pokajnik83 Написано Јануар 6, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 Ако је тако онда 0442_feel 0110_hahaha 0110_hahaha Свака част! И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 ????? ?? ????? ???????, ?? ??????? ?? ??? ? ?? ????????... ???? ???? ???? ???????....??? ?? ?? ????? ???? ???? ????????..... 0442_feel ???? ??? ??? ???.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 ????? ?? ????? ???????, ?? ??????? ?? ??? ? ?? ????????... ???? ???? ???? ???????....??? ?? ?? ????? ???? ???? ????????..... 0442_feel ???? ??? ??? ???.... Baš sam to hteo da napišem,jeste monahinja je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Јануар 6, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 ...а зашто... 0442_feel 0110_hahaha 0110_hahaha И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 ...? ?????... 0442_feel 0110_hahaha 0110_hahahaZašto sam hteo da napišem ili zašto je monahinja ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Јануар 6, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 ...? ?????... 0442_feel 0110_hahaha 0110_hahahaZašto sam hteo da napišem ili zašto je monahinja ? ????? ?? ??????????... И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 ????? ?? ??????????... ?? ?????, ??? ?? ?? ???? ????? ???? ??? ? ????????......?! ?????????? ?? ?????.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Јануар 6, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 Заборавите ово, није ни време ни место! Мислио сам да сте упућени па да се шалимо мало. Заборавите! 0442_feel 0110_hahaha 0110_hahaha И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Јануар 6, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 ????? ?? ??????????... ?? ?????, ??? ?? ?? ???? ????? ???? ??? ? ????????......?! ?????????? ?? ?????.... ?????? ?? ?????????? 0104_cheesy ?????????? ?? ??????.. ?????? ?? ??????. ??????? ?? ????. ?? ?????? ???? ?????????? ? ??????.. ?? ?????? ??? ???, ?????? ?? ?? ?????????? ? ??? :smiley: ???? ????????? 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Јануар 6, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 ?????? ??? ?? ?????? ?? ??????... ?? 0442_feel ??????.... ??????? ?? ??????? 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 ????? ?? ??????????... ?? ?????, ??? ?? ?? ???? ????? ???? ??? ? ????????......?! ?????????? ?? ?????.... ?????? ?? ?????????? 0104_cheesy ?????????? ?? ??????.. ?????? ?? ??????. ??????? ?? ????. ?? ?????? ???? ?????????? ? ??????.. ?? ?????? ??? ???, ?????? ?? ?? ?????????? ? ??? :smiley: ???? ????????? 0442_feel ?? ??? ??????? ???? ??? ?? ???? ????? ???? ??????????........?????? ??? ????? ???????. ??? ?? ???? ???? ?????? ? ?? ??? ?? ????????? ??????????... 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prizrenac Написано Јануар 8, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2010 http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/19573/Artemije-Dijaspora-razume-nasu-muku Artemije: Dijaspora razume našu muku Komentara 0 veličina teksta:+- Vladika Artemije Radosavljević episkop raško-prizrenski, povodom Božića govori za "Vesti" o apelu upućenom za pomoć, aktuelnom trenutku na Kosovu i Metohiji i dolasku predsednika Borisa Tadića u južnu srpsku pokrajinu. Nedavno ste uputili apel srpskom narodu da pomogne Eparhiji raško-prizrenskoj. Da li je bilo odziva? - Apel je upućen i Srbima u otaxbini i srpskom narodu u dijaspori da podrže rad i aktivnosti eparhije raško-prizrenske u korist našega naroda koji je ostao na Kosovu i Metohiji. Odzivi su počeli, postoji služba koja o tome brine. Smatram da će odziva biti i ubuduće, da još uvek ima Srba i u zemlji i inostranstvu koji mogu i hoće da pomognu, koji razumeju tešku situaciju i srpsku muku na Kosovu i Metohiji gde Srbi već jedanaestu godinu Božić dočekuju u getoima i među bodljikavim žicama. A kakva su očekivanja Eparhije raško-prizrenske od države Srbije, tim pre što i predsednik Tadić Božić provodi na KIM, u Vašoj eparhiji? - Predsednik dolazi u Dečane, a ne na Kosovo. U čemu je razlika? - Razlika je što ja ne znam da on dolazi. Da li je moguće da Vi kao nadležni episkop niste upoznati? - Nažalost. Tako je bilo i prošle godine za Vaskrs, tako je i sad za Božić. Predsednik ide u moj manastir, u svetinju koja pripada mojoj eparhiji, a ja ne znam da on stiže. Zar treba da vidim na TV dnevniku da predsednik dolazi? To nije korektan odnos. Da li su se predsednikove službe javile Vašoj kancelariji i Vama kao domaćinu eparhije sa najavom Tadićevog dolaska? - Ne. Nama niko nije ni reč rekao. Božićna poruka Kakva je Vaša Božićna poruka? - Neka bi se sveblagi Gospod Isus Hristos rodio danas i u našim dušama kroz našu smirenu veru, kroz našu evanđelsku ljubav, kroz naše molitve, kroz naš post, kroz naše milostinje, kroz naše evanđelske vrline. Neka bi se sa Bogomladencom Hristom u nama rodilo i zaživelo sve što je Hristovo, sve večno i bogočovečno. Da li Vas je o Tadićevom dolasku obavestio Vaš pomoćnik, odnosno vikarni episkop i dečanski iguman Teodosije? - Čak ni to. Postoji li ipak šansa da se sa predsednikom sretnete u Dečanima? - Kako mogu, kad ne znam da on dolazi. Ja sam u Gračanici. Da li će Gračanica i druge svetinje na KIM imati struju za Božić? - Mi gotovo četiri meseca nismo imali struje. Četiri meseca smo probali taj problem da rešimo preko naše države Srbije i nismo uspeli. Onda smo našli rešenje za sve naše crkvene jedinice, s tim što plaćamo preko banke utrošak struje i nemamo nikakav kontakt sa Kosovskom energetskom korporacijom. Ko će da nas čuva Od Božića, ko će brinuti o bezbednosti srpskih svetinja na KIM? - Mi znamo da po rezoluciji 1244 Kfor je jedini odgovoran za bezbednost i prema tome se ponašamo. Znamo i to da Kfor prenosi svoje nadležnosti na Kosovsku policijsku službu, na šta mi ne pristajemo. Međutim, mi ne možemo ni da sprečimo nekoga da on obilazi naše manastire i da patrolira. Da li će u 2010.godini biti nastavljena obnova porušenih crkava i manastira na KIM? - Koja obnova?! Ima li obnove? -Obnove?! Ono što je ranije bilo to i sad postoji. Ništa se novo ne dešava. Da li će biti nastavljeni radovi tokom ove godine, kada je reč o obnovi prema Memorandumu potpisanom od strane Sinoda SPC sa Prištinom i Unmikom? - Ne znam. To ide mimo mene, kao što je i do sada išlo. Ja u tome ne učestvujem. Što se tiče eparhije, mi smo koliko smo mogli radili na obnovi naših manastira kao što je to bilo u Svetim arhangelima, Zočištu, Banjskoj... Međutim i tu smo sada ostali bez ikakvih sredstava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Игор Написано Јануар 8, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2010 Наравно да ће Бог да им суди. Али се овде не ради о суђењу, него о спречавању зла. Суђење и спречавање зла су два потпуно различита појма. Јер због њиховог зла сваког дана гину хиљаде душа и прихватају гнусобу опустошења. Даље, овде је основно какви смо то људи постали? Где нам је достајанство? Некада је образ био света реч у Србина. Просто из дана у дан не могу да се чудом ишчудим када видим како Срби погнуте главе гледају како на сваком кораку банда издаје и продаје све што је свето. Бре Срби моји, па ти на власти уче наше ћерке да буду курве и блуднице, уче наше синове да буду дволични и покварени, уче наше мајке да буду неверне жене, уче нашу децу да нема Бога, уче наше рођаке сваком разврату, злу и издаји. А ми стојимо са стране и причамо о некаквом смирењу. То је лажно смирење, тј. мирење са злом, кукавилук и отупелост и хладноћа срца. Ту нема ни смирења ни љубави, него лажне љубави и дволичности срца. Ајде да заборавимо на све друге ствари, и ајмо се запитати само једну једину ствар: где нам је образ и достојанство? Некада се код нашег народа највише ценила реч, поштење, а Срби нису пузали по земљи као црви, него су се борили за совју Веру, отаџбину и достојанство. То ти је брате мој човек Србин, солунац, а не ово што нам се сервира нажалост и од неких православних, неко бљутаво, сентимантално блебетање. Јер ко нема достајнства, нема ни љубави, ма шта он говорио. Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јануар 8, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2010 ??????? ?? ?? ??? ?? ?? ????. ??? ?? ???? ?? ???? ? ??????, ???? ? ?????????? ???. ?????? ? ?????????? ??? ?? ??? ??????? ????????? ?????. ??? ???? ??????? ??? ?????? ???? ???? ?????? ???? ? ?????????? ??????? ??????????. ????, ???? ?? ??????? ????? ??? ?? ???? ???????? ??? ??? ?? ????????????? ?????? ?? ????? ??? ????? ??? ? ??????. ?????? ?? ???? ? ??? ?? ???? ?? ?? ????? ??????? ???? ????? ???? ???? ??????? ????? ??????? ???? ?? ?????? ?????? ????? ?????? ? ??????? ??? ??? ?? ?????. ??? ???? ????, ?? ?? ?? ?????? ??? ???? ????? ?? ???? ????? ? ????????, ??? ???? ?????? ?? ???? ???????? ? ?????????, ??? ???? ????? ?? ???? ??????? ????, ??? ???? ???? ?? ???? ????, ??? ???? ?????? ?????? ????????, ??? ? ??????. ? ?? ??????? ?? ?????? ? ??????? ? ???????? ???????. ?? ?? ????? ???????, ??. ?????? ?? ????, ????????? ? ????????? ? ???????? ????. ?? ???? ?? ??????? ?? ??????, ???? ????? ?????? ? ??????????? ????. ???? ?? ?????????? ?? ??? ????? ??????, ? ???? ?? ???????? ???? ????? ?????? ?????: ??? ??? ?? ????? ? ????????????? ?????? ?? ??? ????? ?????? ??????? ?????? ???, ???????, ? ???? ???? ?????? ?? ????? ??? ????, ???? ?? ?? ?????? ?? ????? ????, ???????? ? ????????????. ?? ?? ?? ????? ??? ????? ?????, ???????, ? ?? ??? ??? ??? ?? ??????? ???????? ? ?? ????? ????????????, ???? ???????, ????????????? ?????????. ??? ?? ???? ???????????, ???? ?? ??????, ?? ??? ?? ???????. ? ????? ?? ?????, ?? ??? ?? ??????? ??????? ?? ????? ?? ???? ???? ????????, ??????? ????? ????? ????? ?? - ??????? ??????? ???? ???????????? ????????????? ????. ?? ????? ?? ???? ???????? ?? ???????? ????????, ????? ?? ?????????? ?? ?????... ???????, ?? ?? ? ????? ?? ??? ??? ?? ?????, ?? ??? ??? ???? ?????... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 8, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2010 ??????? ?? ?? ??? ?? ?? ????. ??? ?? ???? ?? ???? ? ??????, ???? ? ?????????? ???. ?????? ? ?????????? ??? ?? ??? ??????? ????????? ?????. ??? ???? ??????? ??? ?????? ???? ???? ?????? ???? ? ?????????? ??????? ??????????. ????, ???? ?? ??????? ????? ??? ?? ???? ???????? ??? ??? ?? ????????????? ?????? ?? ????? ??? ????? ??? ? ??????. ?????? ?? ???? ? ??? ?? ???? ?? ?? ????? ??????? ???? ????? ???? ???? ??????? ????? ??????? ???? ?? ?????? ?????? ????? ?????? ? ??????? ??? ??? ?? ?????. ??? ???? ????, ?? ?? ?? ?????? ??? ???? ????? ?? ???? ????? ? ????????, ??? ???? ?????? ?? ???? ???????? ? ?????????, ??? ???? ????? ?? ???? ??????? ????, ??? ???? ???? ?? ???? ????, ??? ???? ?????? ?????? ????????, ??? ? ??????. ? ?? ??????? ?? ?????? ? ??????? ? ???????? ???????. ?? ?? ????? ???????, ??. ?????? ?? ????, ????????? ? ????????? ? ???????? ????. ?? ???? ?? ??????? ?? ??????, ???? ????? ?????? ? ??????????? ????. ???? ?? ?????????? ?? ??? ????? ??????, ? ???? ?? ???????? ???? ????? ?????? ?????: ??? ??? ?? ????? ? ????????????? ?????? ?? ??? ????? ?????? ??????? ?????? ???, ???????, ? ???? ???? ?????? ?? ????? ??? ????, ???? ?? ?? ?????? ?? ????? ????, ???????? ? ????????????. ?? ?? ?? ????? ??? ????? ?????, ???????, ? ?? ??? ??? ??? ?? ??????? ???????? ? ?? ????? ????????????, ???? ???????, ????????????? ?????????. ??? ?? ???? ???????????, ???? ?? ??????, ?? ??? ?? ???????. ??? ????? ?? ???????? ???? ???? ?? ????? ????????? ??????? ???? ?? ??? ????? ?????????.+???????? ???? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука