Ивановић Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Моје је питање везано за ову вијест: http://www.cdm.me/kultura/svestenik-na-celu-herceg-festa Да ли је уопште дозвољено свештенику да се бави свјетовним пословима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Јесте. Живковић није члан партије. За време Обреновића попови су били и чланови партија па им је то после Црква забранила, остало није забрањено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 у политику не треба да се меша нити да буде члан било које партије.........свештеник мора да буде човек за све: то је у малим срединама ташко јер свако очекује да се ставиш на његову страну, да бијеш њихове битке, подржиш једне против других и заиста је потребно пуно труда да се остане изнад свега и да те гледају као духовника, сведока Истине и Пуноће а не било чега парцијалног. Уђе ли свештеник у политику спушта се у прљаву бару. Свештеник сам на селу, селу подељеном на ,,жуте,, и напредњаке, где се нон стоп свађају око политике и покушавају да и мене увуку у све то. Потребно је пуно расуђивања и мудрости да би човек остао чист у свему Лидија Миленковић, Баба and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука