Срђан Шијакињић Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 слепи могу регистровати хладнију атмосферу у плаво обојено просторији пре него у просторији у црвено обојено Ово звучи кул. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Заиста је скроз бесмислено објашњавати веру некоме ко прихвата само научно-интелектуалну анализу религије, чији су закључци и размишљања, милионима светлосних година далеко од истинског схватања и прихватања вере! И што скоро прочитах,а везано за ову тему,па ћу цитирати: АНАЛИЗААнализа убија љубав.Зато је наука тако хладна.И зато се и не говори о лепоти знања но само о корисности знања.Заљубљен човек не пита ни за род, ни за године, ни за богатство своје љубљене. И одуховљена душа, то јест душа у љубавном пламену према Богу, врло се нерадо упушта у анализу Бога.Љубав отпушта интелект као непотребног шпијуна. Али зато сједињује три луча у једно - ум, срце и душу - и пали их у један пламен. Ignjatije, DYNABLASTER, nana and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Ово звучи кул. Да, али не иде без вибрација. Где сте купили баштенске маказе? (шала) И вибрације су боје. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Да, али не иде без вибрација. Где сте купили баштенске маказе? (шала) И вибрације су боје. Хехе, је л' баштенске маказе због овог лишћа на аватару? Иначе, увек су ми биле много занимљиве оне приче о људима који виде музику, или осећају укус боја, мислим на оне случајеве када се нешто преспоји па се чула помешају... Мислим да сам читао о некој девојци која осећа укус музике. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Muzika takodje ima boju, najlakse je prepoznati boje u klasicnoj muzici. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Muzika takodje ima boju, najlakse je prepoznati boje u klasicnoj muzici. Како мислиш? да се могу буквално видети боје или...? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Мислим да сам читао о некој девојци која осећа укус музике. Да, на пример слатко појање. Појте имену Његову јер је слатко. nana је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Заљубљен човек не пита ни за род, ни за године, ни за богатство своје љубљене. И одуховљена душа, то јест душа у љубавном пламену према Богу, врло се нерадо упушта у анализу Бога. Ово је тачно, али питам се да ли постоје људи који морају нешто да сазнају, упознају, пре него што то заволе? Верујем да постоје. Обијев потпис ми је заниљмив, што се ове теме тиче, Паскалов цитат да се земљаско мора упознати да би се волело, а божанско се мора заволети да би се упознало. Ако је то тако, да ли ми онда можемо да одлучимо да заволимо Бога, или нам то мора бити дато одозго, као дар? Мени се чини да не можемо заволети нешто/ неког а да обавезно не наслућујемо, осећамо (да не кажем знамо) зашто га волимо. Е сад, ако Богу треба пристуати срцем а не размишљањем о Њему, да ли можемо да Га заволимо без да Он не интервенише и учини да га заволимо... Јер не знам како може љубав да претходи узроку те љубави, узроку кога смо, мање или више, увек свесни. Тако се бар мени чини. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Да, на пример слатко појање. Појте имену Његову јер је слатко. Е, да, али ова девојка осећа баш специфичне укусе, као што је чоколада, лазање и сл. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Како мислиш? да се могу буквално видети боје или...? Ne da vidis, nego da osetis, pojmis koje boje je neka kompozicija. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 На који начин би га убедио? Можеш да се поломиш убеђујући га ...он нема рецептор за ту димензију и тачка...не може да спозна лично али може поверовати и веровати. Pa ako ti poveruje, znači ubedio si ga da postoje.... o tome i pričam Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Е, да, али ова девојка осећа баш специфичне укусе, као што је чоколада, лазање и сл. Сва чула интегрисана су у вишим областима мозга ( између осталих тзв cortex) и то доводи до наше перцепције, односно укуса хране. Мозак садржи до 100 милијарди нервних ћелија, па тако када говоримо о укусу хране реферише сложеној интеграцији у мозгу од неколико различитих типова сензорног утиска. Поред кисело, слатко, слано и горко и арома (мирис) такође игра веома важну улогу у томе каквог нам је укуса храна. Да ли мирише специфичне укусе? Ако није зачепила нос? ма одакле знам. На пример имаш слике којe вучу на мирис, на прошла времена, нема их више, мирис детињства на пример не може никад да се излуфтира Volim_Sina_Bozjeg, Ignjatije, Срђан Шијакињић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Kad smo vec kod cula da preporucim film izuzetne kakvoce http://www.imdb.com/title/tt1439572/ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Tema počne pitanjem "Zašto su pravoslavci u pravu?", a završi se "Da li slepog čoveka možeš da ubediš da postoje boje", a evo sad imamo i preporuku koji film treba da odgledamo. Милан М. and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Inace sto se tice cula, ima jedna zanimljivost, coveka mozete nepogresivo prepoznati i posle ihaj godina po sta mislite cemu? Po glasu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука