коЖељ њацИ Написано Септембар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Не знам, брате. Покушавам сада да се сетим да ли постоји још нешто што библија каже да не ваља а да се човек роди такав. Како можеш да будеш толико сигуран да није условљено? И како се постаје педер? Блудом се постаје педер. Не може Библија нешто да осуђује или Црква ако је то урођено. Нема тога. А ипак Св. Писмо осуђује грех мужеложника. А како могу геј пропагандисти да буду толико сигурни да је условљено? Где су им докази? Мене њихова пропаганда и докази неодољиво подсећају на доказе еугеничара. Лопов је лопов јер се такав родио, кокни енглези су нижа раса па се на њима могу вршити неуролошки експерименти јер они нису потпуни енглези тј. аријевци. Педер је педер јер се такав родио. Педер је сатње душе исто као и лопов, а не генетически предиспониран човек. И та прича о генетски предиспонираним алкохоличарима је будалаштина, ево читао сам недавно сада после 50 година неки научници оспоравају ту шупљу причу. А 50 година се људи држе ко пијан плота приче да је алкохолизам наследна болест. Многи су нашли оправдање у овоме за свој алкохолизам место да се лече. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 животиње су животиње...неке од њих једу свој измет...да ли треба и људи то да раде..? Откада се то угледамо на животиње...? Ово је сувишно и објашњавати. А опет не говори ништа у прилог предиспозиције. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Друго је ако је неко на огромним мукама, а сасвим је друго ако је малоуман или ретардиран. Јер види, ако је неко ретардиран и глуп не значи да је оболео од греха. Па имаш у житијима се помињу светитељи који су били глупи по рођењу, по ономе што им је природа дала. Али немаш у житијима да се помиње да је неко рођен као педер па после постао светац. Просто тога нема. Нити има да је неко рођен као лопов, или као убица, или тврдица, или блудник и напасник. А еугеника је управо постављала такве аршине да се људи просто рађају са предиспозицијама за неки грех, и да су "ниже" расе подесније за одређене грехе и друштвено штетне марифетлуке. To je onda nesto ovako http://www.youtube.com/watch?v=Jrqnu2Jxnec Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Блудом се постаје педер. Ово је кључно питање, тј. тврдња. Ја не знам да ли је тако. Ако је тако, онда је све како кажеш. Да ли хормони утичу на то да се постаје педером? Знам доста људи, неке и хришћане, који су изразито феминизирани. Једноставно су такви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Бркају се појмови. Поистовећује се "природно" и "нормално". "Природно" не мора да буде и "нормално". Рећи да је хомосексуалност нормална зато што је природна је глупава бесмислица. Нормативе успостављају људи, људска свест, заједница, а природа је природа - таква каква је. Ако ћемо све природно назвати нормалним, односно прихватљивим за човека, онда имамо нешто слично еугеници, па и фашизму. Фашизам је природа пресликана на друштвене односе, на вредности друштва. Дарвинизам - социјалдарвинизам. Ово друго је фашистичка философија, која стоји на логици природно=нормално. Ђуро Станивук, zuti car and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Ово је кључно питање, тј. тврдња. Ја не знам да ли је тако. Ако је тако, онда је све како кажеш. Да ли хормони утичу на то да се постаје педером? Знам доста људи, неке и хришћане, који су изразито феминизирани. Једноставно су такви. Ја знам педера који је као Шварценегер, оно мачо на куб. Дакле уопште није исфеминизиран, дапаче. Исфеминизираност није узроком педерлука. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 @Александар Да ли онда сматраш да је природно бити хомосексуалац? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Ово је сувишно и објашњавати. А опет не говори ништа у прилог предиспозиције. Читао сам један текст на тему прдиспозиција и чувеног геј гена, на сајту двери, мислим..покушао сам да пронађем текст, али нисам успео... текст разоткрива ту неистину и позива се на експерименате које су немци изводили на једнојајчаним бизанцима... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 @Александар Да ли онда сматраш да је природно бити хомосексуалац? Zavisi šta je tebi prirodno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 @Александар Да ли онда сматраш да је природно бити хомосексуалац? Постоји нешто у човековој природи (телу) што га одређује као таквог. Дакле, природно је. Нагон као такав постоји у човеку. Исто као што у мени постоји хетеросексуални, а да се ја не питам да ли хоћу или нећу да он постоји. Али, по мом мишљењу, хомосексуалност није нормална. Човек, опет по мом мишљењу, не треба да се слаже са свим што му властита хемија намеће. Норме успоставља човек, друштво, заједница, породица, итд. Норме су заправо наш поглед на свет. То не треба бркати са изразом "природно" и "неприродно". Чак, "неприродно" је бесмислен израз. Ако нешто постоји као својство природе онда је природно. Сад, да ли је то природно нешто добро или лоше, прихватљиво или неприхватљиво, то је друго питање. zuti car, коЖељ њацИ , drvce and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Природа: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Најстрашније од свега је када чујем "православне" позиве: живимо у складу са природом. То је најглупља бесмислица коју сам икада чуо, која сведочи једно - потпуно непознавање хришћанске догматике и антропологије. Природу треба ослободити страдања и смрти, а не постављати је овако палу и смртну за узор. Хришћански позив треба да буде: живимо у складу са Христом, а то значи принесимо природу Богу (Литургија), обожимо је. Како то апостол Павле каже: „Јер жарким ишчекивањем творевина очекује да се јаве синови Божији. Јер се твар покори таштини, не од своје воље, него због онога који је покори, са надом да ће се и сама твар ослободити од робовања пропадљивости на слободу славе деце Божије. Јер знамо да сва твар заједно уздише и тугује до сада.“ (Рим 8, 19-22) коЖељ њацИ , horatio, Милан М. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Природа: То су они млади лавови....матори алфа мужјак покупио све цице...шта ће њих двојица сами... коЖељ њацИ and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Постоји нешто у човековој природи (телу) што га одређује као таквог. Дакле, природно је. Нагон као такав постоји у човеку. Исто као што у мени постоји хетеросексуални, а да се ја не питам да ли хоћу или нећу да он постоји. Али, по мом мишљењу, хомосексуалност није нормална. Човек, опет по мом мишљењу, не треба да се слаже са свим што му властита хемија намеће. Норме успоставља човек, друштво, заједница, породица, итд. Норме су заправо наш поглед на свет. То не треба бркати са изразом "природно" и "неприродно". Чак, "неприродно" је бесмислен израз. Ако нешто постоји као својство природе онда је природно. Сад, да ли је то природно нешто добро или лоше, прихватљиво или неприхватљиво, то је друго питање. Значи сматраш да је педер рођен такав, са тим хомосексуалним нагоном, или се нисмо разумели? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Значи сматраш да је педер рођен такав, са тим хомосексуалним нагоном, или се нисмо разумели? То је већ питање за људе од струке, за медицину - који фактори утичу да човек у себи има такав нагон. Оно што ја сматрам јесте да тај хомосексуални нагон постоји у човеку (хомосексуалцу) независно од његове воље, као што у мени постоји хетеросексуални, независно од моје воље. Дакле, хетеросексуалац или хомосексуалац не постајеш слободном вољом већ си једноставно такав, са тим својствима, свидело се то теби или не. То је нешто што се тиче људске природе, људске хемије. Човек не може да бира хоће ли тог нагона бити или неће. Једино што може то је да се научи да влада постојећим нагоном. А то је онда велики подвиг. И таквом човеку треба скинути капу, јер то не може свако. Милан М. and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука