Биљана Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 Naravno da ne :-) moj ateizam se ne da poljuljati, a argumenti vernika me samo zanimaju. Ne preispitujem ja svoj ateizam niti se dvoumim nešto. Па што онда питаш!? Мислим, безвезе је онда питати било шта, ако ћеш и даље да останеш при своме. То ти је исто као кад неко постави питанје да му се објасни како се кречи просторија (баналан примјер) и молер све учини да објасни и ти на крају кажеш .........ма баш ме брига шта си рекао. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 И молим атеисте да хришћанство не називају релеигијом Хришћанство јесте религија. Права и једина религија. Надам се да знаш шта та реч значи. Ако не знаш прочитај у речнику, ако знаш... у чему је проблем ? Једино се кроз Исуса Христа можемо повезати са Богом. Обновити покидану везу са извором Живота. Релегирати се. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 a argumenti vernika me samo zanimaju Лепо је то. Док одмараш погледај овај документарац. Може и уз кокице да не опадне концентрација Мислим да није лош за тебе. Ако желиш да знаш православни однос према Библији послушај материјал са ове теме https://www.pouke.org/forum/topic/21629-%D1%81%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%82%D1%83%D0%BC%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B5/#entry721465 Пријатно. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЗАБРЗАТ Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 Naravno da ne :-) moj ateizam se ne da poljuljati, a argumenti vernika me samo zanimaju. Ne preispitujem ja svoj ateizam niti se dvoumim nešto. Ако ти није тешко само ми одговори шта је по теби истина, не треба више ништа... VARE, LEGIONES REDDE! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 Videcete vi, jos malo pa ce ovi nasi forumaski ateisti postati veci vernici nego mi Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 Videcete vi, jos malo pa ce ovi nasi forumaski ateisti postati veci vernici nego mi Vala ja sam ovde evo više od godinu dana i i dalje ateista :p markosbg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 Šteta što nemamo neke srBske borce da nam malo pojasne zašto je pravoslavlje(ili smrt) jedino u pravu Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 Vala ja sam ovde evo više od godinu dana i i dalje ateista :p eh polako, bićeš ti naš. Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 Vala ja sam ovde evo više od godinu dana i i dalje ateista :p Милосављевић је био дуже на форуму као атеиста па је постао верник. Не морате да постанете верници. Битно је да разумете нас вернике на прави начин и ослободите се предрасуда и нетрпељивости према нама, као и ми верници према вама атеистима. Да схватимо да смо сви људи и да фанатика има на обе стране, као и добрих људи. Да се боље упознамо ко у шта заиста верује или не верује. То је првенственo циљ међуверског/неверског дијалога. Конвертирање је у другом плану и није примарни циљ. Наравно да би смо ми верници волели да сви постану верници и упознају Бога, као што би сте и ви волели да су сви атеисти ослобођени "илузија" и веровања у "бајке". Али то овде није, и не треба да буде једини циљ. Ако се постигне међусобно разумевање и толеранција то је пуна капа. Јевсевије, Avocado, markosbg and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 Ja stvarno ne znam zasto se vecito okrece oko teme, ateisti su vernici? Naravno da jesu vernici, veruju u gomilu stvari. Ateizam je konkretno odstuvo vere u postojanje Boga... to ne iskljucuje veru u potpunosti. Samo veru u tvorca... Милосављевић је био дуже на форуму као атеиста па је постао верник.а. Nisam ti bas ja neki univerzalni primer... moje preobracanje bi se desilo i bez foruma kasnije ili pre... Mozda ti postanes ateista ko to zna... male su sanse ali nista nije nemoguce. (: oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 Šteta što nemamo neke srBske borce da nam malo pojasne zašto je pravoslavlje(ili smrt) jedino u pravu Па православље или смрт је кад те неко силом тера да промениш веру. Та је сила гутала наше светиње, убијани су и мучени свештеници, народ. Шта је ту смешно да се никада не жели променити вера? Да ли је промена вере толико неопходна, по цену да се народ убија? Не бих се одрекла своје православне вере ни по цени смрти! Ти би примећујем кмечао Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 Nisam ti bas ja neki univerzalni primer... moje preobracanje bi se desilo i bez foruma kasnije ili pre... Сваки човек је прича за себе. Мислио сам да ти је форум доста помогао у одлуци да постанеш верник. Као и Наташи, Катарини, оној што је имала ник Изгубљена. Можда грешим ? Мени је форум помогао да упознам право Православље очишђено од креационизма, зилотизма и негативоног национализма. Mozda ti postanes ateista ko to zna... male su sanse ali nista nije nemoguce. (: Већ сам био и атеиста и антитеиста. Прошао кроз филозофију хиндуизма, јоге, деизма, Харе Кришне, сатанизма, Јеховиних сведока, адвентиста, креационизма, Ислама... и дошао до Православља. Исус се једини открио у мом животу и реално ми помогао и спасио ме више пута. Једноставно, Њега сам лично упознао као Бога и Спаситеља. Све остало је било магла, мрак и ништавило. Тако да су шансе да променим Православље много мале ,али никад не реци никад... знам то. Сам Бог нас на то упозорава ЗАБРЗАТ and Биљана је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 Већ сам био и атеиста и антитеиста. Прошао кроз филозофију хиндуизма, јоге, деизма, Харе Кришне, сатанизма, Јеховиних сведока, адвентиста, креационизма, Ислама... и дошао до Православља. Тако да су шансе да променим Православље много мале ,али никад не реци никад... знам то. Сам Бог нас на то упозорава Знате причу о зрну горушице, забележена у канонским јеванђељима? Из много мало расте Небеско царство. То много мало Вам је остало од оног што сте били пре bangin Царство је небеско као зрно горушичино које узме човек и посеје на њиви својој, Које је истина најмање од свију семена, али кад узрасте, веће је од свега поврћа, и буде дрво да птице небеске долазе, и седају на његовим гранама. – Еванђеље по Матеју, 13:31–3213:31–32 DYNABLASTER and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 Као на пример ? Сјајан пример монотеистичке религије је био Брозоморни Самоуправни Социјализам... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 По први и задњи пут кажем и нећу се понављати, целокупни човеков живот се састоји од вере тако да све спада у веру, па и атеизам. Prvi - poslednji Prednji - zadnji PS: Berkute ti li si?! Биљана је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука