marko_13 Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Прихватио је страдање, јер је знао шта је циљ. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Da, sentimentalno nema šta, ali Bog ne traži ništa; uostalom kako to da Adam nije bio Božje iskustvo čovjeka, a? Па може се то и другачије назвати али Бог свакако ставља човека у неки избор, човеку је просто наметнуто да током свог живота изабере, тако да - што се мене лично тиче - човек, тј. ја не бих могао нити хтео да безрезервно, искрено, пожелим Бога који није био потпуни човек, истински и до краја доживео како је то бити човек, живети и умрети. И који се, најбитније, одлучио да умре за друге, иако, једини од свих других који су живели, није морао да умре. Ово са Адамом нисам сигуран да разумем? Како је Адам био искуство човека, кад је Адам био човек, а Христос је Бог и као Бог је учинио да буде потпуни човек? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Adam je bio prvi čovjek dakle iskustvo Boga kao čovjeka, bez ako se ne misli da je Adam bio van Boga, što je besmisleno jer je sve u Bogu. U svakom slučaju ništa bez Boga ne može da živi, može samo da se "udalji", drugim riječima da ne učestvuje u Božijoj tajnoj večeri, evharistiji Božije ljubavi. Car David kaže: "Bogovi ste svi", ne treba to zaboraviti, jer nijesmo samo ljudi, a svakako smo skupo plaćeni "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Cilj je poceo definitivno preobrazenjem na gori Tavor. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 И занима ме једно питање, можда је глупаво, али ко пита не скита јелте. На теми о једној или две природе у Христу је речено да је Христос био потпуни човек и да је, између осталог, смрт доживљавао као и други људи, није је желео, и исто као и други људи желео је да живи. Зато се не може рећи ни у једном тренутуку нешто као "лако је Њему било да умре, јер је Бог", дакле Његова природа је била потпуно људска, и Његова божанска природа није ништа сметала тој чињеници. Е сад, пошто је саставни део људске природе да верује а не да зна да је са Богом, занима ме да ли је Христос на крсту знао да је Отац и даље потпуно са Њим, или је само веровао у то? Питам због оних речи "Боже мој зашто си ме оставио?", никад нисам сазнао детаљније шта оне значе, како се то место тумачи, само сам чуо да те речи представљају доказ постојања људске природе у Христу и сл. Па ако може неко да ми помогне. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Па може се то и другачије назвати али Бог свакако ставља човека у неки избор, човеку је просто наметнуто да током свог живота изабере Ne stavlja Bog čovjeka u ništa, nijesmo ovdje prinudom nikakvom. Onaj ko je u Bogu, i ko je u Njegovoj ljubavi pun je života, i kao takav ispoljava ono što nosi na raznorazne kreativne načine. Sve ostalo je ono što mi mislimo da je Bog. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Adam je bio prvi čovjek dakle iskustvo Boga kao čovjeka, bez ako se ne misli da je Adam bio van Boga, što je besmisleno jer je sve u Bogu. U svakom slučaju ništa bez Boga ne može da živi, može samo da se "udalji", drugim riječima da ne učestvuje u Božijoj tajnoj večeri, evharistiji Božije ljubavi. Car David kaže: "Bogovi ste svi", ne treba to zaboraviti, jer nijesmo samo ljudi, a svakako smo skupo plaćeni Ne znam oglo koliko je ovo relevantno zbog dve stvari jedna gresni Adam i druga Bezgresni Bogocovek novi Adam. Iskustvo Boga kao coveka je po meni ovo drugo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Ne znam oglo koliko je ovo relevantno zbog dve stvari jedna gresni Adam i druga Bezgresni Bogocovek novi Adam. Iskustvo Boga kao coveka je po meni ovo drugo. Pa znaš kako, ako bih ja gledao sebe kao nekog ko treba da postane ono što jeste, onda bih se i možda složio sa tobom, ali pošto sam ja uvijek ono što jesam samo malo "ometen" moram mislit ovako "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Adam je bio prvi čovjek dakle iskustvo Boga kao čovjeka, bez ako se ne misli da je Adam bio van Boga, što je besmisleno jer je sve u Bogu. U svakom slučaju ništa bez Boga ne može da živi, može samo da se "udalji", drugim riječima da ne učestvuje u Božijoj tajnoj večeri, evharistiji Božije ljubavi. Car David kaže: "Bogovi ste svi", ne treba to zaboraviti, jer nijesmo samo ljudi, a svakako smo skupo plaćeni Па да, то свакако, али опет некако ми се чини да кад се говори о Христу, све то много јасније звучи. Бог који је ходао земљом, међу људима, и био човек колико и они, од почетка до краја, само на бољи, савршен начин... Бог није био човек пре него што је Христос рођен, иако је можда, преко Адама и других имао искуство човека, али Христос је дошао, и у палом свету, свету који се креће по вољи људској а не Његовој, био човек... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Adam je bio prvi čovjek dakle iskustvo Boga kao čovjeka, bez ako se ne misli da je Adam bio van Boga, što je besmisleno jer je sve u Bogu. U svakom slučaju ništa bez Boga ne može da živi, može samo da se "udalji", drugim riječima da ne učestvuje u Božijoj tajnoj večeri, evharistiji Božije ljubavi. Car David kaže: "Bogovi ste svi", ne treba to zaboraviti, jer nijesmo samo ljudi, a svakako smo skupo plaćeni Па да, то свакако, али опет некако ми се чини да кад се говори о Христу, све то много јасније звучи. Бог који је ходао земљом, међу људима, и био човек колико и они, од почетка до краја, само на бољи, савршен начин... Бог није био човек пре него што је Христос рођен, иако је можда, преко Адама и других имао искуство човека, али Христос је дошао, и у палом свету, свету који се креће по вољи људској а не Његовој, био човек... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 . Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 . Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Август 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 19, 2013 не знам... не бих да спутавам себе у односу на Црквену мисао, али мислим да је морао дати живот свој земаљски за нас. Али исто тако се доводи и оно у питање: ако смо ми од праха земаљског, шта је то натерало Бога, који је свемогућ, да пошаље Сина свог на земљу ради искупљења? Зар није могао направити неку другу земљу и неког другог човека који ће му бити послушан. но добро, да не одлутам од теме Сматрам овако, ако је Бог наменио својој творевини, човеку, да буде у вечности са Њим, значи да је он знао да ће доћи и до Пада, тако да је унапред одредио и жртву искупљења, зар не? Човек као најсавршенија творевина Божија, није требао пропасти, а да не би пропао у греху/смрти, морало се доћи до Оваплоћења, те до саме смрти Господње и Васкрсења. Каже Господ: ''Нека ме мимоиђе ова чаша'', дакле знао је да ће доћи до смрти, дакле знао је то сво време, зар не? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Па да, то свакако, али опет некако ми се чини да кад се говори о Христу, све то много јасније звучи. Бог који је ходао земљом, међу људима, и био човек колико и они, од почетка до краја, само на бољи, савршен начин... Бог није био човек пре него што је Христос рођен, иако је можда, преко Адама и других имао искуство човека, али Христос је дошао, и у палом свету, свету који се креће по вољи људској а не Његовој, био човек... Hoćeš da kažeš da Eden nije bio vrt na istoku? Da Bog nije dozivao Adama, i pitao ga gdje si se sakrio? Da Bog ne učestvuje u svojoj kreaciji nego se povukao kada je posao obavljen? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Извињавам се за оволике дупликате, стварно нисам ништа ја погрешио, само сам једном притиснуо да се постује, као и увек, а избацило по 4 поста. Oglo је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука