Jump to content

Како зарадити новац у Србији - идеје

Оцени ову тему

Милан М.

Препоручена порука

Замена теза. У просеку сви добро живимо зато што појединци који чине око 10% становништва зарађују више него осталих 90%.

Nije zamena teza, nego sam ja shvatio da pricamo o statistikama, nekim drugim statistima.

Ekonoija se radi tako sto gledas statistike, koliko ljudi nema posao, kolike su plate u kom sektoru i koliko smes da oporezujes da ne bi narusio dobar privredni razvoj.

Sve ono sto tera na privrednu aktivnost je dobro za ekonomiju.Porezi, krediti, papirni novac ...

porezi teraju na privrednu aktivnost  joooj  joooj

Evo ovi njujorcani podizu porez na cigarate da bi terali privrednu aktivnost industrijecigareta... popse na celih 20 % pusaca u njujorku, ogroman skok privredne aktivnost ..  joooj  joooj  joooj

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Novac u Srbiji će se lako zaraditi! Samo prvo morate dozvoliti gospodinu Vučiću da započne sprovođenje svojih vizionarskih reformi za unapređenje kvaliteta života u našoj zemlji. Kada jednom postanemo moderna, bogata i jaka država koja će biti poštovana svuda u svetu, svi građani će uživati u blagostanju na kojem će nam pozavideti cela Evropa!

I zato, napred u bolji život i reforme!

Подели на овим сајтовима

porezi teraju na privrednu aktivnost  joooj  joooj

naravno. Evo odmah cu ti objasniti kako ali da se ne ljutis.

Da si ti morao da onih 6 meseci dok si volontirao placas recimo 500 evra mesecno poreza da li bi ti volontirao ili zapeo da zaradis da bi mogao da platis porez? I naravno tebi da ostane? To je porez, kandzija koja tera na rad.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Da si ti morao da onih 6 meseci dok si volontirao placas recimo 500 evra mesecno poreza da li bi ti volontirao ili zapeo da zaradis da bi mogao da platis porez?

Care, to sto ti oces da mi uzmes 500 evra, nece da mi stvori radno mesto. :)

Подели на овим сајтовима

Care to sto ti oces da mi uzmes 500 evra, nece da mi stvori radno mesto. :)

Naterace te da RADIS .... To je porez. Da je firma u kojoj si volontirao morala da placa poreze i doprinose za tebe i ti takodje bilo bi svima bolje. I tebi, i firmi i drzavi.

Ovako je samo firma nesto ucarila, u stvari doprineo so stvaranju socijalnih razlika ...i jaza izmedju onih koji imaju i onih koji nemaju a radno mesto i dalje nemas ... Kapiras?

Подели на овим сајтовима

Ti oces da zatvoris firmu pre no sto je otvoris :))

E ajde stvarno je dosta spamovanja.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Naterace te da RADIS .... To je porez.

Nista onda, imamo 700 000 mladih ko god od njih  mora da placa 500 evra poreza mesecno. Eto resenja da zaposlimo sve u Srbiji.

Da je firma u kojoj si volontirao morala da placa poreze i doprinose za tebe i ti takodje bilo bi svima bolje. I tebi, i firmi i drzavi.

Da je firma u kojoj sam volontirao morala da placa poreze i doprinose za mene, ne bi me primili ni da volotinram.

Jednu stvar ti ne kapiras, ja i OCU da radim zato sam i ISAO da volontiram, u nadi da ce TA FIRMA DA ME ZAPOSLi, ili NEKA DRUGA IZ BRANSE na osnovu VOLONTERSKOG ISKUSTVA.

I za to volontiranje sam morao da jurim vezu.

E sad... ti ocigledno ne kapiras koliko je ovde tesko naci posao... a jos manje prave razloge toga. 

jedva cekam da dodjes u Srbiju da prodajes ta drva sto deljes. Onda mozemo da pricamo. 

Подели на овим сајтовима

Pa kako ne postoji? Jesi li radio 6 meseci? Pa to je bre radno mesto.

Nije, zato sto ti nikad nisi hteo da procitas od cega se sastojalo moje volontiranje. Ja sam isao sa putnikom i gledao sta on radi, povremeno sam umesto njega vrsio prodaju. 

To je takozvano "staziranje" ko kad mladi pravnik ode u sud pa trci po burek sudijama.  Sticanje iskustva. Nije radno mesto.

Da je postojalo radno mesto, ja bih posle tog volontiranja imao posao.

A ako te zanima nisam imao jer je ta manja firma izgubila ugovor, koji je dobio jedan blizak jednoj stranci. 

btw. vlasnik firme u kojoj sam volontirao je blizak prijatelj mog oca... 

Подели на овим сајтовима

Ti oces da zatvoris firmu pre no sto je otvoris :))

E ajde stvarno je dosta spamovanja.

Sasmo jos ovo. Video si da pravim olovke? Imam nameru da ih prodajem. O pazi kalkulaciku:

Mehanizam i drvo kostaju 5 evra.

Treba mi 1 sat da je napravim-12 evra.

Porez na promer 22%.

Cena= oko 25 evra.

To je cena po kojoj cu ih prodavati. Platiti repromaterijal, platu sebi zaraditi, platiti drzavi njeno i jos ce mi istati ekstra 3-4 evra ...

Tako se formira cena i meni porez tu nista niti smeta niti kosta. Placam ga tek kada i ako prodam olovku.

A ako ne mogu da ih priodajem po toj ceni necu ih ni praviti za pridaju.

Подели на овим сајтовима

Sasmo jos ovo. Video si da pravim olovke? Imam nameru da ih prodajem. O pazi kalkulaciku:

Mehanizam i drvo kostaju 5 evra.

Treba mi 1 sat da je napravim-12 evra.

Porez na promer 22%.

Cena= oko 25 evra.

To je cena po kojoj cu ih prodavati. Platiti repromaterijal, platu sebi zaraditi, platiti drzavi njeno i jos ce mi istati ekstra 3-4 evra ...

Tako se formira cena i meni porez tu nista niti smeta niti kosta. Placam ga tek kada i ako prodam olovku.

A ako ne mogu da ih priodajem po toj ceni necu ih ni praviti za pridaju.

U Srbiji?

A registracija firme? A ostali nameti? :)

Neces valjda da prodajes na crno? 

A porez na prihod? 

Ccc.. slaba ti je ta racunica. 

Подели на овим сајтовима

U Srbiji?

A registracija firme? A ostali nameti? :)

Neces valjda da prodajes na crno? 

Ne u Italiji, i registrovacu firmu. I placati pèorez naravno, vec sam ga uracunao ...

Moze kao dodatna delatnost uz rad da se registruje.

Подели на овим сајтовима

Ne u Italiji, i registrovacu firmu. I placati pèorez naravno, vec sam ga uracunao ...

Moze kao dodatna delatnost uz rad da se registruje.

Sto neces u Srbiji, posto kazes da su nasi porezi ok? 

Znaci tako, veliki Srbin, ruku bi dao za Srbiju ali nece da ulozi u ovom dobrom srpskom sistemu koji toliko brani?  :))  :))  :))

I posle meni kukas da sam nedosledan... ajme.... ja mozda jesan nekad za neke sitnice.... al ti ga brate mili pretera...

Aj cao..  Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

A porez na prihod? 

Ccc.. slaba ti je ta racunica. 

Pa porez na prihod vec placam. Samo cu sada uracunati i eventualne prihode od olovaka i platiti porez na sve skupa... Naj normalnije ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...