Jump to content

Вуковар, нереди због ћириличних табли

Оцени ову тему

Number15648

Препоручена порука

Ili ovaj drugi, tako izgledaju folksdojčeri i simpatizeri nacista?

Ti si prvi spomenuo Nemce i Japnce, da li to znači da su Srbi, tipa neki nacisti, koji su okupirali Hrvatsku? Ajde da shvatim nekako da u toj Hrvatskoj nije bilo Srba, nego ih je bilo, bili konstutivni narod, zna se gde su živeli, pojedini krajevi su bili isključivo naseljeni Srbima, i sad odjednom postali agresori?

Inače, niti ti možeš biti objektivan (jer si polu Hrvat) niti ja mogu biti objektivan (jer sam polu Srbin). Ja tvoje razmišljanje o Srbima agresorima, zločincima i slično neću moći nikada da prihvatim pa pisao to ti 100 puta ovde ako hoćeš. Toliko.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ma nemaju pravo da se bune! Kakvi agresori, kakvi bakrači, Srbi su u podjednakom broju živeli u tom Vukovarskom kraju, nemoj da mi mešaš Mandžuriju i slične gluposti. Vi Hrvati ste od Oluje napravili legendu poput "dana D", od Vukovara napravili Hirošimu, od svih Srba napravili agresore. I nemoj mi molim te reći da si sada Čeh i da si "neutralan", što reče kopitar: arbitražni sudija (hah!).

Tako si onda draga Sanja i svi ostali nadjite takvog Hrvata ili Hrvaticu s kojim ćete sve to raspravit, najbolje iz Vukovara ako je to moguće. Ja vam tu više nažalost ne poslužim jer vidim da vama niko ne može biti ni neutralan ni objektivan čim ne misli sasvim isto što i vi. Za probu jednoglasnog pjevanja ste si dovoljni vi sami. Odjavljujem se s teme!

Подели на овим сајтовима

Tako si onda draga Sanja i svi ostali nadjite takvog Hrvata ili Hrvaticu s kojim ćete sve to raspravit, najbolje iz Vukovara ako je to moguće. Ja vam tu više nažalost ne poslužim jer vidim da vama niko ne može biti ni neutralan ni objektivan čim ne misli sasvim isto što i vi. Za probu jednoglasnog pjevanja ste si dovoljni vi sami. Odjavljujem se s teme!

Ja bih najradije našao nekog mog rođaka iz okoline Slunja ili Vrginmosta da popričam s njim, ali nažalost tamo više nema nijednog.

I ne, nisi objektivan! Ne možeš biti i ako si umislio da jesi.

Подели на овим сајтовима

jer je Hrvat.

Па, само мало, да ли је Чех или је Хрват (или некад једно некад друго или и једно и друго?)? У сваком случају стојим и за тога да су људи били, у најмању руку, опомињани (а и стављени на одобравање, а и бановани) за мање. Па како је својевремено администарција савјетовала једном члану да "избјегава теме о будизму" и "не пише дуге постове", мислим да је примјерено упозорити Зајрона да избјегава сипање соли на рану већинским српским и православним члановима форума.

Што рече један мој колега: " Нормално да нећеш отићи у Сарајево и на Башчаршији викати живио Радован Караџић, не зато што ће те тамо убити због тога, него зато што то није пристојно". Е па ни ово што Зајрон ради није пристојно и нема везе са дијалогом, поготово не са српско-хрватским или православно-римокатоличким дијалогом, него управо није пристојно и провокација је. Али, као што рекох, из неког разлога Заки има неограничен кредит овдје, ваљда се искупи на теми о чешким народним играма или прављењу пива, или...

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Eto... ispade bezveze sve.

Goky ne znam ja oko posipanja soli...nisam pratila

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Ti si prvi spomenuo Nemce i Japnce, da li to znači da su Srbi, tipa neki nacisti, koji su okupirali Hrvatsku? Ajde da shvatim nekako da u toj Hrvatskoj nije bilo Srba, nego ih je bilo, bili konstutivni narod, zna se gde su živeli, pojedini krajevi su bili isključivo naseljeni Srbima, i sad odjednom postali agresori?

Inače, niti ti možeš biti objektivan (jer si polu Hrvat) niti ja mogu biti objektivan (jer sam polu Srbin). Ja tvoje razmišljanje o Srbima agresorima, zločincima i slično neću moći nikada da prihvatim pa pisao to ti 100 puta ovde ako hoćeš. Toliko.

Samo ti odgovorim još na ovo što si u medjuvremenu napisao.

Ti si prvi spomenuo Nemce i Japnce, da li to znači da su Srbi, tipa neki nacisti, koji su okupirali Hrvatsku?

Ovo je zlomisleno izvrtanje vrlo sličnio prijašnjim. Nikada ništa tako nisam ni rekao ni napisao. Dovoljno je umjet čitati!

Njemce i Japance i ne samo njih već i Ruse sam spomenuo kad sam ukazivao na činjenicu da natpisi zaista mogu biti iritantni.

Istovremeno sam napisao da ste se medjusobno i uzajamno doživljali jednako agresorima i okupatorima, i Srbi i Hrvati.

Mogao sam dati i vaš srpski primjer koji sam radije htio izbjeći jer bi nekom mogao izgledati kao provokacija iako uopšte nije!

Mnogim Srbima je sama riječ Hrvatska toliko iritantna da bi bili najsretniji kad je nikada i nigdje ne bi morali koristiti

i kad takva riječ nigdje na svijetu ne bi postojala jer je bila sastavnim dijelom naziva "Nezavisna Država Hrvatska"!

A to je zbog stradanja Srba u NDH  za vrijeme Ante Pavelića u Jasenovcu

i svuda drugdje od strane ustaša koja Srbima ta riječ i dan danas pripominje.

U tom je takodjer nečeg netačnog i neistinitog, u tom načinu kako je opisana srpska percepcija riječi Hrvatska?

Te riječi koja se objavljuje u svim natpisima na hrvatskim državnim zgradama, kancelarijama, uredima, dokumentima itd?

Dakle Hrvatima su iritantni natpisi na ćirilici a Srbima koji žive u Republici Hrvatskoj svi natpisi u kojima se spominje Hrvatska.

To je i razlog zbog kojeg su skinute table i hrvatska zastava sa policijske stanice u Kninu a tim je odstartovalo dalje i sve ostalo.

Bilo je to tako ili nije bilo tako? Je li to tako i danas ili nije tako?

Na to si odgovorite vi sami jer ja više o tom nemam šta reći.

Подели на овим сајтовима

Zayron, mislim da si pomešao moj post sa Manolisovim.

Čuj...žao mi je što je ispalo da čopor  krene u raspravu sa tobom. Ja sam ti rekla šta mi je smetalo, a sad shvatam i šta je tebi smetalo i slažem se sa tobom. Isto tako tako i u odgovorima drugih članova sam videla ostrašnjenost gde celu Hrvatsku i Hrvate karakterišu kao zločince, i time padaju u istu zamku kao ti što lome table. Ali ideja je da se protiv toga borimo ... Oprosti mi .  

Подели на овим сајтовима

Dovoljno je umjet čitati!

Ma nisi objektivan, ne možeš biti, ne mogu ni ja (ja barem priznajem), kako ti nije jasno?! Možeš da pišeš kilometarske postove, sve si rekao kada si okarakterisao Srbe da su agresori, to je Tuđmanova politika koju je svaki Hrvat progutao (čak i ti). Nema dalje diskusije. Nisi objektivan niti možeš biti! 

Подели на овим сајтовима

Goky ne znam ja oko posipanja soli...nisam pratila

Поређење забране ћирилице у РХ, исто као што је било у НДХ, (неко је поставио примјере управо из моје Бањалуке), а зна се до чега је то довело у НДХ, поредити са цртањем графита по возовима, и шарањем по окреченим хаусторима није посипање соли??? Истовремено то све правда некаквом окупацијом???

i time padaju u istu zamku kao ti što lome table.

Не падају. Да су извршили злочине у другом свјетском рату сразмјерне Јасеновцу и осталим стратиштима, да су извршили погром Хрвата сразмјеран Олуји, па да им након тога свега смета све што је хрватско, е онда би падали.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Ma nisi objektivan, ne možeš biti, ne mogu ni ja (ja barem priznajem), kako ti nije jasno?! Možeš da pišeš kilometarske postove, sve si rekao kada si okarakterisao Srbe da su agresori, to je Tuđmanova politika koju je svaki Hrvat progutao (čak i ti). Nema dalje diskusije. Nisi objektivan niti možeš biti! 

Manolisu, o čemu to pišeš? Kad sam to napisao i gdje na forumu da su Srbi agresori? Pokaži, gdje si to pročitao?

Подели на овим сајтовима

Zayron, mislim da si pomešao moj post sa Manolisovim.

Čuj...žao mi je što je ispalo da čopor  krene u raspravu sa tobom. Ja sam ti rekla šta mi je smetalo, a sad shvatam i šta je tebi smetalo i slažem se sa tobom. Isto tako tako i u odgovorima drugih članova sam videla ostrašnjenost gde celu Hrvatsku i Hrvate karakterišu kao zločince, i time padaju u istu zamku kao ti što lome table. Ali ideja je da se protiv toga borimo ... Oprosti mi .  

To je ok. Mene ne vrijedja ni ne smeta ništa od tog što si napisala već to da se ovdje kao idiot nudim kao mogućnost početi razmišljati o pomirenju a sve što napišem mi se zlomisleno izvrće i od mene pravi idiot koji valjda ne zna ni šta je tačno napisao! A to znam tačno!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Manolisu? Kad sam to napisao i gdje na forumu da su Srbi agresori? Pokaži, gdje si to pročitao?

На теми https://www.pouke.org/forum/topic/37374-don-stoji%C4%87-zovu-lije%C4%8Dnike-iz-susjedne-dr%C5%BEave-da-pre%C4%91u-dunav-i-ubijaju-na%C5%A1u-djecu/page-5

Zayron, on 04 Aug 2015 - 14:35, каже: Meni je mjerodavnije to što je čut na videu. Inače agresor na Hrvatsku ( i ne samo na Hrvatsku već i na Sloveniju) su JNA (u kojoj su ostali samo Srbi i Crnogorci uglavnom)

Подели на овим сајтовима

Не падају. Да су извршили злочине у другом свјетском рату сразмјерне Јасеновцу и осталим стратиштима, да су извршили погром Хрвата сразмјеран Олуји, па да им након тога свега смета све што је хрватско, е онда би падали.

Nisu sad živi ti Hrvati iz Jasenovca i sadašnja pokolenja za to nisu kriva...ona koja to shvataju kao zločin. A nismo ni mi ti Srbi iz Jasenovca. :Samo ti sine radi svoj posao je Srbin iz Jasenovca, a ne neko ko ne prašta

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...