хомосексуалних склоности у човеку (од чега се, из неког разлога, стално бежи). Јако је тешко правити било каква истраживања која се тичу човековог понашања. Није то физика или хемија и не могу се изоловати узрочници, не постоје лабораторијски услови, а још је теже поновити резултате, што је основа научне методологије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Наравно. Тема и јесте о пропаганди. Међутим, мислим да науку злоупотребљавају и они који хоће да промовишу педерлук и они који су против тога. Мислиш да су и једни и други склони еугенизму? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Јако је тешко правити било каква истраживања која се тичу човековог понашања. Није то физика или хемија и не могу се изоловати узрочници, не постоје лабораторијски услови, а још је теже поновити резултате, што је основа научне методологије. Другачије је код психијатрије и психологије. Врло је просто, посматрају се одређени фактори који су занимљиви одређеном истраживању кроз икс временски период, и на крају се погледа резултат. Само, као што сам рекао, чим се неко приближи причи о томе, из неког разлога крене баражна ватра. Ко да се нечег плаше ил тако нешто, ил нешто крију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Мислиш да су и једни и други склони еугенизму? Мислим да погрешно користиш тај термин. Ајд га дефиниши, па ћемо видети. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Другачије је код психијатрије и психологије. Врло је просто, посматрају се одређени фактори који су занимљиви одређеном истраживању кроз икс временски период, и на крају се погледа резултат. Само, као што сам рекао, чим се неко приближи причи о томе, из неког разлога крене баражна ватра. Ко да се нечег плаше ил тако нешто, ил нешто крију. Тешко је издвојити који фактори тачно утичу на шта и издвојити их да само они утичу. Ти можеш да пратиш фактор X који утиче на Y. И после неког период приметиш да се X повећао а повећао се и Y. Међутим, могуће је да се Y повећало због фактор Z који ниси ни пратио, а много јаче утиче на Y. Штавише толико јако да је X занемарљиво. Поента је да не можеш да издвојиш само фактор X и да само њега пратиш како утиче на Y, а једино тако можеш да одрадиш колико толико валидно истраживање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Мислим да погрешно користиш тај термин. Ајд га дефиниши, па ћемо видети. Бркају се појмови. Поистовећује се "природно" и "нормално". "Природно" не мора да буде и "нормално". Рећи да је хомосексуалност нормална зато што је природна је глупава бесмислица. Нормативе успостављају људи, људска свест, заједница, а природа је природа - таква каква је. Ако ћемо све природно назвати нормалним, односно прихватљивим за човека, онда имамо нешто слично еугеници, па и фашизму. Фашизам је природа пресликана на друштвене односе, на вредности друштва. Дарвинизам - социјалдарвинизам. Ово друго је фашистичка философија, која стоји на логици природно=нормално. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Мислим да погрешно користиш тај термин. Ајд га дефиниши, па ћемо видети. Бркају се појмови. Поистовећује се "природно" и "нормално". "Природно" не мора да буде и "нормално". Рећи да је хомосексуалност нормална зато што је природна је глупава бесмислица. Нормативе успостављају људи, људска свест, заједница, а природа је природа - таква каква је. Ако ћемо све природно назвати нормалним, односно прихватљивим за човека, онда имамо нешто слично еугеници, па и фашизму. Фашизам је природа пресликана на друштвене односе, на вредности друштва. Дарвинизам - социјалдарвинизам. Ово друго је фашистичка философија, која стоји на логици природно=нормално. Иако се слажем са наведеним, ту нема дефиниције еугенике. Ево неколико са Википедије: "Еугеника је примењена наука или био-социјални програм за побољшање људске врсте и то тако што би требало спречити „инфериорне људе“ да имају децу (негативна еугеника) и подстицати „супериорне“ да се што више размножавају (позитивна еугеника)." "Еугеника, се може још дефинисати и као „примена закона наслеђивања ради побољшања физичких и психичких карактеристика живих бића, а посебно људи“." Јако је важно пре било какве дискусије јасно дефинисати појмове, иначе је свака дискусија узалуд. На нашем форуму се сви фрљамо са појмовима, а свако под истим појмом подразумева нешто друго и зато нигде не дођемо. Ако узмемо ове дефиниције еугенике, онда ни једни ни други нису склони еугенизму, јер ни једни не желе да "унапређују" људски род генетском селекцијом. А што се тиче теме, онда еугенику и хомосексуалну пропаганду повезује злоупотрба науке, тј. псевдонаука. Али никако се не може рећи да је та пропаганда еугеника. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука