obi-wan Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 А шта ако се ради о твом добром пријатељу који је ето упао у то зло наркоманског свијета? Tek onda ne treba da mu das, bas zato sto si mu prijatelj... Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ако имаш, ти дај, ако немаш онда немој. Његово је да тражи, а твоје да даш ако имаш. Зар се међу православним хришћанима потеже питање давања милостиње? То више личи на протестанте... Nije to nikakva milostinja (dati novac narkomanu), nego obicno saucesnistvo u zlodelu, i to kakvom... Благовесник and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 А да ли би се давање новца наркоману могло "провући" као милостиња? Да ли ми заиста тиме чинимо милост том наркоману? Ni u kom slucaju. Bas naprotiv. Prosto je neverovatno da se uopste i postavljaju ovakva pitanja... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ako lik ne traži konkretno za drogu, onda je sasvim moguće i da je gladan. Ipak oni retko jedu... :0203_cool: . Das mu hranu i resen problem. Em onda vidis kako reaguje, pa se lepo uveris jel mu hrana trebala ili ne... С.И. and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ја сам за то, да кад ми траже, а ја имам, треба да дам, без уплитања у решавање проблема накоманије или белог робља. "И царску круну да носи, ако тражи, дај му." E ovo je, vidis, nesto sto lici na protestantizam - hladno i povrsno... Благовесник је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ја сам за то, да кад ми траже, а ја имам, треба да дам, без уплитања у решавање проблема накоманије или белог робља. "И царску круну да носи, ако тражи, дај му." Мени се не свиђа овакав начин размишљања, јер ми делује фарисејски - Важно је да сам ја диван, добар, племенит, да се одричем дела СВОГ новца, и баш ме брига што сам му дао. Онда, за тебе тај човек није брат, неко ко ти је ближњи, већ само објекат којим мислиш да скупљаш поене код Бога. Напомињем да не кажем да је Миша Матић такав човек, већ да ја тако доживљавам резон којим се он руководи. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ej ljudofi, ne dam da se pise "nedas", pa jos sa sve velkim slovima 0110_hahaha Ма, НЕ МОЈ да причаш !!! :bleh: Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Мени се не свиђа овакав начин размишљања, јер ми делује фарисејски - Важно је да сам ја диван, добар, племенит, да се одричем дела СВОГ новца, и баш ме брига што сам му дао. Онда, за тебе тај човек није брат, неко ко ти је ближњи, већ само објекат којим мислиш да скупљаш поене код Бога. Напомињем да не кажем да је Миша Матић такав човек, већ да ја тако доживљавам резон којим се он руководи. Nije to u pitanju, nego rigidan stav. A opet, kad malo bolje razmislim, sve je stvar vere, a posto nemam verometar ne mogu nikoga da osudim ako cini tako. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Nije to u pitanju. И не тврдим, зато сам се и оградила болдованим текстом. Само кажем како МЕНИ изгледа такав начин размишљања. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ако му даш, продужаваш му агонију и стаж у тој причи. У јануару смо били на семинару "породица у вртлогу дроге". Било је јако потресно, поготову документарац о наркоманима. Предавачи су били веома припремљени и искусни. Најбоља је била једна жена психолог. Била је веома јасна и колико год ми знамо о тим стварима, увек нешто ново научиш а најтеже од свега је то да не постоји термин "излечен" наркоман, већ се само може рећи "толико и толико времена је у апстиненцији" Та госпођа психолог је рекла да кад је посреди питање "да ли да се неко дружи са наркоманом?", тј. са неким ко има тај проблем, одговор НЕ. Све док та особа не крене на терапију у којој мора да учествује цела породица. Плус, каквих све нових језивих дрога има на тржишту, (и о томе смо слушали, ефекти су хорор) никако не треба давати новац. Лидија Миленковић, obi-wan and Биљана је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
С.И. Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Das mu hranu i resen problem. Em onda vidis kako reaguje, pa se lepo uveris jel mu hrana trebala ili ne... U pravu si, međutim šta se dešava ako te startuje na mestima gde nisi u mogućnosti da mu daš hranu?... :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миша Матић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 U pravu si, međutim šta se dešava ako te startuje na mestima gde nisi u mogućnosti da mu daš hranu?... :.mislise. Онда опет не дај! Решење је не давати и борити се за мир у свету! А наркомани нек се сналазе, за њих нема милостиње! Нек поцркају, без нашег учешћа у њиховим животима. С.И. and Јаков. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 U pravu si, međutim šta se dešava ako te startuje na mestima gde nisi u mogućnosti da mu daš hranu?... :.mislise. Takav covek prosto ne vlada sobom, sama si napisala da on ima stanje sasvim izmenjene svesti, tako da mozemo da budemo sigurni, cak iako skapava od gladi, da ce taj novac sigurno pre da upotrebi na drogu. I ne vidim razliku u mestu - kuci ili ne kuci - ako nisi kuci, odes pa mu kupis hranu, ne znam, odvedes ga na burek ili pecivo, ili tako nesto, i opet mozes da vidis po reakciji sta je u stvari hteo. Za narkomana konkretna stvar (hrana, odeca, nesto drugo sto mu treba) je milostinja, a novac nikako. Isto vazi i za alkoholicare... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миша Матић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 PS: Primetio sam da si krenuo nogom, a ne glavom, jer tamo na komunizam si isto navatreno reagovo, komunizam kao i skoro sva ostala uredjenja su ista, sve je dobro, samo je poenta kako ce to da se koristi. Iako realno svi "-izmi" su losi u praksi... Наравно да сам на комуњаре кренуо ногом, јер видех да су многи попут тебе кренули главом, па остали без памети. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Онда опет не дај! Решење је не давати и борити се за мир у свету! А наркомани нек се сналазе, за њих нема милостиње! Нек поцркају, без нашег учешћа у њиховим животима. Svasta... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука